Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Съвет за покрив

Публикувано от novobraneca 
Съвет за покрив
11-06-2007 - 00:18:05
Здравейте, искам да помоля за съвет.Преди време започнах ремонт на стара къща в провинцията.И ето че дойде време и за покрива, та въпросът ми е следния:
Нужно ли е да се слага някакво фолио (и какво) между керемидите и OSB3 плоскостите, при положение,че таванското помещение е необитаемо.Между тавана и етажа също е гредоред(гипсокартон с 10см минерална вата).
Благодяря предварително!
Re: Съвет за покрив
11-06-2007 - 09:22:33
нужно е, производителите на керемиди предлагат и фолио, а и си сложи още поне 10 см вата над тавана, че 10 см са малко (40% от загубите на топлина са от тавана)
Re: Съвет за покрив
11-06-2007 - 10:31:06
Mdaa.... Velchev e prav - nujno e. Zаgubite na toplina prez pokriva sa 22,6 %. Nujno e da se sloji folio, a v tvoja sluchai e zaduljitelno i to ne folio a membrana. Purvo za da predpazi vlagata i kondenza da ne vlizat kum vatata, zashtoto namokri li se vednaj gubi toploizolacionnite si kachestva i zapochva da muhliasva v sledstvie na koeto zapochva gniene na darvenata konstrukcia i t.n. i vtoro da predpazi i OSB to shtoto katop se namokri ili ovlajnee shte se deformira.
Moje da poglednesh imashe tema tuk vav foruma Folio za pokrivi ili neshtop ot sorta. Dosta nehsta se kazaha tam.
No ako ne slojish membrana ili v nai-loshia sluchai folio ne si davai parite za vata....bezsmisleno e. sled niakolko meseca efektat shte e nulev.

Uspeh! winking smiley
Abu
Re: Съвет за покрив
12-06-2007 - 18:17:24
Здрасти!
Водили сме подобна дискусия, затова по-сбито.
Покривът има няколко функции, започвам от главната:
1. Да пази от дъжд
2. Да пази от студ и пек
3. Да съответства на архитектурния и естетическия замисъл на сградата
и други...

Керемидите могат и да удовлетворяват донякъде т.т. 2 и 3, но никак не са достатъчни по т.1. Изводът е: ако искате да не прониква влага през покрива, хидроизолацията е абсолютно необходима. Вече друг въпрос е каква точно да бъде тя и как да бъде изпълнена.
Re: Съвет за покрив
14-06-2007 - 20:23:20
novobraneca, да слага се фолио. На пазара има много видове като едните са паропропускливи а други - не. Паропропускливите пазят от проникване на вода, попаднала от керемидите, а пък едновременно с това, пропускат изпаренията от вътре навън. Може и да е така, ама не ми се много вярва. А и аз съм лаик в областта.smiling smiley
Миналата година правихме покрив на нова къща и аз избрах да сложа едно руско фолио - 2мм, казва се Изовер. Представлява една бяла мембрана, която не е паропропусклива, но пък затова по технически характеристики не си променя еластичността и свойствата на минусови температури до -50 градуса. Това я различава от всички останали и най-вече от битумните мемрани, които след -10 градуса си променят свойствата (вероятно се сковават и напукват). Почти всички ги дават да издържат на високи температури.
Недостатък на Изолонът е че трябва да се пази по време на поставяне да не се скъса или нарани с остри предмети. Има еластичност но при рязък натиск, особено с остър предмет лесно се разкъсва. Прилича на тия подложки за под ламиниран паркет. Цената на м2 беше около 1,50 лв. Избрах обаче паронепропусклива хидроизолация, защото подпокривното ми пространство ще се проветрява.
Повече на сайта: [www.izolon-bg.com]
Re: Съвет за покрив
14-06-2007 - 20:42:43
Po saveta na Megea sas sushtia uspeh mojesh da si slojish nailon za parnik ili mushama za masa.....efekta shte e sushtia. I te ne propuskat nishto v nikoia posoka i ne se vliaiat osobeno ot temperaturata....neznam zashto ama kato chuja za rusko i vinagi asoceiram sash Moskvich, Jigula, Zil.....mnogo material i nikakva efektivnost....Horata veche prodavat materiali specialno za pokriv i to na po-niski ceni ot ruskite "Hi-tech" materiali. winking smiley Ako si pravish bunker tam neshtata stoiat po drug nachin....
Re: Съвет за покрив
14-06-2007 - 21:32:23
Exciter, ... Като си такъв голям специалист в областта, дай поне едно смислено предложение на човека и го обоснови. Иначе бла-бла приказки са по-подходящи за семейно разтоварващи безмислени разговори.
А, и това е добра идея...за армирания найлон за парник.. Възможно е да е по-добра идея например от прехваленото найлонче на Брамак, направено "специално" за покриви.
Re: Съвет за покрив
14-06-2007 - 22:23:39
ето ти един линк как германци правят покрив
bauweise
Re: Съвет за покрив
15-06-2007 - 09:37:08
novobranec, разгледай саита на Брамак. Аз сложих Bramac Universal и мисля, че не сгреших. След покриването на покрива с фолиото, направихме скара от летви заа да може покрива да се проветрява. За мои лош късмет при нареждането на керемидите установих, че на работниците им бягат диагоналите, макар те да твърдяха обратното и, че щяли да срежат с флекса един ред керемиди и да стане,при което аз им показах вратата. Цяла зима и пролет покрива стоя без керемиди, а само с фолио на това място и не протече там smoking smiley .Така, че ти си реши. Аз вече дори се убедих в качествот му и не съжалявам за вложените пари :} .
Re: Съвет за покрив
15-06-2007 - 10:35:37
gogorozka, значи си пробвал доколко е вярно, че след 3-тия месец (каккто го дават по каталога) фолиото не трябва да стои открито... То и на него май беше написано нещо такова.
И при мен 20-тина квадрата са открити още и се притеснявах, да не проготи - пак Брамак универсал. Засега нищо му няма, но доколкото зная УВ лъчите го скапват, няма да стане на прах, ама е хубаво да се покрие както го дават, просто му се скъсява живота... За теч - не тече въобще. Аз съм доволен също.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход