Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Брокерите да отговорят моля

Публикувано от poli_pocket 
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 11:34:48
poli_pocket, изпуснала си това изречение от предния пост:
Но дори подписан договор не дава на агенцията гарантиран приход, а рекламата и другите разходи отново могат да се окажат напразни, ако имота се продаде през друга агенция, което е мн.вероятно.
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 11:43:03
avatar
Дидо,

защите интереса си - който ползва услуга от АНИ да си плаща. Вземайте напр. такса от продавачите. Ако имате договор и неустойки - то и сега законът позволява да си търсите покриване на направените разходи, ама пак ще кажете, че Ви се бъркам.

Блондинка по душа
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 12:26:56
Енгения-За някои неща си права,но отново визираш " пороците" в една евнтуална сделка.
И веднага те оборвам:
Това че има дадени изключителни права не означава ,че някой продавач дава права на ани да правят двойна сделка!!-може да се опише в договора и да се дадде срок към ани!!-аз лично на обяви само з ч.л съм забранил на колегите да се обаждат.
Съответно и нямам нито една обява за ч.л-пълна глупост!!!
Капризен клиент-стига да има реалитет и да не се търси невъзможното се работи!
Комисионната зависи от цената на сделката-добре няма спор ,но цената не е определена от ани ,а от собственика.В тази връзка всяка една добре работеща АНИ търси намаление от цената!!! Защо -ЗА ДА СТАНЕ СДЕЛКАТА!!
Проверка за тежести-Задължително условие по сделката..не от пиле мляко,а и още повече..Често пъти съм упрекван от юристи на банки ,че се престараваме.
Защо ,защото на банката и дреме за продавача ,те дават кредит към купувача и изискват всичо необходимо като документи..,а въобще не гарантират ,ако не настояваш ,че продавача ще си получи разликата между данъчна оценка и реална цена по предварителен договор!!
Съседи шизофреници и луди-Нотариусите и адвокатите ли ще ти ги издирят?!
Адвокат или нотариус ще ти намерят по добри клиенти .Защо да го правят..??-те си имат друга работа..Имам доста сделки и с нотариуси и с адвокати..,на които аз съм продавал или купувал!! И на тебе желая успех.. smoking smiley
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 13:15:00
evgenia Написал:
-------------------------------------------------------
>
> 4. Адвокати и нотариуси намират по-добри клиенти
> на по-ниска комисонна.
>



Без да влизам в излишна полемика,и само за "протокола",давам инфо за ценова листа на част от адвокатските услуги: 1.Консултации,преговори,справки -40е/час
2.Изготвяне книжа с материален интерес-3%-10% от интереса.
3.Нотариални сделки и дела-от 3%-6% от интереса


Не претендирам за меродавност на цените,те варират в +/- в съответните кантори.Дори,може би само в +.
winking smiley
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 13:17:24
Дидо,

защите интереса си - който ползва услуга от АНИ да си плаща. Вземайте напр. такса от продавачите. Ако имате договор и неустойки - то и сега законът позволява да си търсите покриване на направените разходи, ама пак ще кажете, че Ви се бъркам.

Да Евгения права си, за направените разходи, но подобни взимаме само за огледи на имоти извън града. Дори и тогава е трудно и не винаги става. Трябва да има компромиси от 2те страни, няма как. winking smiley
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 13:29:52
avatar
Турбозол,

те "пороците" ме принудиха да си губя времето и да се самообразовам, вместо цивилизовано да си наема 1 агенция, затова ги плюя. И накрая съм си плащала за "мотивация" на АНИ, т.е за предимство при едното запознанство (което в случая е било много важно). Знаеш, че всяка агенция ще пусне първо ч.л. пред всеки купувач наел колега.

турбозол написал
"Това че има дадени изключителни права не означава ,че някой продавач дава права на ани да правят двойна сделка!!-може да се опише в договора и да се дадде срок към ани!!"

Не значи, ама знаеш ли колко много АНИ го правеха. Изкушение за повече приходи. А ако продавачът е далече или е наивен - почти задължително го правеха (дори и да не е обявено). За договора - мога да посикам такива защитни клаузи, че ако АНИ ги подпише и не ги спазва, ще стане лошо за нея. Но не си заслужава загубата не време и нерви. През това време аз ще си свършва работата. разбира се, зависи от имота. Действам според ситуацията и интереса си.

"аз лично на обяви само з ч.л съм забранил на колегите да се обаждат"
затова няма да наема 1 АНИ да ми търси имот - нямам достъп до всичко, а това е важно за мене, Дори и тебе не бих наела, независимо, че от виртуалното ни общуване разбрах, че начинът ти на работа ми допада.

"Съответно и нямам нито една обява за ч.л-пълна глупост!!!" - бих добавила и лакомия в определени случаи.

За цената на сделката и комисионната - никога не съм твърдяла, че АНи вдигат цената. И ниската цена не е най-важната или единствено важната. Най-доброто за може да е разпределние, изложение и т.н


Ако претенции на купувач/продавач са нереални - той не става клиент на АНИ.
Капризен може да има различни измерения - например време за огледи, да разгледа поне 10 имота преди да вземе решение и т.н.

Проверката на имота е най-важното нещо за купувача. Но след плащане на % за "мотивация" да платя още една комисионна на друга АНИ за проверка- няма смисъл. Измислила съм по-евтини и сигурни начини.

За останалото, моля те, не се прави, че не разбираш. Банката защитава интереса на ипотеката (кредитоискателя), не съм писала, че ще ме защити, ако съм продавач и изповядам на данъчна оценка. А клюкарите в района са безценен източник на недокументална информация - е разбира се, има чалъми кой и как задава въпросите. Но ти това го знаеш по-добре от мене.

Нотариусите и адвокатите намират клиенти да, като допълнителна услуга и срещу по-малка комисионна. Разбира се, това се прави за специфични сделки.

И все пак не разбрах, защо ако купувам и не съм наела брокер ми искате %. Смятате ме за неспособна да си свърша работата сама?

Дискусията е безмислена - ако ситуацията се запази, АНИ ще продължат да искат % от частни лица.

А ако частните лица не искат да плащат - има си елегантни и законни начини да не го правят, стига да им стиска сами да си направят проверките.

И спрете да работите за продавачите без пари.

лек ден

Блондинка по душа
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 13:42:30
Н е работя без пари нито от продавачи нито от купувачи!!Обява само за ч.л -какво се крие зад това..Помисли.Защо да плащаш двойно..Плащаш на твоя брокер,ако имаш такъв/ А защо си мислиш ,че отстоявам тезата СДЕЛКА САМО С АНИ ..сВОБОДЕН ПАЗАР .Всеки има право на избор ! И всеки си носи рисковете.НЕГАТИВИТЕ ОТ ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ .и печалбите..Аз се придържам към фактите ,а те са над 80% от сделките минават през АНИ!!!
ТОВА Е .. smoking smiley
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 13:49:49
avatar
evgenia Написал:
-------------------------------------------------------
> Дидо,
>
> защите интереса си - който ползва услуга от АНИ
> да си плаща. Вземайте напр. такса от продавачите.
> Ако имате договор и неустойки - то и сега законът
> позволява да си търсите покриване на направените
> разходи, ама пак ще кажете, че Ви се бъркам.

Наистина, не мога да разбера, защо е толкова трудно да приемеш и ти, че не може да ползваш агенцията, но да не се смяташ за неин клиент, тъй като не й вярваш?
Съветваш ни да взимаме такса от продавачите. Според теб, те по- ниско от купувачите ли стоят? Защо за тях да е задължително плащането, а за купувача не? Само защото продавачът първи по време ни е потърсил и първо с него сме сключили договора? Това е разликата. Продавачите също се обаждат по наши реклами, в които пишем какво търсим. След телефонния разговор, при който обясняваме условията, при които биха станали наши клиенти, идват на място и подписват договора. Това е.
Не е редно едната страна да се ползва с преференции. Имотът, това са овеществени пари.
Затова и отношението ни към двете страни е еднакво. Не плащат нищо, докато не съвместим интересите им и не решат да подпишат предварителен договор. И проверките, които прави не са проформа. Защото излъжем ли някой, дал един куп пари, знаем какво ни очаква. В края на краищата, не сме анонимни, нали?
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 14:45:34
Дидодидо, не съм го пропуснала, напротив - в поста си визирам хипотезата, в която представителството не е изключително и считам, че агенциите поемат риска да инвестират в реклама доброволно, като тази практика е наложена и възприета от тях. Т.е. както брокетите казаха - като има желание да плати, защо не? Та АНИ има желание и плаща, рискувайки имотът да не бъде продаден чрез нея... а купувачът няма ни вина,ни отношение към този избор на АНИ, нали?
Re: Брокерите да отговорят моля
25-09-2008 - 14:54:59
До Поли-Не знам ,защо говориш за вина на продавача.Тук по правилно е да се говори за интерес.
Ако продавача си предлага /рекламира имота сам трябва агенцията да е напълно "улава"да се конкурира със собствените си клиенти..или да се присламчва към частни обяви!!
Искам да визирам и хипотезата,че един имот обявен на много ани е трудно продаваем ..И разбира се аз лично нямам...никакви амбиции да се занимавам с глупости.. :!:
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.