Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мазилка, съвет?

Публикувано от minchoto 
Re: Мазилка, съвет?
31-03-2007 - 15:10:25
Весо, мисля, че търговец, който казва, че добавката замества вибрирането заслужава затвор. Строг тъмничен.
Аман от икономисти и преводачи.
Що не пратиш някой от фирмата да додйде да бетонира някоя плоча за да види как на някой места и с вибратор трудно бетонът покрива армировката, особено в глави на шайби.
Освен това добавки в бетона се слагат само то човека, който ти издава сертификата, т.е. бетоновия възел. Не, че някой го спазва де.
Re: Мазилка, съвет?
31-03-2007 - 16:45:47
Не съм търговец и не правя реклама, и аз се съмнявах, но съм доволен, засега!!! Под плочата имам една греда отгоре покрита с фи 10, в двете посоки, през 10 см, и се съмнявах че сте влезе бетон, навсякъде. Днеска като разкофрирах се указа че гредата е гладка, даже по ръбовете я бях окантил и е станало супер. Само не знам, какво ще е влиянието на якоста на бетона. Аз съм против вибрирането (разбира се, където може да мине без него), знаеш че бетона бързо се десортира. И друго кой налива бетон сега - Асан, Мемед, Амед. А за бетоновите възли, хайде моля те, аз от как е демокрация не съм виждал бетонови блокчета. Да не искаш да ми кажеш че някои изпитва бетона сега. Но нейсе, като дойде следващото земетресение пак сте си говорим. Нали знаеш сега как се стои у нас и кой строи?
Re: Мазилка, съвет?
31-03-2007 - 19:23:03
Аз принципно от много одавна съм се спрял на варова мазилка, но исках да чуя и други мнения по въпроса. Това което мисля да направя (тоест вече го правят) е първа ръка нормална смес и втора ръка пресята. Така се надявам да избегна шпакловката. Имам някакви предубеждения отностно шпакловките и ако ми хареса определно няма да правя.

[www.insproperties.com]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-07 16:27 от minchoto.
Re: Мазилка, съвет?
02-04-2007 - 15:58:56
Принципно говорех. Или си бъркаш сам бетона или го купуваш от някой и не слагаш нищо в него. Добавките трябва да се продават само на производители на бетон. Не казвам, че конкретно тази добавка е лоша, но девет баби - хилаво детеsmiling smiley
Вярно, че може да се десортира, ама то по тази логика ако тръгнем, ще се окаже, че трябва да живеем в полуземлянкиsmiling smiley
Re: Мазилка, съвет?
02-04-2007 - 16:02:16
НЕ можеш да избетнеш шпакловката - може да инамалиш дебелината , но без шпакловка не може да получиш гладкост.
Re: Мазилка, съвет?
02-04-2007 - 22:54:31
Не виждам какво "лошо" има в това, да добавяш сам добавки в бетона и по-конкретно за водонепропускливост? Ние всички малоумници ли сме, за да неможем да разберем колко да купим и дозираме, как да излеем тубата в бетоновоза и колко той да бърка след това?
Това, че и аз си добавих подобни в бетона ми дава все пак някаква сигурност че наистина е сложен продукта.. Всичко останало е гаранция-франция. Спомняш ли си, 4овек, като говорех за "редкия" бетон на РЗП? Е, дадоха ми хората сертификат за съответствие, според който бетонът който са ми продали си е супер...
Неможе да живеем с "препоръки" и "така трябва да е"... Реалността изисква адаптиране и гъвкавост, иначе само голи приказки в подобни форуми.

Re: Мазилка, съвет?
03-04-2007 - 15:40:56
Магеа не сте малоумници, а просто и понятие си нямате какво означава клас на бетона по водонепропускливост и от какво зависи.
Re: Мазилка, съвет?
04-04-2007 - 17:44:03
4ovek идеята е дали въобще искам да получа гладкост. Японската мазилка примерно е по-добре да не се нанася върху гладка повърхност.

[www.insproperties.com]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-07 16:28 от minchoto.
Re: Мазилка, съвет?
05-04-2007 - 04:23:15
minchoto,

Според мен равнинността и правите ъгли в една стая са много по-важни от гладкостта. Това контролирай строго, а разликата между гладко и негладко е една финна шпакловка. Това си е вече по твой вкус.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход