Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Регулиране на имот - процедура

Публикувано от Kristina Vassileva 
Re: Регулиране на имот - процедура
14-02-2009 - 14:59:38
Съгласен съм с junior70 до някъде.
На мен адвокат от Самоков ми взе 2000 лева за оказа се пуп на Щъркелово гнездо.Аз си мислех 4е трябва да променям статут на земята след това пуп,и след това закупуване на около 280 кв.м които не съвпадат с нотариален акт в смисъл имотът по скица е 780,а по н.акт 500 кв.м.За тази услуга ми се видяха разумни тези 2000лв.Но се изненадах ,като ми каза г-не пуп-а е готов.ПУП? ами......смяна на статут?-На вилни зони не се сменя статут. eye popping smiley Ами закупуване на 280 кв.м. Ами вижте то малко тудно понеже не е минал кадастар ,който нещо имало връзка с Областния управител и как колко такива се сменили и никой не си свършил работата,но щели да го предложат на общински съвет(процедура за закупуване),и не съм им звънял ,защото пак ще се ядосам и този път може да не издържа.Отне ми около 1 год.хем уж с връзки те там всички работели заедно.Сега знам че имам пуп и виза(каквото и да означава това).За останалото ще ви уведомя.....
Re: Регулиране на имот - процедура
16-02-2009 - 20:28:52
Процедурата за промяна на статут не е сложна, но има неща и те са специфични за всеки отделен случай, с които дори и отговорните в общините служители не са наясно понякога.

За такъв случай ставаше дума при запитването ми, dival. Благодаря. Изясних си въпроса, след което го обясних на служителката, която носи гръмката титла" Главен специалист по териториално и селищно устройство на общината".

Така че трябва много да се внимава и да не се разчита на ничие мнение, а да се проверяват изискванията и фактите от всякъде. Човек трябва много да си отваря очите, Интернет също помага много, дори и този форум / благодаря на всички, чието мнение ми е помогнало/.

Що се отнася до фирмите - веднъж реших да се обърна към една фирма, която ярко се рекламираше на първа страница на местен вестник, Оказа се, че аз трябва да им казвам стъпките, които трябваше да следват и да им посочвам подводните камъни -тъй че беше безсмислено да продължа.
Във всички случаи са искали много високи суми за услугата си.
И нито една не ми е дала полезен съвет.
Само в една фирма ми дадоха действително полезна консултация - не съвет, а консултация, справка, точна информация по зададен въпрос.
В такава ситуация човек се чувства по-сигурен, когато се справя сам.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-16 22:21 от general.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход