Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем при продажба

Публикувано от plamen_p 
Проблем при продажба
27-05-2008 - 22:56:27
Значи имаме имот който пуснахме за продажба и си намерихме купувач след няколко месеца. Обаче не успяхме да направим сделката, понеже излезе че имаме 5/6 от имота а другата част е на човек който в момента не е в страната и не може да се намери за да се разпише. Въпроса ми е може ли да отида при някой който да доиде и да отдели часта от имота която е на другия човек а останалата която е наша да си се продаде?
Re: Проблем при продажба
28-05-2008 - 11:51:02
За кой град става въпрос?
Re: Проблем при продажба
28-05-2008 - 12:38:45
Никои нотариус няма да ти изповяда сдека без участието на другият съсобственик.
След като нямаш адреса му ти оставя само един изход-да заведеш дело за съдебна делба в райония съд по местонахождение на имота. Съсобственика се призовава чрез ДВ след коте се дава ход на делото. Искаш от съда да възложи ид.ч на липсващият съсобственик на останалите. Има и още някои подробности по оценката на ид.ч ,възлагането, съд.решение, срокове и т.н.т. Сам не можеш да се оправиш необходим ти е адвокат. Подобно дело минава за срок от минимум 1,5 до 3 г. Хонорара на адвоката съгласно Наредба №1 за минималните адвокатски възнаграждения е пропорционален в % от материалният интерес, но под 2000 лв за първа инстанция никои адвокат няма да се хване. Успех!
Re: Проблем при продажба
28-05-2008 - 20:47:37
Мерси за отговорите. При адвокат ще се ходи, но исках да видя дали ще мине без него. А да видим друг вариант, ако не се сключва договор за покупко-продажба, а прехвърля тея 5/6 на човека който иска да купи имота, той би трябвало да може да си строи и да прави каквото си иска с тая част от имота която е негова? Възможно ли е това?

П.П. Благодаря отново на всички.

ЕДИТ: Става въпрос за имот близо до Русе.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-28 20:48 от plamen_p.
Re: Проблем при продажба
28-05-2008 - 22:42:37
avatar
plamen_p Написал:
-------------------------------------------------------
> Мерси за отговорите. При адвокат ще се ходи, но
> исках да видя дали ще мине без него. А да видим
> друг вариант, ако не се сключва договор за
> покупко-продажба, а прехвърля тея 5/6 на човека
> който иска да купи имота, той би трябвало да може
> да си строи и да прави каквото си иска с тая част
> от имота която е негова? Възможно ли е това?

Виж,идеалните части от един имот не определят точно реалната част,която ти владееш. Можете да си направите разделителен протокол,но всеки един от вас,във всеки един момент,може да реши че иска да ползва друга част от имота,като се откаже от споразумението.
Според закона,първо трябва да предложиш на съсобственика си да изкупи твоята част. Ако не иска,трябва да попълни специална декларация за отказ пред нотариуса. Все пак,намери адвокат,специалист точно в тази материя и се консултирай.

Re: Проблем при продажба
30-05-2008 - 13:16:31
mojeshda poiskash da kupish 1/6 chast ot imota za da stane tvoi ako ne se navie sobstvenika na 1/6 chast iskai sadebna delba.ako imota e delim radelte si go ako iskate.ako e aprtamet obache ne e delim tak ache ostava da pridobiesh dela ot 1/6 po 1 ot dvata ukazani nachina.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход