Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Минуси на двойна изолация

Публикувано от bulhomes 
Re: Минуси на двойна изолация
25-01-2008 - 18:20:33
"Случайно видях, как лепеха с някакво спец. лепило паднали при първоначалното лепене плочки"

nacheff

Мислиш ли че като спазвам технологията и го правя за себе си че и моите ще паднат ? Не ми се вярва....

Пък и то дали е клинкер, дали гранитогрес или друга облицовка няма значение - претупана ли е работата - естествено че ще има проблеми после.

Винебергер дето правят тухлите Поротерм предлагат такива клинкерни тухли каквито имаш впредвид. Ама цените са безбожни - почват от 80лв/м2.

Виж на сайта им - има и ценоразпис и дистрибутори.



Re: Минуси на двойна изолация
25-01-2008 - 18:38:21
Хм. Интересни са тези лицеви тухлички. Само да не се окаже, че са много пароплътни; съответно по-пароплътни от вътрешните слоеве и в крайна сметка по стената кондензира и събира влага.
Don
Re: Минуси на двойна изолация
25-01-2008 - 20:37:11
Няма да се окаже, защото при иззиждането се оставят шлицове за проветряване.
Re: Минуси на двойна изолация
26-01-2008 - 00:46:54
Точно така Дон, исках да спомена за анкерирането, но ти си ме изпреварил. Боби, аз мисля че през цялото време говориме за сглобяемите дърврни къщи. За каква плоча говориш ти и за какъв термомост???Пешо, по-полека бе човек, ние само споделяме какво сме видели, ние не натрапваме на никого опита на "висшите раси". Приложим или не, има кой да решава.Успех на всички и най-вече на тези които вече са започнали,или смятат да започват строителство на свой дом.
Re: Минуси на двойна изолация
26-01-2008 - 00:53:56
И като се позагледах по-внимателно, се оказа че тези лицеви тухлички са не 7см., а почти 10см. и както Дон споменава се оставят вертикални процепи (5-10мм)за проветрение. Другите 2 варианта за придаване на фасада на къщата са сайдинг или стако, мисля че в БГ му казват японска мазилка.Не съм сигурен.
Re: Минуси на двойна изолация
26-01-2008 - 13:22:19
Минерална мазилка му викат. Японската мазилка е само за вътрешна употреба, на текстилна основа.
Това за термомоста важи и за сглобяемите къщи - гредоредната плоча изкарана навън пак е термомост. А това на картинката си е направо зид прикрепен отпред пред къщата и се държи само долу за основата и за тези анкерни болтове. Би трябвало да се консултираш с твоя конструктор дали е допустимо. А ако са клинкерни тухли, то с тяхната дебелина 1 см са си окачена фасада и предполагам няма да има проблеми.
Re: Минуси на двойна изолация
26-01-2008 - 13:44:45
Освен ре6о не видях друг да показва по категоричен начин мнението си по темата. В конкретния случай НЕ на вътрешната изолация - направете си "двойна", ама външна.
Клинкерите могат да бъдат и декоративни плочки, но те се лепят с много специални лапила и фугиращи смеси. Използването на "еди-къв-си-кол" е направо престъпление. Има си отдавна измислени системи с много тънкости.
Не се притеснявайте от дифузията - немците са го измислили. Винербергер само го копират, но цените им са високи.
вижте тук
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход