Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

гипсокартон + сняг = проблем...

Публикувано от DarkRow 
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 00:52:25
avatar
Важното е че е вярно. А пък то всеки си приписва такива неща, особено пък евреите - те какво ли не са измислили, особено интригите, ама това не е тема за тука...
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 00:58:45
da naistina taka e...a kak moga tuk da prikrepia niakolko faila. Imam edna infromacia za gipsokarton, koiato moje da e polezna na niakogo...razbira se ako moje da chete na English.
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 10:43:31
DarkRow,
За да се реши проблемът първо трябва да разбереш откъде идва водата. Това, че имаш гипсокартон отвътре влошава ситуацията и усложнява задачата по откриване източника на теча. Водата често си намира неведоми пътища и избива на най-неочакваното място.

Щом сте на последен етаж най-вероятно проблемът идва от покрива = самата покривна хидроизолация или по-скоро нейните детайли по бордове и/или скосявания; открити тераси без козирки; прозоречни первази или други елементи с натрупващ се сняг. Ако в сградата има тавански помещения и/или подпокривни пространства проверете там дали има течове или следи от бивши течове (следите представляват концентрични бели оцветявания върху иначе по-тъмния бетон/мазилка). Ако причината е такава като временно решение до пролетта (без гаранция за успех) е да чистите снега от покрива и откритите тераси (но все пак това е опасно!) Значи при дъждовете нямаше теч, а сега при снега има?

Друга възможност е това да е конденз. Изненадващо е колко много вода събира конденза. Съмненията за това ми идват от факта, че в момента температурите са отрицателни = снегът не се топи за да направи теч + има голяма температурна разлика за да направи конденз и то във влажно помещение = кухня. Причината за това може да е неправилното поставяне на изолационните слоеве, ако имаш топлоизолация отвътре, а нямаш отвън. "Вътрешна изолация от гипсокартон" не може да има = зад гипсокартона сложили ли сте топлоизолационен материал и ако да, какъв? По въпросните външни стени има ли елементи (най-вероятно скосявания) с хидроизолация отвън? Ако да, то тя спира мокренето от валежи, но увеличава конденза. Ако причината за аварията е конденз, временно решение (без гаранция за успех) би било да се намали влажността в кухнята чрез абсорбатор за готвенето с изход навън, влагоуловители и по-често проветряване.

Външната изолация по стената, която сте имали намерение да правите е топлоизолация т.е. тя подобрява температурно-влажностния режим на стената, но не пази от дъжд и сняг. За предпазване от валежи си има стрехи, козирки, первази, покрив с неговите хидроизолационни слоеве, керемиди, олуци. Също са важни топлоизолациоонните и пароизолационните слоеве над твоите помещения и по покрива, ако той граничи с тях.

Други не невъзможни причини за появата на водата може да бъдат: авария на водопроводна/канализационна/топлопроводна/водосточна тръба; теч от банята/кухнята включително на съседите; навлизане и преминаване на вода през комини/отдушници/покрай кабели; конденз по водопроводна/канализационна/водосточна тръба. При търсене на причината имай предвид, че водата тече не само надолу, но и се придвижва капилярно настрани и нагоре.

Каквато и да е причината за теча сигурно гипсокартонът е компрометиран, както казват колегите по-горе. Малко е вероятно да изсъхне, а също може да падне и/или засмърди. Ако го махнеш ти препоръчвам да сложиш топлоизолация отвън и класическа мазилка на мястото на скапания гипсокартон.



n.nikoloff,
"Ето още едно доказателство, че" гипсокартонът е куркапан. Тука на човека, като му е протекло го питай дали се радва, че при строителството са спестени мокрите процеси по измазването? Сега е видел мокър процес в действие.
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 11:27:48
Купи си влагоуловител, за да сушиш помещението , докато времето позволи по радикални мерки, иначе всичко ще ти мухляса, а тогава вече става много кофти. Виж www.changepartner.net
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 12:13:16
avatar
Quote

n.nikoloff,
"Ето още едно доказателство, че" гипсокартонът е куркапан. Тука на човека, като му е протекло го питай дали се радва, че при строителството са спестени мокрите процеси по измазването? Сега е видел мокър процес в действие.

Всъщност това е точно така в очите на несъвсемкомпетентномислещите! Ако поставянето на гипсокартона е провокирало тези проблеми (всъщност никой не ми писа отговор на моите въпроси как е изпълнен и т.н.) това означава всъщност че всичко останало е било един голям проблем и поставянето на нещо , което си е наред провокира такива резултати. Все едно на Лада да сложиш климатик и да се оплакваш че не ти достига мощност и ти се е увеличил разхода и т.н. Още повече, че човека пише че е сложил гипсокартона като изолация. Интересно ми е като каква - шумо, термо или хидроизолация. Защото гипсокартона не е нито едното от трите.
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 16:36:56
Благодаря ви за отговорите! Оправих си проблема... Сега искам да задам един друг въпрос - един приятел има същия проблем с теча, пак в кухнята. С тази разлика, че той е разбил старата стена на терасата и е сложил итонг и студиопор отвътре. (не той, а майстори) Също е на последния етаж, но в 12- етажна сграда (ако това има някакво значение...). Латекса е доста мокър. Как може да го оправи? И итонга пропуска ли вода, ако това може да е причината?
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 19:00:08
Mоля за отговорите! А не смяташ ли за благодарност, че е необходимо да ни уведомиш какъв всъщност е бил проблема и как си си го оправил? Да видим дали предположенията ни са били правилни и съветите полезни...
:g:
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 20:49:46
Всъщност проблема не е бил снега или това, че няма външна изолация. Проблема е бил в спукана тръба. Тя минава зад плота и шкафовете и цялата стена зад тези шкафове е мокра, а от там водата е проникнала и към външната стена. Разбрах това, след като започна да се усеща миризмата на гниещия гипсокартон. Решението - за щастие имам и втори апартамент тук, в родния ми град. Аз и семейството ми ще се преместим там. А през това време майстори ще махнат повредения гипсокартон, ще оправят тръбата и така ще изчакаме до пролетта, когато всичко ще се направи наново и отвътре и отвън. smiling smiley
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
05-01-2008 - 21:04:14
avatar
Какво означава "разбил старата стена". и защо е сложил "студиопор" (всъщност стиропор) отвътре? Това че "майстори " са му я слагали не значи че са го направили по технология. и колко е дебел стиропора?
Ако въпроса е само за итонга то - да итонга е порьозен материал и пропуска водата като гъба. Даже има свойството и да попива о итдава водата когато и както му хрумне. Стиропора също няма свойствата на хидоизолационен материал.
Re: гипсокартон + сняг = проблем...
06-01-2008 - 10:03:43
Значи съм познал измежду многото си предположения: "Други не невъзможни причини за появата на водата може да бъдат: авария на водопроводна/канализационна/топлопроводна/водосточна тръба;..."

А това: "Разбрах това, след като започна да се усеща миризмата на гниещия гипсокартон." и други подобни направо да го пействам в темата за предимствата на гипсокартона?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход