Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 19:13:56
Ами явно бразилските просяци не са особено обективни, защото огромна част от населението там живее в невероятна мизерия и по истински гета, в сравнение с които циганските махали в БГ са луксозни квартали.

Точно така. Там поговорката е: "Какъв хубав живот - сянка и прясна вода". Защото са рядкост. И тези хора, които живеят в дива мизерия имат достойнство за разлика от оядените българи. Като изключим най-окаяните фавели, няма неизмазана къша дори в мизерните квартали. Не само, че са измазани, ами колкото могли хората си ги украсили, верно кич, направили фигури от счупени стъкла в мазилката, подредили си някакви отврати, но тава са къщи на хора, за разлика от 4 етажните къщи по нашите села, неизмазани и затънали в мръсотия. С дворове пълни с най-невероятни боклуци, с улици пред тях, на които е изхвърлено всичко което дворът не е събрал и със собственици, непрекъснато повтарящи как хубаво си живеели хората в Германия и какви къщи имат и как всичко им е чисто, защото Меркел рано сутрин мете улиците, а тук президента и Станишев въобще не ебавали да им чистят дворовете, за което трябвало да стачкуват и да правят гражданско общество. Само дето германица си е направил 2 етажа по 50 м2, а не 4 по 120, заради което са му останали пари за да си направи къщата като хората, а не като дивото балканско животно, дето знае само да се жали.

Аз никой не съм тръгнал да обиждам и не може някакви изроди непрекъснато да ми плюят в лицето и където да отида, да съм от страната на животните, дето 25-те процента от най-богатите живеели по-лошо от 25-те процента от най-бедните в други страни. Аз очевидно не съм българин, защото мога да кажа, че едва ли и 10% от европейците живеят материално по-добре от мен, а няма и 1% дето живеят по-добре в общият смисъл, защото може и да нямам купища пари, но и не работя от 5-6 г. А че някакви отрепки с по няколко апартамента, с вили и бентлита са взели па стара традиция да обясняват колко са зле и как едвам свързват двата края, говори само, че са наследници на голтаци, селяни и роби. Аз не съм от тях.
Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 20:09:50
др. Иванов Написал:
Аз очевидно не съм българин, защото мога
> да кажа, че едва ли и 10% от европейците живеят
> материално по-добре от мен

Можеш да кажеш, понеже не познаваш хора от тези 10 % (тук говорим за материално по-добре, защото ако сложим културните и духовни блага процентно ептен отиде коня у рЯката). Освен това самото понятие европейци се използва много погрешно в България - европейци са и молдовците и албанците, държавите им се намират в континентална Европа. Предполагам, че визираш западно европейците.



, а няма и 1% дето
> живеят по-добре в общият смисъл, защото може и да
> нямам купища пари, но и не работя от 5-6 г.



Това е твоята балканска логика, че трябва непременно да не работиш за да си добре, има много хора, които имат богатства за поколения напред и се занимават с интересна за тях работа, защото това им осмисля живота, не е казано да работят в мина или като фабрични работници. Почивката затова е почивка, за да си починеш от някъкво усилие, иначе омръзва. Разнообразието му е майката, а пък и ако виждаш плодове от труда си е още по-интересно. Ходил съм на тропически острови с приятното предусещане, че нищо няма да правя 10 дни, на третия или четвъртия си вземам книга ако няма Интернет. А иначе с това, че от 5-6 години не ти се налага да работиш за да живееш може да впечатлиш само някой ниско заплатен и мразещ работата си човек. Аз си мисля, че горе-долу мога да живея около 10 години напред със семейството ми (скромно) без никой от нас да има някъкви доходи, но една такава переспектива не ме привлича особено. Първо, че е скучно, второ, че никой не знае кога и как може да се обърнат нещата, затова е добре човек да е активен.

Майка ми прави 70 тази година (да е жива и здрава) и 3 пъти в седмицата ходи на работа не толкова за пари (плащат и мизерно за квалификацията и, както и на повечето квалифицирани специалисти в БГ) колкото за да се чувства активна и нещо да и човърка мозъка (вместо да "преживява" сапунени сериали по ТВ).






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-04-07 20:19 от BulCan.
Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 21:14:24
Това е твоята балканска логика, че трябва непременно да не работиш за да си добре, има много хора, които имат богатства за поколения напред и се занимават с интересна за тях работа, защото това им осмисля живота, не е казано да работят в мина или като фабрични работници.

Балканската, по точно българска логика е друга - да живееш като скот, без значение какво имаш, за да не решат другите, че си различен. В най-мизерното английско, холандско или немско село може да се намери нещо скъпо и стойностно - майсторски шкаф, картина, порцелан. Отишъл дивакът дивакът в града, па му харесало и го купил. Може за 300 г. в рода му да няма грамотен, но има чуство за красота и уважение към себе си и семейството си. В Сърбия дето за хора не ги имаме, по селата много къщи са с пиано. Тука скотът ще отиде на пазар, ще купи по едно захарно петле на децата и като се прибере ще ги набие, защото са се заиграли и не са изринали обора. Ще спят по 20 човека в 2 стаи, на черги на земята, но няма да купи кревати, за да минава за беден и да се гордее с това. В цяла България няма нищо ценно купено след освобождението или преди него, каквото има е от траки и римляни. Веднъж на летището в Шаржа купих една книга за Абу Даби за 30 долара, че като скочиха колегите, за толкова съм можел фотоапалат да си купя и да си направя снимки. Хора дето пътуваха с по 100-150 хил. долара си носиха в ръчният багаж олио и масло за колите, че било по-евтино. Отидат в ресторант, казват дай една комплимент супа/безплатна/, след това си вземат по едно пепси и си тръгнат. И за него това е естествено, той е беден, от бедна страна, откъде накъде ще дава пари.

А тези истории с работата и аз съм ги разказвал, кото ми беше акъла колкото на врабче. Може и да е интересна работата, ама и за чукане да ти плащат ще недоволстваш. Не ми ги обяснявай тези. Работата е една, а като си свободен можеш да правиш всичко - кеф ти да учиш нещо -учиш, кеф ти хоби - хоби. Пътува ти се - пътуваш, дразнят ти се съфорумци - дразниш ги. Та за 10 дни не ми обяснявай, няма човек дето на третият ден да не му е скучно, но като след десетият ден решиш да се занимаваш с нещо го правиш само за удоволствие, не се тормозиш за резултати. И най-вече разбираш, че истинското богатство е в свободното време, не в безделието, защото най-заетите хора на земята са безделниците, те непрекъснато имитират дейност.
Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 21:57:48
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Това е твоята балканска логика, че трябва
> непременно да не работиш за да си добре, има много
> хора, които имат богатства за поколения напред и
> се занимават с интересна за тях работа, защото
> това им осмисля живота, не е казано да работят в
> мина или като фабрични работници.
>
> Балканската, по точно българска логика е друга -
> да живееш като скот, без значение какво имаш, за
> да не решат другите, че си различен. В
> най-мизерното английско, холандско или немско село
> може да се намери нещо скъпо и стойностно -
> майсторски шкаф, картина, порцелан. Отишъл дивакът
> дивакът в града, па му харесало и го купил. Може
> за 300 г. в рода му да няма грамотен, но има
> чуство за красота и уважение към себе си и
> семейството си. В Сърбия дето за хора не ги имаме,
> по селата много къщи са с пиано. Тука скотът ще
> отиде на пазар, ще купи по едно захарно петле на
> децата и като се прибере ще ги набие, защото са се
> заиграли и не са изринали обора. Ще спят по 20
> човека в 2 стаи, на черги на земята, но няма да
> купи кревати, за да минава за беден и да се гордее
> с това. В цяла България няма нищо ценно купено
> след освобождението или преди него, каквото има е
> от траки и римляни. Веднъж на летището в Шаржа
> купих една книга за Абу Даби за 30 долара, че като
> скочиха колегите, за толкова съм можел фотоапалат
> да си купя и да си направя снимки. Хора дето
> пътуваха с по 100-150 хил. долара си носиха в
> ръчният багаж олио и масло за колите, че било
> по-евтино. Отидат в ресторант, казват дай една
> комплимент супа/безплатна/, след това си вземат по
> едно пепси и си тръгнат. И за него това е
> естествено, той е беден, от бедна страна, откъде
> накъде ще дава пари.


Много добре си го написал, евала. Само дето противоречи на предишните ти 2 поста. С този си пост съвсем потвърждаваш, че не може да живееш по-добре и от 100% от западно-европейците, защото просто живееш между хората, от които така се възмущаваш. Каквото и да имаш, ако хората наоколо те дразнят ти не можеш да му се радваш.
>



> А тези истории с работата и аз съм ги разказвал,
> кото ми беше акъла колкото на врабче. Може и да е
> интересна работата, ама и за чукане да ти плащат
> ще недоволстваш. Не ми ги обяснявай тези. Работата
> е една, а като си свободен можеш да правиш всичко
> - кеф ти да учиш нещо -учиш, кеф ти хоби - хоби.
> Пътува ти се - пътуваш, дразнят ти се съфорумци -
> дразниш ги. Та за 10 дни не ми обяснявай, няма
> човек дето на третият ден да не му е скучно, но
> като след десетият ден решиш да се занимаваш с
> нещо го правиш само за удоволствие, не се тормозиш
> за резултати. И най-вече разбираш, че истинското
> богатство е в свободното време, не в безделието,
> защото най-заетите хора на земята са безделниците,
> те непрекъснато имитират дейност.


Тук до голяма степен ме оборваш успешно, но реалността е, че каквито и инвестиции да има човек (акции, имоти, злато), цените им се менят, пари в брой - валутите варират, има влияние на инфлационни и дефлационни фактори. Не, че не е по-добре да имаш инвестиции и пари, но пак трябва да ги управляваш, да ги мислиш и по твоята логика това си е работа. В твоя конкретен пример - не ми пиши само, че не ти се облива в кръв сърцето като гледаш как падат цените на Сл. Бряг, знам, че ще го обориш, но е факт. И потретвам - не казвам, че е по-добре да нямаш нищо.

Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 22:09:02
Абе др. Иванов ли си, къв си, престани да спамиш всички темите-тази е за печата! И другите- не се зачеквайте!
Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 22:24:19
Много добре си го написал, евала. Само дето противоречи на предишните ти 2 поста. С този си пост съвсем потвърждаваш, че не може да живееш по-добре и от 100% от западно-европейците, защото просто живееш между хората, от които така се възмущаваш. Каквото и да имаш, ако хората наоколо те дразнят ти не можеш да му се радваш.

Аз точно затова съм на Сл. бряг, защото там няма българи. Напоследък се притеснявам, че ще ми плъзнат и там и затова непрекъснато ги гоня към Турция и Гърция.

Не ми се облива сърцето в кръв, защото първо цените не падат, но не са и достатъчно високи, а от друга страна е добре, защото парцелите се застрояват и продават доста по-бързо, което вдига цените. Преди 2 години имаше поне 30 парцела, напред като моят, сега останахме три. Достатъчно наясно съм със ситуацията и съм замразил проекта още през 2005 г., защото имаше нишани, че цените няма да стигнат нужните нива поради огромната предлагане. Лошото е, че български апартаменти се купуват от чужденци на ниско цени, поради вироглавието на нашенци, но такава им била съдбата, след 5 години, като свършат парцелите ще хукнат да купуват за по 2-2500Е/м2, защото тогава няма да има предлагане и ще е тузарско да си купиш. Хубавото е, че поне засега не им гледам нацупените физиономии.


А прегледът на печата е да се коментира.
Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 23:37:48
Според МВФ токсичните активи може да достигнат 4 трлн. долара до 2010 г.


[www.investor.bg]



Re: Преглед на печата
07-04-2009 - 23:39:05
Срещата на Г 20 в Лондон


Светът е разделен на две икономически групи


В едната се намират страните със силна консумация и твърде либерални кредитни системи. В другата са страните със силни инвестиционни дейности и растяща спестовност. Най-важният представител на първата група са САЩ, Китай е най-важният представител на втората група. Испания, Великобритания и Австралия са мини-версии на САЩ, докато Германия и Япония са усъвършенстваните версии на Китай. Огромните балони на цените на активите, дадоха възможност на някой страни, на първо място Китай, да увеличат прекомерно предлагането. От десет години насам, развитите страни - и на първо място САЩ - познаха последователно най-големия борсов балон и най-големия балон на недвижимостите в тяхната икономическа история. Но тази епоха приключи и светът ще понася последствията още за дълги години.


Как да се излезе от сегашната ситуация? По два различни начина: или чрез поддържане на търсенето, или чрез брутално съкращаване на предлагането.

Ако това се извърши чрез контракция на предлагането, дефицитните страни ще се изложат на една сериозна опасност, тъй като те зависят от волята на страните с положително салдо да държат пазарите отворени. Това е урокът, който САЩ научиха през 30-те години. Страните с положително салдо лукаво обвиняват клиентите си в прекалено разточителство. Но когато тези клиенти престанат да харчат, първите започват сериозно да страдат. И ако, изправени пред спада на търсенето, започнат да закрилят свръхвисокото си предлагане, неминуемо ще трябва да очакват ответни наказателни мерки

Изходът отново ще бъде инфлация и девалвация


Едно благоприятно развитие за банковата система може да бъде повишението на стойността на съществуващите активи. Изглежда, че това е и една от целите на водената от на Ben Bernanke политика, което е напълно логично. Ако цените на недвижимите имоти се увеличат с 30% - 40%, в кратко време висящите ипотеки ще бъдат погасени. Същото важи и за многобройните гарантирани с други материални ценности кредити. Също така изглежда, че една девалвация от 30% до 50% на покупателната способност на парите е главната цел на „вълшебника" Ben Bernanke, който наследи „вълшебника" Alan Greenspan. През 2008 г., повече от една трета от световните богатства беше унищожена. Сега е време да се мине на касата, за да се плати за тези, които бяха най-богати. Инфлацията е един вид данък, който облагодетелства дебиторите и запазва достойнството на кредиторите. Тя е резултат от това, че нашите предшественици ипотекираха нашето бъдеще. За щастие, този данък не изисква парламентарни решения. Просто отпечатването на няколко допълнителни банкноти или, което ще бъде още по-евтино, прибавянето на още няколко нули в компютрите



[money.ibox.bg]




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-04-07 23:49 от morski.
Re: Преглед на печата
08-04-2009 - 01:15:57
komin4e (---.BGMreja.com)



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2009-04-12 05:09 от милко вълков.
Re: Преглед на печата
08-04-2009 - 08:16:00
Добрютро,Милко Вълк!
-------------------------------------------------------
> "Американци в Европа връщат парите си" "Силното
> поевтиняване на жилищата в САЩ заплашва с по-дълбока
> рецесия" "Финансова пропаст от $186 милиарда в
> Западна Европа " "Парите за САЩ ще тръгнат най-рано
> през лятото" "Рецесията в САЩ се оказа
> по-дълбока""Жилищата с ипотека вече са 8% от
> сделките""80% от печалбите от трафик на хора се
> връщат у САЩ" "САЩ в "дяволски кръговрат""В
> очакване на рецесията" "7-звезден комплекс
> израства край Детройт" "Вълна от евтини панелни
> жилища в Лондон" "Как се купува имот с лоша ипотека?""ЕБВР
> увеличи помощта си за Западна Европа с 64%" п.п.



*pardon* *pardon* *pardon*
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.