Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Повишаване или ...повишаване.. а може би успокояване и леко повишаване в следващите пет години

Публикувано от turbozol 
Re: Повишаване или ...повишаване.. а може би успокояване и леко повишаване в следващите пет години
10-04-2008 - 16:28:07
Спред мен баламурниците ще продължат да си живеят в "двустайните". Това не е народ а мърша. Да не мислиш, че някой със заеми мечтае да види Гранд каньон, Амазонка или да иде в Австралия например. Да не мислиш че някой от тях ще напише книга или ще засади дърво. Туй са хора които живеят така все едно никога няма да умрат, а умират така все едно никога не са живели. Ипотека или деца - изборът е направен. Ако някоя бакна предложи изгоден кредит при условие, че клиента се самоскопи, българите ще извият опашки и ще се хвалят по форуми после.
Не бих заложил на такива прогнози.
Първо защото няма общоприет индекс, по който да направим сравнението. Тук отново ще задам риторичния въпрос - обема и спада при ваканционните имоти в момента не са ли такива, че да покрият увеличението при другите сегменти.
Второ защото болшинството от собствениците са българи. А ние, българите, ще минем на хляб и вода, но за имота си по-малко от половин царство няма да вземем.
Трето защото още няколко години по линия на ЕС ще има значителен приток на пари(може би smiling smiley). Въпреки, че вероятно ще се компенсира с парите, необходими по обслужването на брутния външен дълг.
Четвърто - въпреки хорничното мрънкане на българина колко е беден, спестяванията се увличават. При инфлацията от последната година, малко спорно е дали ще продължава да бъде така. Спорно и защото привлечените средства от капиталовия пазар ще продължават да се увеличават, въпреки настоящата криза.
15 000 за гарсоенира в младостите
10-04-2008 - 17:04:14
avatar
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------
> цените ща паднат на 30 процента от сегашните. не
> само 2 пъти.


Разбирам мдаааа :ami: clap: т.е. да очакаваме гарсониерите в младост да станат по
15 000 евроsmiling smiley? Предполагам до 2 години мммм? winking smiley
clap: Макар, че и до 6 години това да се случи аз много бих се радвал. Ще си купя няколко на мига...стига да се доредяsmiling smiley Не ми се вярва това да се случи и след 15 години...дали не съм много голям песимист ммм? Може би съм твърде черноглед.
Нека си пожелаем още сега, защо да чакаме 2 години като можем да си помечтаем още сега? Аз бих си пожелал двустаен тухлен 75кв.м чиста площ в затворен комплекс в София да мога да си купя сега или хайде след 5-6 месеца за 20 000 евро ехаааа супер би било...
Ама дали ще ме огрее confused smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: 15 000 за гарсоенира в младостите
10-04-2008 - 17:40:06
в случая няма никакво значение какво ще направи българина, как щял да мине на хляб и вода но да стиска безценните имоти и да не продава.
Тука малко подценявате интелигентността на хората. Вярно че бладарение на масовото промиване на мозъци хората доста изпростяха но в една отворена икономика има определени правила и ако не играеш по тях, независимо колко си тъп и упорит изгаряш. Колкото тези дето купиха акции на Енрон ги стискаха в очакването пак да скочат.

Факт е че българите имат ограничена възможност отсега нататъка да изгенерират някакво платежоспособно търсене. Поради факта че в Бг всеки има поне по едно, мнозинството вече по 2 и 3 жилища. 'Инвестиции' в очакване на Годо защото марсианците не се появиха въпреки упоритото и дълго очакване а японците, англичаните и ирландците се разкараха.

Българската борса регистрира срив след срив, борсата е отражение на икономиката на една държава и представлява очакванията на инвеститорите за печалби от акции на една компания. Когато фирмата няма печалби започва спекулацията че цените щели да скачат защото някой щял да дойде от некъде и да и изкупи скъпоценните хартиики/акции. Това е класически спекулативен балон.
Т.е българската борса е един спекулативен балон който не отразява релните печалби на акционерните дружества. При това в този крах не са отразени изобщо предстоящите крахове на РЕЙТ компаниите, където много от пенсионните дружества са инвестирали основно капиталите си.

чудя се дали част от цялата далавера с имотите не беше и също идеята да се продадат на частните пенсионните фондове РЕЙТ акции и изсмучат парите на хоризата спестявани за пенсия. Оттам също индиректно се акумулираха много пари в земи и реал естейт, молове и прочее който нямат никаква възвращаемост и отсега нататъка са стръмно надолу.

Та борсата ще има корекция и индеска и сигурно ще удари 400-500 след краха на имотите. А имотите ще се коригират със 70 процента. Надолу.

Една гарсониера във Младост е струвала до 2002 винаги по-малко от 15 000 евро а по време на кризите през 1991 и 1996 е струвала 1/5 от тези пари.
При развиващата се сериозна рецесия в световен мащаб която се признава за най-голямата рецесия след втората световна война е плиткоумие и наивитет да си въобразяваме че кризата ще подмине БГ. Гарсониерата в Младост може и 10 000 евро да струва, че и по-малко.
щом в Детройт има къщи по 12 000 долара в райони по-нормални от панелните гета в София не виждам зашо в БГ това да не се може да се случи.

Факт е че в момента никой не купува в Бг, затова са тази тарикатско оптимистични номера и фасони на брокерите. Ако брокерите имаха работа нямаше да киснат по сайтовете да пишат простотии и убеждават хората да купуват.

че щели да изтърват момента. Да отричаш че при имотите има цикли е все едно да отричаш гравитяцията. Само че като скочиш от 10-я етаж се убеждаваш много бързо че гравитация все пак има... Колкото по-късно се срути балона толкова от по-високо ще се падне и това ще се отрази на абсолютно всяка област в икономиката на Бг.

Може да ми продават каквито си искат фасони брокери и продавачи но факт е че в момента сделки няма а като се затъркаля надолу топката работата става катастрофална за тях. Като почнат да падат цените с по 30 процента на година при повишаващи се лихви и липса на купувачи тогава ще се гледа сеира и като засвири глада в стомасите на брокерите и се принудят да се върнат към сервитйорския бизнес бая ще им запука.

Не можете да си преставите какво предстои в Бг, това Испания и УС ще са бледи картинки пред това дето ще се случи в Бг.
"Тука малко подценявате интелигентността на хората. Вярно че бладарение на масовото промиване на мозъци хората доста изпростяха ..."

Tova e tsitat ot Kuku. Vsichki sa prosti, osven Kuku, zashtoto toi se e oturkal o niakolko kanadtsi i e izgubil vsochko bulgarsko. sega e otvoren i umen kanadets. Kuku, az bih se zasramil ako pisha edno i sushto v produlzenie na 3 godini i v podulzenie na 3 godini gresha. Ti zashto ne se zasrami?
Re: 15 000 за гарсоенира в младостите
10-04-2008 - 17:50:39
продавач като почне срутването на цените трябва да си пълен идиот да купуваш.
С инвеститоркска цел се купува само когато пазара е на дъното.
Тези приказки че винаги е добро време за куване на реал естейт ги приказвай на баба си. че с тези пенсии така са се замогнали хората че скоро ще почнат да купуват вили по черноморието.
Re: 15 000 за гарсоенира в младостите
10-04-2008 - 18:41:32
avatar
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------
> в случая няма никакво значение какво ще направи
> българина, как щял да мине на хляб и вода но да
> стиска безценните имоти и да не продава.
> Тука малко подценявате интелигентността на хората.
> Вярно че бладарение на масовото промиване на
> мозъци хората доста изпростяха но в една отворена
> икономика има определени правила и ако не играеш
> по тях, независимо колко си тъп и упорит изгаряш.
> Колкото тези дето купиха акции на Енрон ги
> стискаха в очакването пак да скочат.

Куку,българинът,когото обиждаш,но и оплакваш,акции не стиска. Той,в глупостта си, е заложил не на хартийки,а на покрив над главата си и над главите на децата си. Без да схване с промития си мозък,че е трябвало да играе на борсата и сега да скубе коси.....

> Факт е че българите имат ограничена възможност
> отсега нататъка да изгенерират някакво
> платежоспособно търсене. Поради факта че в Бг
> всеки има поне по едно, мнозинството вече по 2 и 3
> жилища. 'Инвестиции' в очакване на Годо защото
> марсианците не се появиха въпреки упоритото и
> дълго очакване а японците, англичаните и
> ирландците се разкараха.

Я виж ти! Аз не знаех,че всеки в България имал по 2-3 жилища! И сме ги купили с кредит? Че ти защо избяга от тази цветуща държава и този богат народ?



> Та борсата ще има корекция и индеска и сигурно ще
> удари 400-500 след краха на имотите. А имотите ще
> се коригират със 70 процента. Надолу.

Как си докарал процентите,няма значение. За този крах пишеш от три години. Кажи най-сетне кога ще стане? Нали върху това разсъждаваме.


> Може да ми продават каквито си искат фасони
> брокери и продавачи но факт е че в момента сделки
> няма а като се затъркаля надолу топката работата
> става катастрофална за тях. Като почнат да падат
> цените с по 30 процента на година при повишаващи
> се лихви и липса на купувачи тогава ще се гледа
> сеира и като засвири глада в стомасите на
> брокерите и се принудят да се върнат към
> сервитйорския бизнес бая ще им запука.

Куку,срамна работа няма. Ако имаше,щеше да си стоиш тук,дето си тежиш на мястото. Щом разнасяш пици в Канада,значи си го разбрал.
Смешно би било да коментирам дали имаш клиенти,защото не съм при теб,че да наблюдавам. Смешни са и твоите твърдения,че сделки няма. Ако беше тук,поне можеше да обиколиш няколко нотариуса и да събереш информация.
Аз поне,не съм забелязала някой от бранша да приканва хората да купуват,щото е на далавера. Всички споделят това,което в момента се случва с цените и търсене-предлагане.


> Не можете да си преставите какво предстои в Бг,
> това Испания и УС ще са бледи картинки пред това
> дето ще се случи в Бг.

За твое сведение,делът на строителният сектор в БВП на България за 2006 г. е приблизително 7%. Това е по данни на Камарата на строителите в България.



Re: 15 000 за гарсоенира в младостите
10-04-2008 - 19:47:43
avatar
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------
> продавач като почне срутването на цените трябва да
> си пълен идиот да купуваш.
> С инвеститоркска цел се купува само когато пазара
> е на дъното.
> Тези приказки че винаги е добро време за куване на
> реал естейт ги приказвай на баба си. че с тези
> пенсии така са се замогнали хората че скоро ще
> почнат да купуват вили по черноморието.


Виж сега дай да не споменаваме баба ми защото тя женицата ако беше жива щеше да разбере кога се излага за разлика от теб и вечния ти сценарии...
Аааа сега разбирам...15 000 евро за гарсониера в младостите няма да бъде дъното лиsmiling smiley))?
Това ще да е някаква нова още по-мрачна прогноза от твоя странаwinking smiley
Колкото до пенсиите напоследък не съм имал клиенти пенсионери, които да изплащат кредити...да ти призная кредити се отпускат до една определна възраст от банките, но това между нас да си остане... Обикновено пенсионерите в България където живея аз когато купуват имот обикновено са продали друг по-скъп и пенсиите им не играят никаква роля в подобен род сделки, но ти това няма как да го знаеш нали winking smiley ?

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: 15 000 за гарсоенира в младостите
10-04-2008 - 19:59:01
те и американците дето сега ги изхвърлят от домовете им си бяха купили жилищата с идеята да имат децата им покрив. Огромното мнозинство от фореклоужър в УС са не 'инвестмънт' а купени за живеене.

Това че идеята е благородна не оправдава простотията да теглиш непосилен заем.
То точно в това е трагедията - че мошеници подлъгват наивните хорица да си купят нещо и после им смъкват ризата от гърба.

Българската босра може да е страхотен балон (то кое ли в Бг не е) но по света възвращенията в инвестициите по борсите надминават в лонг рън поскъпването на имотите. Специално за УС имаше статистика че за поледните 100 години парите инвестирани в имоти са донесли най-малък ретърн. Борсата е донесла в пъти по -голям ретърн. Тука ти говоря за консервативен инвестмънт в индекс на борсата а не за високорискови акции.

Така че се научи да не ми правиш изводи за неща който не разбираш като гледаш какво става в България.

спред тебе колко жилища има в Бг? През 1990 всеки имаше жилище, вила а бяхме 9 милиона. Сега в Бг живеят под 7 а в последните 20 години си изпостроиха сигурно стотици хиляди жилища, да не кажа милион.

повече от 1 милион души се изнесоха от БГ а за 20 години има над 50 000 спад годишни само благодарение на отрицателната раждаемост и високата смъртност.

Тези дето се изнесоха го направиха точно защото искаха да дадат приличен живот на децата си. Който в Бг не е възможен. Не мога да повярвам колко сте осрали работата там, хора който преди 10 години декларираха че никога няма да напуснат БГ се изнасят като на пожар.

Има градове дето живеят 30 процента от населението по соц време, 2/3 от имотите празни а цените скачали....

А такива плиткоумници като тебе отричат изцяло ролята на парите, хартийки били, както и на акциите. Само имотите стрували нещо. Ами защо тогава само на този сайт 270 000 идиота си продават имотите за хартийки? Я обратно към натурална размяна,1 тухла и парче дограма срещу 1 хляб.

Тези с промитите мозъци си скубеха косите след варненските игри, пловдивските игри, частните банки. Сега ще си ги скубят с имотите. Познай дали аз съм се накиснал в някой от тези бози. Това с лакардийките колко бил спечелил някой си ги заврете отзад. Докато имате баламурници ще се добре, като ги дооскубете (защото от тази боза с кредитите рекавъри няма) няма да има кого повече да доите пиленца.

Именно защото нещата не се срутиха нормално когато им беше времето и вместо това куп пари се заеха и изляха като бетон по Бг сега краха ще е смразяващ.

Голямата веселба вече се случва. Погледни данните за продажбите за първото тримесечие. Можеш ли да ги намерип някъде? Не, голям сикрет са.
Тука на 1 април ги имаше данните за продажбите през първото тримесечие в Канада.
Статискита не се прави собикаляне опо нотариусите.
Нямало било срамна работа а ме заяжда на тема разнасяне на пици.

Тези приказки с кой къде тежал и дървета без корен.. отзад.
Определено не бих искал да съм 'дърво' било то с корен или не.

А причините са лъжите са че брокерите искат да доизцедят долкото могат баламурниците преди да се върнат пак към сервитйорската професия.

Ако делът на строителството в икономиката на БГ е 7 процента тогава 30-те милиарда евро налети само в курортите отговарят на 500 милиарда евро икономика.

Колко беше капитализацията на Българската фондова борса?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-10 20:06 от kuku987.
Re: 15 000 за гарсоенира в младостите
10-04-2008 - 20:04:07
моята прогноза е 300 евро на реален квадрат топ локейшън София и Варна.
Твоята панелка в Младост се класира някъде към макс 8000 евро.

Това е текушата прогноза, престои намаляване на 290, 280, таргет 250 евро на квадрат топ локейшън.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход