Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ

Публикувано от iad 
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
28-11-2007 - 19:39:43
Пропуснах да отбележа че при включен абсорбатор, отваряне на прозорец в хола или кухнята обикновено решава проблема.
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
28-11-2007 - 20:19:40
Нещо не мога да схвана връзката между горяща камина и пушек след като се пусне абсорбатора confused smiley Моля да поясните smiling smiley Сигурно е лаишко обяснението но....
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
28-11-2007 - 21:02:48
Според мен абсорбатора обръща естественото движение на въздуха в стаята (особено ако е по-мощен). В едно добре изолирано помещение отнякъде трябва да има приток на свеж въздух при пуснат абсорбатор. Ако няма отворен прозорец, остава комина на камината и съответно камината "връща" и започва да пуши. Така си го обяснявам по най-лаишкия начин, наистина smiling smiley
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
29-11-2007 - 03:03:14
Въпроса накрая опира до това дали обичаш да си правиш кефа на по-висока цена или си достатъчно практичен и стиснат за да не хвърляш пари да загряваш излишно земнтата атмосфера.
bnm
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
29-11-2007 - 08:12:27
В тази връзка,да се включа и аз.Ние пък сме решили да правим открита от всички страни камина,тип огнище.Комина се спуска от тавана над нея.Дотук добре,но се оказа,че фирмите,които ги правят искат някъде около16 000 лева,защото били дизайнерски,и съответно на нас ни стана лошо,а вече нямаме избор,защото къщата е готова и комина е направен-в общото помещение между хола и кухнята.Та затова питам дали някой е правил такава,и ако да ,може ли да препоръча майстор и да сподели колко му е струвала.
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
29-11-2007 - 11:34:23
Няма друг тип камини освен откритите - другото е котел с прозрачна врата.
Вярно е това дето го казват, просто въпросът е дали искаш да имаш камина или котле за отопление. Т.е. ще гониш ефект или ефективност.
И да не пропуснеш, чекотле на твърдо гориво върви с отворена отоплителна инсталация. Не се предоверявате на разни винтили и не си направите бомба вкъщиsmiling smiley
teo
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
29-11-2007 - 13:46:29
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Няма друг тип камини освен откритите - другото е
> котел с прозрачна врата.
> Вярно е това дето го казват, просто въпросът е
> дали искаш да имаш камина или котле за отопление.
> Т.е. ще гониш ефект или ефективност.
> И да не пропуснеш, чекотле на твърдо гориво върви
> с отворена отоплителна инсталация. Не се
> предоверявате на разни винтили и не си направите
> бомба вкъщи


Здравей човек. Последните две изречения ме хвърлиха в смут. Предполагам, че имаш обосновано отрицателно мнение относно затворените системи (било то камина или котле). Би ли пояснил накратко за и против отворените/затворените системи, защото по проект за къщата ми е със затворена система котле на тв.гориво, т.е разшитиретел съд мисля беше около 25 литра.
В допълнение, слънчевите инсталации мисля са всичките затворен тип - вероятността да имам бомба в къщи предполагам също е голяма, като имам предвид и високата темперетура.

Предварително благодаря !
Re: Открита камина в хола - ЗА и ПРОТИВ
29-11-2007 - 19:16:04
Камина с водна риза за локално отопление работи по добре ако е затворен тип ,снабдена с пълна гама предпазни клапани ,апарат за допълване , мембраннен съд и резервно ел захранване с юпс . Избора дали затворена или отворена система зависи от това дали водната риза на камината може да издържа налягане пр. 1-2 бара .В повечето случаи системите се правят с помпи и тръби с малко сечение ф-16 - т.е. спре ли тя спира циркулацията , за да работи добре помпата е нужно осигуряване на статично налягане поне на 1 бар , за който пък е трудно да се осигури в блока 10 метра воден стълб при отворените системи . Дори и с отворена система ако стане нещо и камината вдигне 100 градуса няма спасение от пара страшен шум от пукане на камина , радиатории и тръби -едва ли някой е виждал за какво става въпрос .Има алтернатива отворения съд да бъде монтиран в банята , мокро помещение , над камината или на терасата - с осигуряване на незамръзване . Като цяло камината си остава алтернативно средство за отопление . По въпроса - За, но умната камина в хола без стъкло може да направи беля (малки деца- пожар )и без това гори двойно повече дърва и малко пуши .
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход