Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ще се "пукне" ли вече брокерския балон

Публикувано от nikolase 
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 12:08:15
Драгула ти си от тези които на черното казват бяло,защото не искаш да си признаяеш,че качествените брокери са малкоsmiling smiley
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 12:35:49
Какво е качествен брокер и колко процента от брокерите, ако са качествени, ще са малко?
5%, 10%, 20%, 30%, 40%, 50%
Има всякакви брокери, както има и всякакви юристи, не съм правил статистически изследвания по темата?
Ако твърдението, че качествените брокери са малко е вярно, бих го казвал и това няма да е признание, защото не се чувствам задължен да го крия.
Но ако не съм проверил това твърдение, няма да го кажа, не защото е неудобно, а защото не съм сигурен в него.
Нито "качествените", нито "некачествените" брокери обаче определят цените на имотите. И да се твърди това, означава че не се познава материята.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 13:38:13
dragula, говориш така, защото очакваш логика в действията на повечето си колеги. Практиката обаче е друга и примери колкото щеш. Искаме да видим къща в Пернишко село на 22000Е - насрочваме оглед и околу 2 часа по-късно брокерката от Перник се обажда да ни уведоми, че ваш колега от фирма Биес е намерил собственика и му обещал да продаде къщата за 34500Е. Не отихме даже на оглед. Е кажи ми сега, не влияят ли брокерите на цените. Кой собственик няма да лапне на по-висока цена, като му говорят "ти си луд да продадеш на толкова". Същата брокерка от Перник ни каза, че това НЕ Е ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ. Просто така си работи човека. Колко къщи ще продаде назнам и ненамирам логика, но факта е факт - влияе на цените и не е единствен. Бил съм в офиса на друга фирма и докато чакам, чувам разговори и коментари - вдигаме цената, та вдигаме цената. От брокери. Ще кажеш тъпо е - неспоря но е факт. Брокерите много влияят на цените. Нали клиентите се доверяват на тях да знаят как вървят цените.
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 13:39:53
До Кикито-Малко са и качествените участници въф форума!!Всъщност за да съм искрен отговарям -да има некачесвени брокери!!В същото време има и не малко некачествени юристи!!Защо ?Юридическо образование в днешно време може да завърши всеки.Почти във всеки ВУЗ има спец. право.Кой с акредитация ,кой не !!!
Тоест по моя логика и за мое съжаление професията на юристите се обезценява!Причината безброй "олигофренчета"завършили право без да имат представа за какво иде реч..Та, така скъпа ..Един неудобен въпрос .Колко студенти взимат дипломи за юристи всяка година и колко от тях ,наистина стават за такива? Веч всяка трета" блондинка" е завършила право И ВСЯКА ФОЛКПЕВАЧКА СЪЩО..Е иначе няма лошо да си адвокат ,но ... smoking smiley
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 13:52:18
До Николас-Не си достатъчно забавен ,но си неграмотен..Не се пише агенций, АГТЕНЦИИ.е правилно ,това се учи преди да завършиш 8 КЛАС..А твоята неграмотност е свързана с това ,че си тъп!!!!!
Всъщност този форум е много полезен за хора като теб..Тук си анонимно велик ..ДОРИ сВормираш И ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО..браво ..браво.. smoking smiley
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 14:03:20
r_stoma Написал:
-------------------------------------------------------
> dragula, говориш така, защото очакваш логика в
> действията на повечето си колеги. Практиката обаче
> е друга и примери колкото щеш. Искаме да видим
> къща в Пернишко село на 22000Е - насрочваме оглед
> и околу 2 часа по-късно брокерката от Перник се
> обажда да ни уведоми, че ваш колега от фирма Биес
> е намерил собственика и му обещал да продаде
> къщата за 34500Е. Не отихме даже на оглед. Е кажи
> ми сега, не влияят ли брокерите на цените. Кой
> собственик няма да лапне на по-висока цена, като
> му говорят "ти си луд да продадеш на толкова".
> Същата брокерка от Перник ни каза, че това НЕ Е
> ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ. Просто така си работи човека.
> Колко къщи ще продаде назнам и ненамирам логика,
> но факта е факт - влияе на цените и не е
> единствен. Бил съм в офиса на друга фирма и докато
> чакам, чувам разговори и коментари - вдигаме
> цената, та вдигаме цената. От брокери. Ще кажеш
> тъпо е - неспоря но е факт. Брокерите много влияят
> на цените. Нали клиентите се доверяват на тях да
> знаят как вървят цените.


ЗА СДЕЛКИ БЕЗ БРОКЕРИ-ПАРАЗИТИ

Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 14:07:40
ДА МАХНЕМ ТУНЕЯДЦИТЕ БРОКЕРИ
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 14:10:44
turbozol, прав си - качеството на образованието ни спадна драстично и се появиха недоучили специалисти във всички специалности. Има лоши юристи, лоши лекари, лоши архитекти и т.н. Въпроса е за процентното съотношение и за отговорността. Много голям процент от твоите колеги са некомпетентни и още по-лошото - непочтени и неморални. Да не се обиждат тези, които не са от тях, но няма как да отречете, че тези другите са страшно много. За повечето хора тази една или две сделки, са единствен имот, единствена възможност за някакви пари и са изключително важни за целия им живот. Липсата на отговорност за действията е довела до ужасяваща ситуация във вашата сфера, от която покрай сухото може да изгори и суровото. Начина на работа, надлъгването, губенето на време и т.н. не са поносими за клиентите и ще ги изгубите. Открай време работя с брокер, но вече се отчаях - нещата стават все по-зле. Гледам и тя (брокерката ми) вече не издържа и почна да крещи на колегите си от другите фирми "малоумноци" и т.н. То не бяха лъжи, то не беше чудо.
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 14:19:21
До СТрома -За примера с къщата в Пернишко съм на твоя страна!!Макар и брокер ти казвам този пернишки брокер е за УБИВАНЕ..Но той едва ли е някакъв пазарен фактор!!!Той прост е тъпанар..Цака и собственика и купувача и инай накрая той ще духа супата..Даже мисля ,че се сещам за кой става въпрос.Проблема е и друг..Защо другата брокерка не е подписала договор със собственика..За да си защити интереса..и този на продавача .И тя е пропуснала нещо..А щях да забравя..дали собственика е имал намерение да продава или само е пробвал пазара!!
И пояснявам сделки и предлагане на имоти без договори не!!! smoking smiley
Re: Ще се "пукне" ли вече брокерския балон
18-08-2008 - 14:23:05
Камелия, много мъка има на този свят.А откъде взима пари продавача да ти плати тъпата комисионна Бе. Въздухари и рекетьори сте вие .толкоз.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.