Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Заем - длъжник

Публикувано от Милена Георгиева 
Не е много по темата въпроса ми, но моля за помощ:
Преди година и половина дадох 2000 лева на познат - на заем, с уговорката да ми ги върне до 5 месеца. Вече толкова време не е върнал нито стотинка, все се оправдава че няма пари и мисля да заведа дело. Имам документ написан собственоръчно от него, с който се задължава да върне парите. Трябва ли да му изпратя нотариална покана и след това да заведа дело и трябва ли аз да си наема адвокат в случая.
Предварително благодаря.
Анонимен потребител
Re: Заем - длъжник
19-04-2006 - 08:50:56
Докато се появи адв.Костакиева погледни тука:
[forum.imoti.net]
[forum.imoti.net]

не е точно твоя случай, но някакви насоки може да намериш
Re: Заем - длъжник
25-04-2006 - 10:55:23
Тинки smiling smiley много ме усмихна :]
Сега на въпроса. Хубаво е да пратите нотариална покана с оглед претендиране на разноските по делото. Може да направи възражение, че е щял да изпълни доброволно ако сте го поканили. Така че редът е такъв - нотариална покана, протокол за неявяването на длъжника в кантората на нотариуса на посочената дата, завеждане на дело. Всички разноски за воденето на делото (държавна такса, други такси и адв.хонорар) ще следва да ви бъдат платени от длъжника (след приключване на делото). За тези суми съда ще ви издаде изпълнителен лист. Искайте си и лихвата.
Милена Георгиева
Re: Заем - длъжник
25-04-2006 - 14:35:07
Много благодаря на адв.Костакиева. И на Тинки естествено smiling smiley
Милена Георгиева
Re: Заем - длъжник
10-05-2006 - 11:17:09
Изпълнила съм всичко, което ме посъветвахте: нотариална покана, длъжника се е подписал лично, и констативен протокол от нотариус, че не се е явил на посочената дата да доброволно издължаване. Сега има друг проблем. За да заведа дело трябва да разполагам с ЕГН /така каза адвоката ми/, а аз разполагам единствено с трите имена и номер на лична карта на длъжника. Какво мога да направя?
Предварително благодаря.
Re: Заем - длъжник
19-05-2006 - 18:13:24
Здравейте,
Не знам как ще Ви прозвучи, но, ако ми дадете имената, аз ще Ви дам ЕГН (ще успея да Ви го намеря в нашата база). Ако се притеснявате от публичността на форума-пратете ми го на майла. Изобщо не обичам хитреци, които си мислят , че "на тях ще им се размине"
Успех!
Re: Заем - длъжник
19-05-2006 - 18:28:17
Трябва да има и ЕГН, ако се наложи призоваване с ДВ ще е жизнено необходимо smiling smiley
Милена Георгиева
Re: Заем - длъжник
22-05-2006 - 14:45:42
Ania изпратила съм ти e-mail.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход