Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Слънчеви колектори

Публикувано от bnm 
Re: Слънчеви колектори
08-03-2008 - 18:27:49
Браво без консумация толкова , със по малко .
Re: Слънчеви колектори
08-03-2008 - 18:38:11
И една снимка на бойлера не видяхме нито на помпата , въпреки че не рекламирате тях бихме желали да ги видим . Може и на xsveti@abv.bg
Re: Слънчеви колектори
09-03-2008 - 21:34:21
Има поне 100 затапени теми след мой въпрос .
LKK
Re: Слънчеви колектори
09-03-2008 - 22:03:55
Абе то ние колектора не сме видяли на нормална снимка та да стане ясно що за чудо е, а ти искаш някакви бойлери, помпи и т.н.
Явно ще трябва да чакаме юлското слънце, за да дигнат 100 градуса и да се привлекат нови клиенти, дето с такава система ще си варят компотите.
smoking smiley smoking smiley smoking smiley
Re: Слънчеви колектори
09-03-2008 - 22:07:13
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Има поне 100 затапени теми след мой въпрос .


Това за хвалене ли е? Но няма значение. Явно някой не е решил по каквато и да е причина да не отговаря.

Исках да спомена, че точно днеска видях нещо, което се надявах да не видя никога през живота си и също така отказвах да приема, че може да съществува, но явно има хора които са изключително некадърни да го направят....

Това което видях беше следното: слънчеви вакуумно-тръбни колектори viessmann (много скъпо, но поне г/д добро) 4бр., бойлер 300л с две серпентини, помпен възел и автоматика. До тук ще си кажете нищо необичайно.

Но от тук нататък следват страхотиите...

1. Колекторите са разположени на изток, и то не поради невъзможност да се ориетират правилно...
2. АВТОМАТИЧЕН ОБЕЗВЪЗДУШИТЕЛ на колекторния кръг + автомат за допълване!!!!!! eye popping smiley
3. Изолация - 6мм!!! А изолация на частта, където медните тръби (слава богу беше направена с медни тръби) са изложени на атмосферни (извън къщата) условия НЯМАШЕ!!!
4. датчика за температурата на колектора беше зелепен с тиксо върху една от медните тръби, напълно изложен на влиянието на външната температура... confused smiley

И после хората ми казват, че системата не им работи... Ми няма да им работи разбира се...

Ако на някой не му е ясно защо съм ги написал тези точки по-горе нека да каже, за да не се налага да виждам повече такива извращения... и да ми идват хора после да ми разправят, че виж съседа си сложи от "тия" ама няма файда. Ми като фаща сулио и пулио да му ги слага няма да има файда. :g:

Една система не е само колектори! Всичко трябва да е направено както си му е реда. За това ще има системи със плоски панели, които ще работят по-добре... дори и през зимата! Защото тия дето са ги слагали, са ги слагали с ръцете в гащите... :g:


www.multiterm.org, онлайн магазин, камини и печки на дърва
Re: Слънчеви колектори
10-03-2008 - 00:13:59
Здравейте момчета и ентусиаст-момичета winking smiley

Моге би ще ви бъде интересно да споделя какво видях. Току що се връщам от едно изложение "Градини" и всичко в двора. Освен множеството интересни неща намерих един сякаш не на мястото си щанд предлагащ слънчеви батерии. Фирмата произвежда 2 вида: само за топла вода и комбиниран за топла вода и отопление. Казаха ми, че за стандартна къща от около 200 кв.м. ми търябват 2 панела с 16 тръби всеки, като цената включваща: панелите, 200л. бойлер (в мазето), едно мъничко котле на газ, монтаж и всичко др. необходимо= $5,500 канадски с 3 години гаранция.
Как ви се струва като оферта?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-03-10 00:45 от Geto.
Re: Слънчеви колектори
10-03-2008 - 02:01:46
Аз също бях на изложение - в Спортна зала в гр. Варна.
Имаше всякакъв вид стоки и продукти на производители от различни градове: за строителство, мебели, дограми, кухненско и складово обзавеждане, брави, врати, щори и т.н. ... и разбира се, няколко фирми представяха и своите слънчеви колектори: от Казанлък, Разград, Шумен.

Тук добре си говорите, обменяте информация, сравнявате данни, доколкото виждам и снимки искате да разменяте,
но друго е да се види "НА ЖИВО".
Не че демонстрираха как работят колекторите, но имах възможността при прякото наблюдение да видя всички подробности, които ме интересуваха, относно конструкция, устройство и някои външни х-ки.

Остана ми, обаче отворен един важен въпрос, на който на изложението не получих убедителен отговор.
Става въпрос за това, че някои купувачи доста често махат отражателите на вакуумните колектори, за да не събирали боклуци.

Всъщност, питанията ми са две:
1. някой може ли да каже с колко % се намалява ефективността на колектора, ако му се свалят отражателите?
2. кое намалява повече ефективността - натрупаните механични замърсители, като листа, пясък, сняг и др. (за праха не питам, защото от него спасение няма) или липсата на отражател?
Re: Слънчеви колектори
10-03-2008 - 09:05:44
dimonen Написал:
-------------------------------------------------------
> Всъщност, питанията ми са две:
> 1. някой може ли да каже с колко % се намалява
> ефективността на колектора, ако му се свалят
> отражателите?
> 2. кое намалява повече ефективността - натрупаните
> механични замърсители, като листа, пясък, сняг и
> др. (за праха не питам, защото от него спасение
> няма) или липсата на отражател?

Ще се опитам да ти отговоря до колкото е възможно

1. Не може да се каже с точност, защото това зависи от наслоената мръсотия в/у отражателя. Все пак нека да не се забравя, че в зависимост от материала от който е направен отражателя, то той като завали дъжд се самопочиства.

2. Аз лично не съм виждал листа и други боклуци, които да се задържат на колектора заради отражателя. Единственото, което се задържа до някаква степен това е прах, която колкото и да е наслоена, стига да не е 1 пръст дебела пак ще има полза от отражателя. Няма човек на света, който да ме убеди че отражателя пречи на работата на колектора. При липсата на отражател се губят абсолютно всички слънчеви лъчи, които преминават покрай тръбите... А относно снега... Ако са монтирани правилно (под правилния наклон), то снега не се задържа, колкото и да им се иска на някои хора...

Като заключение мога да кажа само, че да твърдиш, че отражателя пречи или не помага е една голяма профания.


www.multiterm.org, онлайн магазин, камини и печки на дърва
Re: Слънчеви колектори
10-03-2008 - 18:52:49
Много префалената фирма скрита зад името на Ерато - Ив - 8 Бургас направиха една система уж пълна с антифриз но и с автомат за допълване , понеже не са могли да вдигнат налягане на антифриза който са наляли от най горна точка са донагнетили налягане с вода и зимата панелите гръмнаха .
Re: Слънчеви колектори
11-03-2008 - 08:45:43
Фокус-42 ще ни пратите ли нормални и по ясни снимки на вашата система в детайли - не приемам мълчание или остроумие- само снимки. Придизвиквам ви .
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход