Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Некоректен строител

Публикувано от samata tia 
Некоректен строител
30-01-2007 - 14:29:16
Моля за съвет! Как трябва да постъпим в този случей?
Една година след датата посочена в предварителният договор, нашият строител все още не е получил документ за право на ползване т.е. ние нямаме акт.16. По строежа е останало много малко за довършване- парапет на балконите и настилка на двора. Големият проблем идва от това че в съседната кооперация трябва да бъде поставен трафопоста а самата кооперация все още не е довършена. Поради тази причина имаме някакъв ток но той не е достатъчен и не работи асансьорът.
Понеже теглихме кредит повечето от собствениците имаме и нотариални актове за собственост на груб строеж.
В нашия нот. акт специално искахме / по съвет на познат/да бъде споменат краен срок за завършване на обекта и това че остава в сила предварителният договор. Това неговият адвокат направи с голямо нежелание и след като му казахме че ще потърсим друг адвокат, който да впише нашите изисквания. За съжаление такава клауза в нот. актове на другите собственици няма.
Строителя не ни е известил каква е причината за забавянето. Не отговори и на писмото което официално изпратихме. Имаме обявена неустойка , която в момента е по-голяма от последната вноска която му дължим.
Какво трябва да предприемем, за да го накараме да довърши строежа. Най-вероятно причината за липса на готов трафопост ще бъде основание за забавянето и че вината не е негова.
От друга страна си мисля че в момента той няма парите за да довърши малкото останали неща, което си е по негова вина.
И така, моля за съвет как да постъпим. Дразни ме това че мълчи. Ако седнем и се разберем като хората, сигурно ще е по-добре. Но той, най-вероятно си крои своята шапка.
:cry:
Re: Некоректен строител
30-01-2007 - 19:01:46
avatar
цитат:
"Но той, най-вероятно си крои своята шапка."
Той крои вашата,затова намерете добър адвокат да разнищи нещата и да действате.Тук няма кой да ви помогне наистина,а не бива да губите време.Кой знае какви ги е натворил..........
Re: Некоректен строител
23-05-2019 - 12:30:10
 Здравейте,

 Бих искал да споделя лошия си опит с вас и евентуално да предпазя някой друг от същата грешка. Става дума за некоректен строител в София (и по-скоро в околността). Август 2017г. наехме за груб строеж Емил Василев Бачков, 0886125556,  и неговата бригада (има и фирма "СТИЛИЯНА - ЕМ" ЕООД). Представя се, че е от Смолян, всъщност е от Неделино. Главната причина да пиша е, че когато ние търсихме мнение за него в Интернет, такова нямаше и решихме, че щом никой не предупреждава за него, означава че е „читав“. Но по-вярна се оказа поговорката: „ За него или добро, или нищо“. При среща с него показва обекти на някакъв етап, на които е сигурен, че няма да се срещнете с Инвеститора. 
Ще се опитам да синтезирам: изключително некоректно отношение, не особено добро изпълнение (докъдето стигне), протакане (с месеци), лъжи, взимане пари напред за закупуване на материали на „по-изгодни“ цени (реално не се купува нищо, няма и собствен склад, както твърди), груб език, изнудване, зарязване на обекти и още куп „качества“, които не искате вашият строител да притежава. И всичко това в градация с напредване на времето, набъбване на взетите пари, и успоредно на вашето изчерпващо се търпение и наивност. За съжаление малко късно научихме за поведението му и на други обекти – става дума дори за зарязани обекти и в най-начален стадий,  има и завършени, които е трябвало после да се преправят от други строители и навсякъде си е позволявал подобно арогантно поведение. На думи иначе, той е оправял съсипани обекти, спасявал е клетите хора от некоректни строители...
  Схемата е: в началото нещата що-годе вървят добре, ходят по-често на обекта, случват се някакви неща, омайва с разни приказки и обещания, искат се пари за това и онова... Колкото повече обаче успява да напредне с парите (да получи повече аванси, уж за материали и други), толкова по-нарядко и по-малобройни са посещенията, докато накрая се оказва, че ходи един човек до един-два пъти седмично и то не за цял ден („колкото да се вижда, че има движение“, споделиха работниците му). Качеството на работа намалява със същото темпо.
В нашия случай, когато разбра, че кранчето е спряло и, че трябва да докара всичките предплатени материали и, че няма да получава повече аванси, дойде един ден и си обра подпори и кофраж и заряза обекта в окаяно състояние и с широкоразтворени врати. Ще добавя само, че обектът по договор (въобще не му пука за договора) трябваше да е готов за 4месеца на груб строеж със зидария, а след повече от година  беше на 2/3 и с нито една тухла, дори и доставена, и нямаше изгледи да приключи скоро.
(Ако въобще това може да го извини дори и малко, мога да кажа, че след като за обещаните 4 месеца не успя да затвори дори основите, ние замразихме обекта за по-малко от 3 месеца, докато мине по-неприятната част от зимните месеци).
Няма да занимавам повече с нашия случай, само ще дам съвет: Ако все пак решите да работите с Емил Василев Бачков - 0886125556, просто му плащайте на свършена работа, без аванси – той със сигурност сам ще се откаже, защото „нямало да работи без пари напред“ (не че в другия случай работи).
Надявам се да съм бил полезен на някого! Защото тъжната истина е, че няма кой да защити интересите на Инвеститора – слаба правосъдна система, пасивна и разединена гилдия на строителите в България...  А загубените средства, време и най-вече нерви си остават за ваша сметка, освен ако не потърсите други начини  за „правосъдие“, но истината е, че не си заслужава, а и най-вероятно не сте такива хора, щом са ви подбрали да „работят“ с вас такива строители като Емил Василев Бачков. 
И все пак съдбата си знае работата winking smiley
Успех!
DNP
Re: Некоректен строител
24-03-2020 - 14:33:04
Смело търсете адвокат със специализация недвижими имоти, за да си търсите правата. Това е недопустимо!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход