Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мазилка, съвет?

Публикувано от minchoto 
Мазилка, съвет?
27-03-2007 - 22:29:48
Здравейте,

Пред дилема съм с мазилките. Някой може ли да препоръча качествена мазилка? Последно прочетох за някакъв пластификатор, който се използвал вместо вар. Тоест мазилката се разбърква само с вода, цимент, пясък и пластификатор. Някой чувал ли е за такова нещо? и могат ли евентуално ако е добро да ми го приготвят някъде в големи количества?

[www.insproperties.com]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-07 16:26 от minchoto.
Re: Мазилка, съвет?
29-03-2007 - 12:47:47
Според теб какво точно е некачественото на вароциментовата мазилка? Кое точно налага в стандартния случай добавянето на добавки?
Отговори си на тези въпроси преди да се свържеш с търговци.
Re: Мазилка, съвет?
29-03-2007 - 22:55:28
PMP
1м3
цимент 145кг
пясък 1450кг
ПМП 57гр
вода 317л

В сайта има и други иновации Тензор
П.С. Не съм търговец от фирмата или правя реклама на някого, просто преди 1-2 години го бях намерил и ми хареса като идея "без вар". eye popping smiley
Очаквам коментари от практически приложения. :crazy:
Re: Мазилка, съвет?
30-03-2007 - 04:41:56
Думата "пластификатор" звучи модерно, готино, абе направо секси; не селяндурски и просташки като ВАР.
Е, варта е вид пластификатор (и същевременно свърващо вещество), може би най-евтиния и много качествен между другото.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-30 08:34 от nihonjin.
Re: Мазилка, съвет?
30-03-2007 - 09:46:47
Явно вместо просташката терминология вароциментова мазилка трябва да използваме примерно дишаща, антисептична, устойчива на ув лъчи мазилка за интериорно и ектериорно приложениеsmiling smiley
Re: Мазилка, съвет?
30-03-2007 - 12:04:44
Хубави думи за варта, а нашата е най-добра.smiling smiley Само Plena-вар!

Пак ще се намеся само с едно малко коментарче... Къщата на баба ми е строена 1922 г и измазана с варо-циментова мазилка. За съотношението и "добавките" няма кого да питам, ама мазилката като цяло и сега си е в идеално състояние, само с 2 малки пукнатини, цветовете са избелели - била е винена, с бели ефекти, като винения цвят се е запазил и сега под стрехите.
А онзи ден ми оферираха полимерни, силиконови, силикатни "супер" мазилки, с "невероятно" австрииско качество, и гаранция - само десет години!
Мият се, не хващат прах....И все тия, ама в Герамания пребоядисвали на 10 години...
Май бързо забравяме, а и не мислим много..
Re: Мазилка, съвет?
30-03-2007 - 15:36:46
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Явно вместо просташката терминология вароциментова
> мазилка трябва да използваме примерно дишаща,
> антисептична, устойчива на ув лъчи мазилка за
> интериорно и ектериорно приложение
Даваш ли да допълня?smiling smiley и ако варта е качествена, с времето ства все по-здрава...

Re: Мазилка, съвет?
30-03-2007 - 16:50:38
Няма кой да се сети да сложи добрата стара вар в лъскави пласмасови кофи, да им лепне по един разноцветен етикет разработен в дизайнерско студио с име например "КАЛЦИЕВО-КАРБОНАТЕН ПЛАСТИФИКАТОР".
Също една инструкция за работа с изброените по горе достойнства на няколко езика. Естественно "Made in EC" и цена по 5.
Re: Мазилка, съвет?
30-03-2007 - 19:14:41
Извинявай nihonjin малка поправка "КАЛЦИЕВО-ХИДРООКСИДЕН ПЛАСТИФИКАТОР" smiling smiley Варта е суперекологичен материал, известен още от дълбока древност (за разлика от екологията winking smiley, която няма и 50 години) Може би като всичко гениално е получена съвсем случайно най-вероятно още от първобитните хора когато са ограждали огъня си с камъни и не са познавали още камината. Та сред тези камъни най-случайно е попаднал варовик, който е доста често срещан "камък". Той съдържа над 90 а в накои случаи и над 97 % калциев карбонат т.е. СаСО3. Когато този "камък" е бил изложен на висока температура (кротувал си е край огъня) от него е излязло СО2 и е останало СаО т.е. превърнал се е в негасена вар. Когато към това нещо се прибави водичка се получава гасена вар или СаНО3 с която можеш да си мажеш колкото си сакаш. Във варо-циментовите мазилки тя служи като пластификатор и свързващо вещество. Интересното е това за което споменава магея - с течение на времето мазилката поема от атмосферата обратно СО2 и във варта протича обратната реакция - т.е. тя се превръща от СаО в СаСО3 или с други думи се превръща във варовик и мазилката придобива изключителна якост. Такъв е случая с къщата на баба и. За да се получи това обаче мазилката трябва да се направи качествено и от качествени материали - най-вече имам предвид варта, за да може да издържи минимум 10 години, защото тогава настъпва карбонизирането.
Аз май се поувлякох и като чета какво съм написал, се чудя аз ли го написах, ама хайде...
Иначе поздравления за идеята относно опаковката и най-вече цената clap: Действай - ако имаш проблеми с доставките на вар обади се!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-30 19:23 от geney.
Re: Мазилка, съвет?
30-03-2007 - 21:15:37
Искам да споделя моя опит с пластификатори за бетон. Аз използвах добавката ASOLIN DM на SCHOMBURG за водонепропускливост (кристализира капилярите). Бетона става много мазен, леко се обработва, не съдурза въздух и няма нужда от вибриране. След като се свали кофрaжа, бетона е плътен без гнезда. Само трябва да се внимава с кофража, защото бетона свърза значително бавно, за около 24 часа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход