Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната

Публикувано от Dundy 
Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 13:18:03
Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната

Правителството прие Конвергентната програма на България за 2008-2011 г.
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 16:06:44
е то остана и да излезем....
и като знам психясалия народ -едно евро го брои 20лв smiling smiley
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 16:25:21
Има ясни правила за приемане в Еврозоната: изпълнение на Маастрихтските критерии за да се приеме една страна в ERM II, след което поне две години членство в същия валутнокурсов механизъм. Критериитв са:
1.Висока степен на стабилност на цените: инфлацията да не надвишава повече от 1,5 процентни пункта средния инфлационен показател на максимум три държави членки с най-добър резултат.
2.Устойчиво финансово развитие в дългосрочен план на обществения сектор:Бюджетем дефицит макс. 3% спрямо БВП; правитествен дълг макс. 60 % от БВП.
3.Стабилност на обменния курс.
4. Продължителност на конвергенцията, както и участие във валутните механизми на ERM. Изразява се в сближаване на равнищата на дългосрочните лихвени проценти, като нивото им не бива да надхвърля с повече от 2 процентни пункта средното за трите страни-членки с най-ниска инфлация.
За нас е ясно, че не изпълняваме само първото условие, което обаче е трудно постижимо за момента. Едностранно са обявили евроизация съмнителни страни като Черна Гора и Косово (ако може да се брои за държава). Има си правна рамка и своеволия са недопустими. Разни учили недоучили псевдоспециалисти се изказват от коневръза неподготвени и използват медиите за да ни пълнят главите с глупости! Главната причина България да не може да влезне в еврозоната е високата инфлация,търговският дефицит в най-голяма степен се дължи на валутният борд. Просто това е цената на стабилната ни валута. С тази мижава икономика левът щеше вече да се върнал до Виденовите времена през тези 10 години от ревалуризацията. Няма безплатни неща на този свят. Това не е самоволно искане - хоп от днес сме с Евро!? Има много и различни механизми и критерии, преди да можем да влезнем в Евро зоната?!Защо бизнеса не го каже по директно и точно че иска девалвиране на лева и то възможно най бързо ,защото колкото по бързо стане толкова по малко ще се обезцени лева.И децата вече го разбраха ,само Станиchief и комmafia не са и искат да са на власт докато могат ,а това ще дозатрие страната като държава и нация ! И какъв е в по-голямата си част "бизнесът" в България?'Поколенията на разни комсомолски секретари направили баничарници, "с парите от печалбата" автокъщи, после стриптийзбарове, сега строителни фирми, всичко това пере пари от дрога и проституки и на това му казват "бизнес". Бизнес са примерно Търговска лига, БТК, ако щеш тия с натуралните сокове, консервите дето ги ядат строителите на кооперацията срещу вас, замразените зеленчукови супи, сладките, приватизирани заводи с по 5-6 цеха с по 200 души в тях с пълни осигуровки, дето ги друсат всеки месец от ДАНС, НОИ и НАП. Кой мислите, че плаща милиони за предизборни кампании, червени fan-сайтове, жълти конгреси и сини и ДПС-партийни сгради на пъпа на София, дето общината може да ги отдава под наем за по 2000 евро на квадрат за месец вместо да слага ш***ни билбордове?




*black eye*
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 18:42:25
Милко,много правилно.Но на мен ми е много интересно ,че от месец насам започват да се прокрадват мнения за влизане на българия в еврозоната.И най-вече за това напира едрия бизнес.Нищо не се знае Серьожа може да им направи последен подарък на мръсниците преди да си тръгне.

Незнам дали знаеш но има и възможност наистина да въведем еврото по собктвено желание въпреки неизпълнените параметри посочени от теб
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 18:45:54
avatar
igra4 Написал:
-------------------------------------------------------

> Незнам дали знаеш но има и възможност наистина да
> въведем еврото по собктвено желание въпреки
> неизпълнените параметри посочени от теб


Как го виждаш това със "собственото желание" на фона на спрените милиони и днешното писмо, с което ни осведомяват че ще трябва да ни съдят?!?
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 18:56:33
Значи , огромно напрежение има в обществото.......
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 18:57:53
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> igra4 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Незнам дали знаеш но има и възможност
> наистина да
> > въведем еврото по собктвено желание въпреки
> > неизпълнените параметри посочени от теб
>
>
> Как го виждаш това със "собственото желание" на
> фона на спрените милиони и днешното писмо, с което
> ни осведомяват че ще трябва да ни съдят?!?


Питай ЦК на БКП

Ако знаех *huh* *huh* *huh* мильони щех да направя.Но не знам *pardon*
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 18:59:40
Вълканов, това да се каже, че само инфлацийката ни е проблем е несериозно. Просто фиксираният валутен курс избива през нея. Кажи дали ми опонираш - ако да, ще приведа доводи.
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 19:37:09
greenbul Написал:
-------------------------------------------------------
> Вълканов, това да се каже, че само инфлацийката ни
> е проблем е несериозно. Просто фиксираният валутен
> курс избива през нея. Кажи дали ми опонираш - ако
> да, ще приведа доводи.

Не ти опонирам изобщо ,просто от 27 години не живея в България ,но бих искал да те уверя ,че винаги през този период не съм спирал да се интересувам от Родината си...Просто съм човек от по-старото поколение и съм учил ,служил и следвал с много от тази които се "наместиха" в целият спектър на политическият живот и "бизнесът" в Родината ми(естествено ,че няма да спомена имената им , а и Милко Вълков не е името ми също така..) Просто понякога пиша неща ,които научавам "отвътре" и това ,че форумът е анонимен дава възможност да се обмени истинска информация , а и да се "пресее " и дезинформацията... Бих се радвал да не съм прав за всяка негативна новина за Родината ми..., но нещата не са "много добри"! Ако имаш информация за всяко нещо засягащо Родината ни ..., go ahead ,speak out..., you,re welcome!
winking smiley



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2008-11-27 19:47 от милко вълков.
Re: Запазваме валутния борд до влизането ни в еврозоната
27-11-2008 - 19:54:32
абе ,вие за какво спорите ..........
не виждате ли че няма държава.....
правят всичко възможно да не се развива тази страна.....
днес по нова -водещия каза
-и сега една добра новина :винетките няма да поскъпват....

бахти не стига че е добра ами на всичкото отгоре е една......
ток-скъп.газ хората свалят нашите вдигат, бензина в една гърция е към о.80 цента ...
да не изброявам- мобилните услуги , храната и тн......
всичко е не скъпо ами направо вече се не трае , амилите ни тикви -пардон депутати
си гласуват по 1000 -1500 лева пенсия -и тук аз казвам -браво или коалиционното евааааллллааа, 4 год стаж - 1000 лв пенсия -ашколсууууун
аиде грабваите пушкалата и аз идвам
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход