Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Съвет за цена в Белоградчик

Публикувано от Котаракът с чизми 
Re: Съвет за цена в Белоградчик
31-03-2009 - 02:51:36
Scyther Написал:
-------------------------------------------------------
> Фло, и какво се опита да изразиш? Гняв, обида може
> би?

Само се майтапя,нито съм гневен нито обиден!


> Айде със здраве и благодаря за рибата!


Ще предам благодарностите на персонала!
Re: Съвет за цена в Белоградчик
31-03-2009 - 02:55:57
Котаракът с чизми Написал:
-------------------------------------------------------
> Отклонихме се от темата и тя се изчерпа
> Но не мислиш ли, че да си изчистиме сметките е
> начинът да си поговорим? Аз защо му обещах, той
> защо ме накара...
> След като само бродих из Бг и света и плащах
> квартири и не можах нищо да събера(даже само заеми
> връщах), да не би като му ги върна и по този начин
> да се разберем? Защо не? Как иначе?

Нито парите, нито имотът ще решат проблема. Поговори с вашите, убеди ги и идете заедно в Германия да разрешите проблема. Ти си наследникът и чичо ти няма да вземе нито парите, нито имота в гроба си. Той иска да се помири с баща ти. Иска едното "извинявай и прости ми" да чуе и да си отиде в мир. Това е според мен.
Това е житейска философия. Хората особено с възрастта променят мирогледа си. И са прави. Все пак колко трае животът и колко смъртта?!......

Няма какво повече да ти напиша. Дано съм ти помогнал.
Здраве и успех!
Re: Съвет за цена в Белоградчик
31-03-2009 - 03:08:59
Разбира се, че ми помогна clap:

А на тебе Христос - Бога на живота - нека ти даде един по-добър и верен път! Защото всеки човек има нужда от човещина и разбиране, за да живее!
Амин


Ще обявя цена от 52 500 и ще напиша когато го продам *ok*
Можем да се почерпим *beer*
Re: Съвет за цена в Белоградчик
31-03-2009 - 03:56:06
avatar
Пробвай първо онзи човек който е давал 100000 евро преди - кажи му нова цена 65000 евро и се спазарете за 60000, а чак ако не стане тогава сложи тази по-ниската. Успех smiling smiley
Re: Съвет за цена в Белоградчик
05-04-2009 - 13:31:44
dodo2,

Май ще се случи каквото ме посъветва в първите си постинги. Да тръгна от тая цена и да изчаквам повече хора, за да мога да получа най-изгодно предложение. Идеята за висока цена от която да свалям по-не ми харесва. Обаче моята несигурност явно отблъсква хората, с които говорих досега... Аз искам да пробвам още нещо преди окончателно да обява твърда цена и да не се занимавам с покачвания(чети следващото ми мнение към @Scyther и @venciev). Все пак ако продажбата е единствено решение, то аз нямам против да те изчакам ако имаш свой клиент, за да вземеш комисион...

Но, ако се случи друго(нали не трябва да сме праволинейни дебили пред Бога, но да внимаваме в пътищата си, да не би пак да сме заблудени) и нямаш никаква полза от мен, то аз да ти кажа нещо. Може би си наранен и с такъв отчайващ аватар искаш да предизвикаш отношение. Махни го ако не заради себе си, то заради другите smiling smiley
Re: Съвет за цена в Белоградчик
05-04-2009 - 16:41:11
venciev,

Искам да опитам последно нещо преди да продам, ако наистина би дал 20к за нещо, което не ти трябва. Дързостта ми идва от това, че тук определено има раздвижване. Идеята за продажба просто ей така при такива обстоятелства ми се вижда безотговорна и глуповата. Ако ми позволиш, идеята за покупка и препродажба също не е интересна - това е еднократна печалба. А в тая криза инвестиция в имот нито в пари е толкова изгодна и сигурна, колкото ако съществува реална възможност за сигурен доход, актуализиращ се според инфлацията.
Предлагам следното. Нещо като акционерно дружество. Общ дялов капитал, като всеки участник в него получава част от общата печалба, като частта от печалбата съответства на дела участие. Например вместо да продавам, нека участвам с тези 52,5к. в имот. Смятам, че за друга част от още 50к може да се завърши добре. Ако не ти се дават чак 50к, то може да намерим трети участник, който има възможност без да тегли кредит също да даде 25к за нещо, което ме му трябва? (обадих се на един човек, който още отдавна искаше да участва с 20 хил.лв., но сега още първата му дума беше, че тази година има абитуриентка, все пак ако съм настоявал, щял да изтегли кредит и да ми даде. Аз не искам така, защото ще трябва да плаща лихви и ще бъде изнервен). След като се направи и от една година работа не сме удовлетворени, аз съм сигурен, че в завършен вид без проблем ще му се вземат достатъчно, за да си покриете лухвите и главниците и инфлацията и спечелите отгоре. Каквото остане - за мен; ако не остане нищо, тогава нямам претенции.
Условията ми са следните:
1. С първите приходи да покрием заема колкото може по-скоро, като след това ще си приспаднете и разделите сумата от моя дял.
2. В нощните шкафчета да има Библия за посетителите.
3. На входната врата да има следния надпис: "Бог е един Господ. И да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум, и ближния си както себе си".
4. От чистата печалба да се отделят 10% за благотворителност, но не за църкви или благотворителни организации или за трансплантации или за сираци, но (поне)1 път в годината да се събираме на печено ягне и да решаваме кой млад и здрав човек действително има нужда от помощ. Говоря за благотворителност за амбициозни хора, които искат да учат в чужбина или имат някакви научни работи или искат да предприемат нещо. (за да не стане дълъг постинга ще обясня по-подробно, ако те интересува)
5. В Събота да имам разрешението да поздравя гостите с нещо от Библията - било с надпис върху салфетките за закуска или с някакво пожелание към всички. Може да се получи като разнообразие и атракция на хотелчето.
6. Ако ще е по-изгодно да правим и открито ресторантче(което да увеличава приходите през лятото), то в менюто да не се предлага свинско месо.
7. Да уточниме дали ще получавам заплата като работник в хотелчето и какви отпуски ще мога да ползвам(това е добре да се уточни, за да не си придавам важности след като върна дълга си).
8. След смъртта ми имотът остава на мои наследници или роднини.

Условията си казвам предварително, за да си наясно какво предлагам и освен това за да определим задълженията си - това не е лошо. А още по-добре е винаги да се разбираме и като се виждаме (поне)веднъж в годината, то да бъде наистина празник и да е за наслада и удоволствие в Бога.

* * *


Scyther,

Конкретният повод за темата е, че изпратих писмо до жената на този човек още на Нова Година. Още не ми е отговорила, а разбрах, че няма да ми отговори. Затова преди да продам, опитвам да постъпя според силите си и представата ми за чистота пред моя Бог. Ако волята на жената дала парите е да не продавам, то аз единствено така виждам решението, удовлетворяващо и нейното желание. Ако не стане, поне съм опитал.



Редактиран 6 път(и).Последна редакция на 2009-04-05 16:54 от Котаракът с чизми.
Re: Съвет за цена в Белоградчик
05-04-2009 - 17:03:14
avatar
smiling smiley Не е ли очевидно, че аватарът ми е базик. А ако тръгнем да обсъждаме по принцип тези неща, ще влезнем в доста дълбока тема. Да го синтезирам с едно изречение - това е пълна глупост и има ефект само ако вярваш в него, защото сам си причиняваш проблеми със самовнушение. Същото се отнася и за религията между другото winking smiley
Re: Съвет за цена в Белоградчик
05-04-2009 - 20:51:06
Е аз пак съм съгласен smiling smiley
Дотам докъдето говориш за ефекта от самовнушението.
Обаче кажи ми защо да е грозно и отчайващо, (само)съжалително? Защо да не си правим майтап с хубавото - като децата *pardon*
Re: Съвет за цена в Белоградчик
05-04-2009 - 21:24:30
avatar
Тези неща (грозно и т.н.) са относителни и субективни. За мен например е грозно жена да е необезкосмена, а други само такива харесват smiling smiley

Аватарът си ми харесва и в него има скрит смисъл.
Re: Съвет за цена в Белоградчик
05-04-2009 - 21:56:06
С най-хубави намерения *pardon*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход