Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цени за парцел за еднофамилна къща

Публикувано от n.nikoloff 
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:22:37
Николов директно на въпроса! В непосредствена близост до моя обект, се продава парцел. Цената лятото беше 150 Евро/м2, след няколко месеца безплодни опити цената падна на 110, като дядото се обади и каза, че ако наистина съм мераклия ще ми я даде на 80 Евро. Казах му, че му предлагам 25,65 Евро/м2, за толкова купихме 5 дка на времето толкова ще дам и на него...абе аре от мен да мине ще склоня и на 27 Евро...той ми каза, че това било много ниска цена а той зор за пари нямал. Тогава му казах, следващият път ВНУЦИТЕ му като отидат да му пилят да продава нивата, защото са закъсали за пари, единият му внук се чуди как да връща ипотечен кредит и реши пак на мен да се обади, да си помисли много добре каква цена ще ми обяви, и в никакъв случай да не ми обяснява че нямал зор за пари. ПРОДАВА ЛИ ЗНАЧИ ИМА ЗОР! И така, кажи на жена ти ДА СИ ТРАЕ, знам каква напаст са жените в подобен момент, просто и казваш да млъква и това е. Стой гледай филма, обещавам ти поредица от интересни сериали, след края на филма тръгни и си купи това което искаш, на цената на която искаш. И всички други глупости за поскъпвания и т.н., които някой ти ги разправя просто си ги пускай през ушите. Винаги имай предвид, че по време на кризата като сегашната, цената на ВСИЧКИ активи пада, без изключение, няма земя, няма сграда, няма завод, далекопровод, не знам си кво съоръжение, всичко е надолу!
Поздрави и успех. И повече от 30-40 Евро за КАЧЕСТВЕНО УПИ да не даваш, а за земеделска земя около София, дето не се обработва и пустее от 50 години...да си я държат сто години напред и още пет века после!
Още един съвет ще ти дам но на лични съобщения!
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:26:13
avatar
n.nikoloff Написал:
-------------------------------------------------------
> Осама, прав си - предлагане има, но не на нивото
> на моето търсене(цена). Всъщност предлагане има
> само и единствено на онова ниво, където няма
> никакво търсене. И няма и да има в следващите поне
> 3 до 5 години. Има предлагане основно на нивото на
> илюзиите.

Пундьо е много рязък и неприятен в изказа, но в случая заслужава да си отговориш на въпросите, които ти задава.
Твоето търсене е на базата на очакването цените да паднат до определено от теб ниво. На база на какво си определил цена 100Е на кв. м.? Ако ти се предложи УПИ в кварталите оттатък Околовръстното, пак ли ще е същата, според критериите ти за "нормалност"?
Защо реши, че няма да има никакво търсене в следващите 3-5г.? Защото имаш данни, че световната рецесия ще продължи толкова? Или че банките ще продалжат да не отпускат кредити още една петилетка?

> Най-важния пазарен фактор никога не е бил ВРЕМЕ, а
> ПАРИ ! Не разбрах какво ще загубя, ако изчакам,
> обаче. Може би ще загубя възможността някой да ме
> прилъже и да ме "изкъпе" с тройна или петорна
> цена?

> Не разбрах и какво ми е "висящото положение"...

Ами крилатата максима "Времето е пари"?
Във време на криза всички цени падат. И на материали, и на труд.
За себе си, едно знам- не съм вечна и да седя със скръстени ръце 5г. от живота си, след като имам възможност да си реализирам мечтата, няма да стане............хващам калема и смятам- като губя от едно, какво печеля от друго......... smiling smiley


Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:27:52
Така е ! Никой не продава заради спорта ! И аз продавам , защото съм на зор ! Е , не ме боли глава от купувачи , но нали било криза !? smiling smiley
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:32:25
avatar
@n.nikoloff, само да ти кажа, че Камито е брокерка и сигурно вече е похарчила на ум евентуалната и комисионна от сделката.
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:36:19
RE: n.nikoloff Написал:
------------------------------
право да ти кажа,не съм влизал в диалог с Камелия,защото не съм чувствал необходимост от монолози , но дори тя прави впечатление на ВЕЧЕ замисляща се,присъедини се към нея - няма да изгубиш
прочети нейния последен пост,обмисли го (SWOT) и ще разбереш,че не те "къпя"
ако си задаваш въпроса (много резонен) - защо да го правя ?!?!
отговорът е: колкото повече разсъждаващи-толкова по-малко хляб за измамниците !
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:46:52
avatar
MB2316 Написал:
-------------------------------------------------------
> Така е ! Никой не продава заради спорта ! И аз
> продавам , защото съм на зор ! Е , не ме боли
> глава от купувачи , но нали било криза !?


Криза си е, разбира се. Банките не отпускат кредити за терени. Остават ти хората с пари в брой. Само че, те са изпълнени с очаквания за огромни намаления. Ако ги попиташ, защо очакват да купят с 50% по- евтино, няма да получиш смислен отговор........
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:54:20
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> MB2316 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Така е ! Никой не продава заради спорта ! И
> аз
> > продавам , защото съм на зор ! Е , не ме
> боли
> > глава от купувачи , но нали било криза !?
>
>
> Криза си е, разбира се. Банките не отпускат
> кредити за терени. Остават ти хората с пари в
> брой. Само че, те са изпълнени с очаквания за
> огромни намаления. Ако ги попиташ, защо очакват да
> купят с 50% по- евтино, няма да получиш смислен
> отговор........


И още да намаля групата - тези с кеш пари ако чакат апартаментите да паднат , значи кръга на моите евентуални купувачи е доста свит . Ама ако клиент тръгва още от покупка на терен с кредит , по-добре да не се захваща ! Според мен в момента инвестиция в терен с цел построяване на къща , която заедно с терена ще излезе не повече от 550-650 евро / м2 в зависимост от екстрите е разумна инвестиция ! Апартаменти ново строителство за такива цени НЯМА ДА ИМА и то до ключ !


Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 12:56:06
avatar
Осама, аз също нищо лично. Думата провокатор я използвах в положителния смисъл. То ако хората са постоянно на едно мнение ще стане голям ужас.

Всъщност пари за единица време е оборот, а печалбата е разликата между всички приходи и всички разходи в определен откъс от време, а пари, налични пари на едно място са си капитал.

Да, като казах, че ще се поогледам нямах в предвид да се оглеждам 15 години (надявам се не твърдиш, че този сегмент от пазара ще бъде с устойчив ръст в следващите 15 години, че даже и сега е в ръст). Но и в никакъв случай няма да скоча на първата оферта, без да прочета и втората. Някак си не е разумно. Отделил съм си 2-3 месеца за маркетинг и евентуално сделка. "Уцелването" не бих искал да го засягам надълго. Ако някой търговец на НИ се готви да се напъне да ме убеждава, че сега ще уцеля страхотната оферта, а не когато след няколко месеца, когато пазара реагира на ситуацията - нека да се откаже. Вчера бях неволен (е, не съвсем) свидетел на един предварителен договор за сделка за НИ, която сигурно ще нашуми сред брокерите след Нова година, където купувача свали 3 (три) пъти цената на сделката за 1 час преговори (с една почивка) и продавача беше доста радостен, че я е сключил на това ниво. Също и купувача. Може би просто понеже продавача беше юридическо лице, а не физическо. Дали продавача беше на загуба? Познавайки в детайли и продавача и сделката казвам - не. Само ще кажа, че ако сега спомена първоначалната цена масово ще се каже - ами това е реалната цена! Да, ама не! Реалната цена е тази, на която има сделка. Ако на цени от по над 100 евра няма сделки - то това не е цената. Ако има спад в продажбите на тази цена - то това също не е цената.

А въпроса за "последното място в Европата" няма да засягам въобще първо, защото темата не е за това и второ не е ясно по какъв критерий сме на последно място.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 13:06:48
Особено днес в тази ситуация на пазара (не че не важи и за по-рано ) , цената е тази на която е сделката ! Пазар , кво да го праИш .
Само в един момент ако се появи имот с добра цена и много купувачи , продавача да не реши да направи явен търг на място !? хахахахаха smiling smiley)



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-11 13:12 от MB2316.
Re: Цени за парцел за еднофамилна къща
11-12-2008 - 13:15:35
avatar



Осама, моля те не ми манипулирай мненията - това горе не съм го писал! Освен това с Камелия си пишем отдавна в друг раздел на форума и се познаваме (виртуално, както и с доста от вас) и много често - над 90% сме на едно мнение (то 100% си е ненормално). Така че ако може - малко по-коректно. Ако може, де.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход