Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за предварителен договор

Публикувано от maraia_1111 
Въпрос за предварителен договор
13-05-2010 - 22:34:45
Здравейте имам въпрас,който ме притесняма и ще Ви бъда благодарна,ако ми отговорите.Значи ще подписвам предварителен договор за обещетение с право на строеж.Но има една подточка от договора,с която не съм много на ясно.Ето това е:


Поемателят придобива правото на строеж след учредяване с нотариален акт върху всички останали обекти в сградата, която ще построи в имота описан в от договора като има право съгласно чл.33 и чл.66 от ЗЗД да се разпорежда с тях, с изключение на запазеното право на строеж върху окончателно индивидуализираните в Приложение 1 обекти от учредителите.

Има ли нещо притеснително в това, което цитирах.

Предварително Ви благодаря.
Re: Въпрос за предварителен договор
14-05-2010 - 01:43:14
Това означава, че предприемачът има право да продава на трети лица правото на строеж за всички обекти освен онези, които Вие запазвате за себе си - още от момента на учредяване на правото на строеж, т. е. преди дори да е започнал да строи сградата, и то без да Ви пита. Вие преценете дали това е притеснително.
Re: Въпрос за предварителен договор
14-05-2010 - 10:13:19
Блаодаря за бързия отговор.
Re: Въпрос за предварителен договор
14-05-2010 - 12:19:44
Това е стандартна клауза. Няма нищо притеснително, още повече, че Върховният съд има решение, което казва, че чл.66 от ЗС не се прилага в такива случаи.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход