Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

"Га ядохте кифтетата не ревахте..."

Публикувано от Продавач 
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 14:07:12
Huba-Buba - прав си. Аз до сега не съм попадал на тази схема т.е. не ми се е случвало да се обадя и апартаментът да е продаден.
Често обаче ми се случва като се уговоря за оглед, срещнем се с брокера и приключим с гледането, той веднага да започне да ми разправя как имал много хубав апартамент в съседния или през два квартала. То няма лошо - винаги изслушвам с интерес офертите, но в 99% от случаите нямам интерес.
Аз ако съм искал в съседния квартал нямаше ли направо там да гледам smiling smiley
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 14:13:44
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> Ако искаш сам да си търсиш обяви и сам да си ходиш
> на огледи- никой не може и няма да ти пречи. Няма
> дори и да се познаваме с теб, ако сам се
> занимаваш. Не виждам къде ти е проблема?
> Нещата наистина са прости - ето, ти си търсиш сам,
> аз да се интересувам какво и да искам нещо от теб?


Така както и ти казваш нещата са правилни и спор няма.
Но защо в същия този случай, когато сам си търся, отида на оглед и ми хареса нещо брокерът иска комисионна от мен?

dicho - "дъвката" както ти го наричаш не го познавам. От там би следвало да си правиш изводите, че щом много хора не са съгласни с нещо, явно то не е правилно. Не става въпрос за злоба - нещо злобно да съм казал?

Както се казва интереса клати феса. Преди когато за 1 апартамент имаше по 5 купувача рекетът на брокерите минаваше, но сега времената се промениха и хората свободно изказват нещата от които са недоволни.
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 14:18:12
gogo84 , казвам злоба, защото като прочете човек писанията ти, друго освен злоба към брокерите няма. "Рекетът на брокерите" е от последния ти пост, преди това има още, нима не злобееш към нас ? И какво значи "рекет", какво значи "сам си търся, отида на оглед", обясни как си търсиш сам ? А като не познаваш дъвката не си загубил нищо, напротив.
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 14:26:47
Ами търся си сам лесно - отварям обявите и гледам.
Казвам рекет - защото до преди година когато купувач искаше да купи нещо без да ползва услугите на брокер, брокерите работиха с всички продавачи. Разбира се в това няма нищо лошо. Продавачът иска да ползва услугите на брокер и ги ползва. Обаче когато купувачът се обади по обява, хареса си апартамент същият този брокер нает от продавача искаше комисионна и от купувача. Купувачат поради голямото търсене и малкото предлагане нямаше какво да направи освен да преглътне и да плати на брокера очевидно нечестно исканите пари.
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 14:26:51
за да се разреши спора предлагам да пуснем анкета "ползвахте ли брокер за покупка на зелелно"Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-16 17:56 от nradev11.
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 14:33:39
Ами търся си сам лесно - отварям обявите и гледам
-------------------------------------------------------------------------
Точно така, "лесно". Лесно ти е било, защото рекетьорът - брокер си е направил труда да намери и пусне в реклама това жилище и още много други, нали ? Сам да си намериш означава да тръгнеш да си издирваш собствениците, както правим ние, брокерите, а като го прочетеш някъде в реклама, значи не си го намерил сам, разбираш ли това ?
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 14:51:56
че то брокера не е ли пуснал обявите защото е сключил договор с продавача да му продава имота и в този договор е било договорено съответното възнаграждение за брокера???


аааа, да брокера се е договорил с продавача, че трето лице ще запрати разходите по уговорката между тях двамата. но това 3-то лице бива уведомено на един по-късен етап, че първите двама са си направили уговорка от негово име!
ss7
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 15:02:56
dicho Написал:
-------------------------------------------------------
> Ами търся си сам лесно - отварям обявите и гледам
> --------------------------------------------------
> -----------------------
> Точно така, "лесно". Лесно ти е било, защото
> рекетьорът - брокер си е направил труда да намери
> и пусне в реклама това жилище и още много други,
> нали ? Сам да си намериш означава да тръгнеш да си
> издирваш собствениците, както правим ние,
> брокерите, а като го прочетеш някъде в реклама,
> значи не си го намерил сам, разбираш ли това ?


Дичо - когато си сключил договор с продавача си се съгласил въз основа на този договор да рекламираш имота Му. Недей да искаш пари и от купувача за същото нещо - намирисва на измама smiling smiley
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 15:07:49
Излишно спорите. Има си ясни правила във всяка търговия, включително и с имоти. Не защитавам брокерите, много съм се ядосвал на фалшиви хубави обяви, които никога не са съществували, като се обадиш ти казват, че е продаден и ти предлагат други.

Друг трик е хубавите оферти да не се дават веднага, ако купувача не "клъвне" на някоя от по-лошите, постепенно му се показват и по-добри.

Заблуда за квадратура, изложение и пр. набор от евтини трикове.

Обаче за комисионната при положение, че се обадите на обява пусната от брокер - дължи се такава. Ако намерите продавача-собственник сами, тогава нищо не се дава, в противен случай се обаждате на обява пусната от брокер, той ви е връзката с продавача и се плаща комисионна, освен ако не се договорите с брокера да не взема (те ще си я сложат в цената така или иначе). Ако вече са "напънати" както е ситуацията в момента, казвате си колко давате, с продавача да си се разбират за комисионна. Може и обратното - ако сте продавач казавате под колко не падате с цената, да се разбират с купувача.
Re: "Га ядохте кифтетата не ревахте..."
16-03-2009 - 15:15:34
avatar
gogo84 Написал:
-------------------------------------------------------

> Така както и ти казваш нещата са правилни и спор
> няма.
> Но защо в същия този случай, когато сам си търся,
> отида на оглед и ми хареса нещо брокерът иска
> комисионна от мен?

Чакай малко, нали казваш че сам си търсиш и сам си ходиш по огледи? Откъде се появи брокер? Сам, означава, че никого не ангажираш с нищо.
Или си мислиш, че когато АНИ е публикувала на точното място това, което ти търсиш, когато се обадиш, когато те заведат на огледа, това не се брои?! Защо? Защото си със сини очи, или защото АНИ е сдружение с идеална цел, спонсорирано от богат филантроп?


> Както се казва интереса клати феса. Преди когато
> за 1 апартамент имаше по 5 купувача рекетът на
> брокерите минаваше, но сега времената се промениха
> и хората свободно изказват нещата от които са
> недоволни.
>


Винаги интересът клати феса- ако някой ти говори обратното, лъже. Затова, няма начин твоят интерес да е на първо място, а другите- кучета ги яли.
АНИ имат интерес да срещнат купувач и продавач. Затова харчат пари за реклама, която ти да видиш. Затова те водят по огледи. Без да искат стотинка предварително. Искат комисион само, ако купиш. При това, от теб зависи да поставиш изисквания към работата им и да следиш как ги изпълняват.
Когато ти обявят "0% комисион от купувача", безропотно ще си платиш 6%, при това, без да си клиент на агенцията.
Изборът е твой.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход