Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се манипулират глупаците

Публикувано от др. Иванов 
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 23:37:40
Основният лихвен процент за февруари падна до 3,92 на сто
31.01.2009 11:48

Основният лихвен процент за февруари отчете значително понижение от 1,25 процентни пункта спрямо предходния месец до ниво от 3,92 пункта, съобщава Българска народна банка.

Това е най-ниското ниво на показателя от юли 2007 г. насам.

Основната лихва за месец октомври възлизаше на 5,38%, а за септември – на 5,23%. От началото на тази година ОЛП е нараснал с 1,04 базисни пункта.

Основният лихвен процент в страната се образува на базата на средната аритметична величина от стойностите на индекса Leonia (Lev OverNight Index Average) за предходния месец. Leonia e справочен индекс на сключените и изпълнени сделки с овърнайт депозити в лева от представителна група банки.

Вчера Leonia се понижи до ниво от 3,02%. Това е най-ниската стойност на индикатора от началото на октомври 2006 г. насам.

ОЛП за януари тази година бе на ниво от 5,17%, а за декември – 5,77%.



Я вижте това...Джулиус я кажи защо така направиха тея келеши
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 23:47:44
Иванов, след 20 години надежди моето субективно чувство е, че в тази страна нещата въобще не вървят.

Защо да не вървят? Имаш ли някакъв критерий за вървяща държава. Къде вървят, в Балтика, Унгария, бившата източна Германия или Полша. Напр. в Ангрия българите живеят почти без изключения в самостоятелни стаи, поляците в същите стаи по 5-6 човека.
Според мен държавата си върви много добре.


Ти, Иванов, говориш за себе си като като за някакъм вид "строител" на модерна Бг.
Ама децата ни не искат да живеят в тази страна! Аз си го имам този проблем и съответно е болно.


Не се чуствам такъв, а само като помагач. А децата не искаха да живеят в другата България, тази с китните села, селските кръчми и пустите живописни плажове. В тази, новата България искат да живеят.

Говориш за Сл. Бряг като за някакво културно постижение, а пък аз вече въобще не искам да стъпя там. Не знам, дали не говориш всъщност за носталгия към отминали дни, отминала младост. Човешко е! Ако е това - ще те разбера.

Опазил ме Бог да мисля за комплекса като за културно постижение, той е равлекателен център. Никаква носталгия нямам към миналото, не защото ми е било лошо, а защото сега ми е добре.

Оказва се, че и други имат проблеми с нас. Не ми се мисли, какво ще пише в редовния евр. доклад за Напредъка на Бг през Юли. Сега всички вече мислят за властта и за изборите. Последните дни изтича информация, че в междинния доклад, който се очаква скоро през февр. вече без езика на Езоп и разни дипломатически фльонги ще ни кажат вече по един доста ясен начин, че тук нищо не се променя.

Това пък за какво те интересува? Странни хора сте. На комплекса млади момичета от цяла Европа, заведения като слънце, кеф ти дървени, кеф ти с гранит, месинг и персийски килими. Кафе и кола в 5 звезден хотел 4 лв., голяма порция риба 24 лв.пак там. В дървените ресторанти огромна порция чеверме 13-18 лв., халба бира по 1/един/лев. Вечер като се почерпят девойките започнат да танцуват по масите с бикините в едната ръка, сутиена в другата/не че ходя по такива место, предпрочитам в библиотеката с Ана Каренина в ръка/, но било хубаво. А вие сте се закахърили какво щял да пише някой за България, какво общо има това с каквото и да било?

Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 23:53:24
Божеее , пък аз мислих че само аз съм с Ана Каренина smoking smiley
Re: Как се манипулират глупаците
31-01-2009 - 23:56:09

А бе, Иванов, гледам горния ти пост, цитираш Ана Каренина,.......това.....онова ....
Ти откъде я познаваш? Да не би да сте седяли на един чин?
ss7
Re: Как се манипулират глупаците
01-02-2009 - 00:07:23
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
. Напр. един решил, че в Люксембупг карали
> 14 пъти по-хубави коли, но не превежда
> доказателства. какво означава по- хубави?
> По-хубави по цвят, по цена? По-хубави от трошката
> на пишещият, от моята или от колата на някой
> предприемач. Ако тукашният предприемач кара
> майнбах, люксембургският какво кара. Или отива в
> магазина и казва, аз ще ти платя 14 пъти повече от
> българина, защото съм пич.
>

Доказателства - БВП-то което барбарон ти го плесна в челото clap:

Какво означава по-хубави ли? Ами сети се сам аз няма да взимам отношение - ако ти мислиш, че колите се различават основно по цвят ОК *pardon*

По-хубави от на кого? Ами аз съм го написал бе Ванче - от средно статистическия българин (отнесено към средностатистическия люксембурец).

А тука че има индивиди, които карат майбах (не майНбах) - то това е нормално във всяка африканска държава има незабележимо малък процент от хора, които си купуват най-скъпите модели в момента, в който излязат та по подобие на тях и ние така... spinning smiley sticking its tongue out

Re: Как се манипулират глупаците
01-02-2009 - 00:07:57
Не бе, чета Маркес, най ме кефи, когато гаджето уж се гътна в пирамидата и тя се бръкна в торбата със смокините и змията, пък после ония Ромео се събуди, избяга с Титаник от персите и спечели Оскар.
Re: Как се манипулират глупаците
01-02-2009 - 00:12:48

Е къде Маркес пише за Ана Каренина бе, Иванов?
Re: Как се манипулират глупаците
01-02-2009 - 00:23:54
В "Капитала" бе, глупи.

И как точно тези коли са 14 пъти по-хубави? По-конкретно.
Re: Как се манипулират глупаците
01-02-2009 - 00:28:15

М..даааа, държава в която ВИФ-аджиите наричат инженерите "глупи" определено
куца в нещо здраво.....

Боже, пази България!
Re: Как се манипулират глупаците
01-02-2009 - 00:36:00
бе Иванчо, ние всички си помислихме, че говориш за Габриел Гарсия Маркес, а то било за Маркс! Ама ти първия може и да не си го чувал. Виж за втория сигурно си го изучавал по желание (аз бях принуден - така беше във ВУЗ-вете едно време!)
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход