Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Брокерите да отговорят моля

Публикувано от poli_pocket 
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 19:07:54
Драги депедене!
Единственото търсене е платежоспособното търсене! Клиентите на АНИ не са хора на 500лв заплата! Също така и тези дето си поръчват пица за дома в повечето случаи. Иновациите преди това някой ги плаща! и отделно не винаги са възможни!
И не винаги водят до по-ниска цена за клиента - по скоро променят продукта! Ако количеството не снижаваше цената - все още автомобилите щяха да се произвеждат в гаражни работилници!
За да съм по-ясен - ще фалират масово агенции, тези които ще останат ще работят само за високоплатежоспособни на по висока цена на ръба на фалита или на печалба няма значение! За ферари се чака, ако и да е много скъпо! Фиат взимаш на лизинг!

Тук един мой млад и зелен колега вече пета година ми обяснява как интернет ще направи излишни посредниците - момчето е в бранша и не разбира същността на този бизнес! - няма как компютъра да замени човека - в този бизнес той е определящ
Не цитирайте икономически закони извън контекста на конкретния пример, а когато ги цитирате отчетете и всички останали фактори! Иначе е демагогстване и това правиш с графиката за търсенето и предлагането! Да си видял в бг мерцедес да е по-евтин защото търсенето е по-малко? (даже, е и по скъп - говоря за новите - както и самолетните билети от София сравнени с тези от Солун за едни и същи дестинации)

Хайде стига
Като се върна, ако не се занимавате просто с плюене можем да поспорим!
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 19:24:18
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> Загледах се в графиката нещо...
>
>
>
> Та като се сетя колко разновидности може да има...
>
>
> В зависимост от необходимостта на продукта... в
> зависимост от еластичността на търсенето &
> предлагането...
>
> На едни пада само продаденото количество
> (луксозните стоки)...на други - и двете...в
> някаква разновидност...


аха....а ще се напънеш ли да коментираш в контекста?
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 19:53:12
драги горо,


goro Написал:
-------------------------------------------------------
> Драги депедене!
> Единственото търсене е платежоспособното търсене!
> Клиентите на АНИ не са хора на 500лв заплата! Също
> така и тези дето си поръчват пица за дома в
> повечето случаи.

прави впечатление, че се опитваш да позиционираш посредническата услуга, за която всъщност говорим, в пазара на "луксозни стоки", а тя не е там. има си сегменти, но услугата като цяло е за масовия пазар по дефиниця и формат. не залитай в тази посока.

>Иновациите преди това някой ги
> плаща! и отделно не винаги са възможни!

да. това се казва инвестиция. трябва капитал, ноу-хау и мениджмънт. както с всичко останало - "от пръдня боя не става"

> И не винаги водят до по-ниска цена за клиента - по
> скоро променят продукта!

именно. този продукт, който се предлага на БГ пазара е морално остарял и неадекватен. както вече писах, има нужда от елементарни нововъдения и браншова воля.

>Ако количеството не
> снижаваше цената - все още автомобилите щяха да се
> произвеждат в гаражни работилници!

това се казва economies of scale (съжалявам не знам термина на БГ) и се постига най-вече чрез подходящ ре-дизайн на производствените процеси, отстъпки за обеми при закупуване на суровини, и други синергии между звена в мултинационални компании (даваш ми пример с автомобилната индустрия). за вашия бранш това не важи. забрави го.

> За да съм по-ясен - ще фалират масово агенции,
> тези които ще останат ще работят само за
> високоплатежоспособни на по висока цена на ръба на
> фалита или на печалба няма значение! За ферари се
> чака, ако и да е много скъпо! Фиат взимаш на
> лизинг!

пак твоята странна идея за позициониране на вашите услуги в грешен сегмент. според мен ще фалират агенции, които не могат да обслужват елементарните стандарти заложени в развитите пазари.

това ми насочва мисълта към най-странното за мен в тази дискусия. маркетингът започва от познаване/проучване на пазара, след това се прави продукт/услуга на базата резултати от предното, и чак най-накрая с реклама и ПР се пуска на пазара. вие седите тука и слушате как хората ви обясняват, безплатно при това, какво трябва да представлява услугата ви и какво да махнете, но вместо да вденете седите и плюете срещу вятъра?! ей, тва го недоумявам аз smiling smiley

> Тук един мой млад и зелен колега вече пета година
> ми обяснява как интернет ще направи излишни
> посредниците - момчето е в бранша и не разбира
> същността на този бизнес! - няма как компютъра да
> замени човека - в този бизнес той е определящ

абе 70те години изпълнителния директор на IBM беше предсказал, че световната нужда от персонални компютри никога няма да надхвърли 1000 бройки (цитирам по памет) пък то гледай какво стана....

> Не цитирайте икономически закони извън контекста
> на конкретния пример, а когато ги цитирате
> отчетете и всички останали фактори! Иначе е
> демагогстване и това правиш с графиката за
> търсенето и предлагането! Да си видял в бг
> мерцедес да е по-евтин защото търсенето е
> по-малко? (даже, е и по скъп - говоря за новите -
> както и самолетните билети от София сравнени с
> тези от Солун за едни и същи дестинации

новите мерцедеси не ме вълнуват. аз карам различни коли всеки ден. жълти на цвят. когато река (пак) да си купя скъпа кола, вервай ми няма да влезна в магазините, ъдето ти гледаш цените winking smiley

със здраве, отивам да се веселя.... smoking smiley
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 20:18:30
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> Но... с изхвърлянето на панелките от борда...
> достъпното предлагане вече се свива - и кривата на
> предлагането също се отмества... което води до
> по-малко количество в предлагането - а оттам това
> вече определя посока по-скоро на задържане...
> предлагане чат-пат на разни промоцийки... но не и
> на такъв голям спад...


Да разбирам, че ти приемаш следния факт
текущите собственици на панелките няма да ги продават защото няма кой да ги купи на очакваните от тях цена???
Да, сигурно е така. Ще ги държат празни докато се саборят!
И ще им плащат данъците!
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 23:25:34
Драги Депедене,
върнах се и сега ще се опитам да ти покажа къде демагогстваш - незная дали е нарочно, от незнание или малък житейски опит - във всеки случай резултата е това - демагогия!
Твоите думи са в оранжево

range">прави впечатление, че се опитваш да позиционираш посредническата услуга, за която всъщност говорим, в пазара на "луксозни стоки", а тя не е там. има си сегменти, но услугата като цяло е за масовия пазар по дефиниця и формат. не залитай в тази посока.

Нищо подобно не правя. Ако и да дадох краен пример с мерцедес и ферари, беше за да подчертая другият аспект на проблема! Същия пример можех да ти дам и с форд и с лада! И да подчертая! range">По дефиниция и формат посредническата услуга я има както на пазара на всички стоки. Дори има посредници специализирани именно range">на пазара на "луксозни стоки", т.е. тя е и там!!!
Тук еди, дето не искам да се занимавам вече с него разви теорията че да си спестят средства от нашата услуга могат само хора - цитирам - които изкарват на 2000 евро на месец. И той е сложил каруцата пред коня. Според мене пък, при сегашното равнище на цените в София жилища могот да си купят само хора които изкарват на 2000 евро на месец.
Може би ти Депедене, също смяташ че 2000 евро на месец влизат в графата на луксозното? Ако е така - какво да ти кажа ...

По нататък си потвърди каквото казвам с твои думи!
Ето ги

>Иновациите преди това някой ги
> плаща! и отделно не винаги са възможни!

range">да. това се казва инвестиция. трябва капитал, ноу-хау и мениджмънт. както с всичко останало - "от пръдня боя не става"

> И не винаги водят до по-ниска цена за клиента - по
> скоро променят продукта!

range">именно. този продукт, който се предлага на БГ пазара е морално остарял и неадекватен. както вече писах, има нужда от елементарни нововъдения и браншова воля.

Явно познаваш този бизнес и този бизнес и на други пазари - ставаш и критичен - дори определяш, слагайки всички в един кюп, че нужните нововъведения са range">елементарни. Щом толкова го разбираш този бизнес? Аз какво да кажа - според мен елементарните неща не са толкова елементарни щом не могат да се наложат... Не знам защо се сещам и за една поговорка - ей ма много духовит е този нашия народ - На босия морето му е до колене...

Надолу, общо взето се повтаряш, даваш съвети по range">маркетинг и range">economies of scale и примери от книжките дето подкрепят мен, пък ти си мислиш че подкрепят теб. И разбира се, като много учен си дал съвет на всички посредници:


range">това ми насочва мисълта към най-странното за мен в тази дискусия. маркетингът започва от познаване/проучване на пазара, след това се прави продукт/услуга на базата резултати от предното, и чак най-накрая с реклама и ПР се пуска на пазара. вие седите тука и слушате как хората ви обясняват, безплатно при това, какво трябва да представлява услугата ви и какво да махнете, но вместо да вденете седите и плюете срещу вятъра?! ей, тва го недоумявам аз
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА - БЕЗПЛАТНИЯ. Аз към безплатните неща съм бил винаги скептичен.

Ако си се шегувал с горните постове или просто си си бъбрел - няма проблем! Всичко е наред!

Ако обаче си икономст и си писал сериозно е вече проблем! Или демагогстваш или...
С образованито нещо, ще трябва да започнеш отначало.
Най-напред може би ще трябва да си припомниш българския за да преведеш range">economies of scale.
После продължи, примерно с Котлер (мисля, че така го изписваха на български) Между другото, той имаше интересни графики, които показваха как вдигането на цената вдига търсенето и продажбите, но е възможно да си го пропуснал и да ти е останало само range">предлагането и търсенето...
И това го пиша най-приятелски! Не давам съвет на всички икономисти, нито ги слагам под общ знаменател!
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 23:33:06
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> И ще ги рентват... нямат друга алтернатива...
> докато не намерят някой с кеш и мерак за панелка!
>
> Всъщност мерак ще има... в зависимост от цената!


ти си голям оптимист
строитения бум в софия беше до тук.
следващата година дали ще има ръст като тази?
и според мен все повече апартаменти ще стоят празни

за това с рентването не е много сигурно.
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 23:37:42
dedepene Написал:
-------------------------------------------------------
> вие седите тука и слушате как хората ви обясняват,
> безплатно при това, какво трябва да представлява
> услугата ви и какво да махнете, но вместо да
> вденете седите и плюете срещу вятъра?! ей, тва го
> недоумявам аз
>
.....и аз!


confused smiley confused smiley confused smiley confused smiley
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 23:38:49
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> Huba-Buba Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > ти си голям оптимист
>
> Що? Ако ти предложат апартамент за 20 хил. лв.?
>
> > строитения бум в софия беше до тук.
> > следващата година дали ще има ръст като
> тази?
>
> Не!
>
> > и според мен все повече апартаменти ще стоят
> празни
> > за това с рентването не е много сигурно.
>
> Ами вместо да стоят празни... да му мислят
> собствениците...
>
> Аз съм рентвал 10 години, така че...



едно е да рентваш в пазар на дефицит на имотите и друго в днешните условия
Re: Брокерите да отговорят моля
10-10-2008 - 23:45:57
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> Ами ще видим как ще се развият събитията...
>
> На година в София идват 30 000 души...
>
> Наемите няма да увяхнат скоро...
>
> А при една криза... дали няма да има пак някакво
> струпване?
>
> Не знам, не знам...


идваХА
Re: Брокерите да отговорят моля
11-10-2008 - 00:00:12
Джулиус,
Имотите са много надценени.
За съжаление!
Тук излезе едно изследване на единия от университети!
Забележи - освен спад на имотите прогнозират и спад на наемите. Това във страна, в която последните 15 години населението нарастна с над 10%.
Защо да нараства София, а не Виена да речем?
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.