Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?

Публикувано от Iliana 
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
01-03-2007 - 16:10:41
Цитат: Какво ви е мнението за строеж от типа "тухла-вата-тухла"!!!???

Така строят къщите в Англия, тухла-изолация-бет.блокчета. Става супер. Тухлите не се мажат, а само се фугират. Подовете са гредоред стъпващ върху бетоновите блокчета.
За БГ би имало усложнения (и издънки) от практически характер поради непознаване на системата от нашите строители. Като добавим и проблемите с колони/греди посочени от яворанд системата губи привлекателност за БГ. В Англия колони и греди няма.
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
01-03-2007 - 16:15:15
Здравей Стефане,
Стана лошо с ватите. Както и преди съм обаждал тук-там, вата няма и тази година ще е критична. Цените скачат при каменната вата с пъти, при стъклената тази година увеличението при ИЗОВЕР ще е поне 20%. Това е, търсене и предлагане....
А пък не случайно казвам "при ИЗОВЕР', а не "при нас", защото вчера ми беше последния работен ден във фирмата smiling smiley
Започвам друг бизнес, но ще се радвам където мога да помагам за съвет в изолациите, докато са ми пресни знанията, естествено smiling smiley
А за фасадната каменна вата драмата е най-голяма...
Я.
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
01-03-2007 - 16:23:14
StefanB Написал:
-------------------------------------------------------

> Тоест, ако човекът е сам и през деня намалява
> температурата, не оставя отворено понеже е зима и
> вечер я качва, придружено от изброените битови
> дейности, та при тези условия би било
> препоръчително да има външна изолация, за да има
> по-топли стени с по-голяма инертност и да не
> създава условия за конденз и мухъл.

Ако отговаряме на питащия по темата - това е и моето мнение.
Аз съм противник на разсъжденията по темите "Променливо отопление" и "Температурна разлика 12оС", които са любими на привържениците на Термошилд, поради което си позволих да повторя писани неща.
Привърженик съм на тезата, че причина за конденза е ВЛАЖНОСТТА на въздуха в помещението. Изходите са основно три:
1. Превъзпитание на членовете на семейството (тук баланс с развода sad smiley ).
2. Подходяща температура на стените (баланс с бюджета sad smiley ).
3. Подходяща влажност на въздуха (баланс между 1., 2, проветряване/вентилация и появилата се напоследък апаратура за изсушаване). moody smiley:
Повярвайте, ако не Ви се четат старите теми - това е физиката на проблема, и затова я споделям отново с Компанията.
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
01-03-2007 - 16:23:18
В подкрепа на nihonjin, такава стена работи добре при ниска етажност и липса на сериозни противоземетръсни изисквания при строителството. Виждал съм в Дания такива строежи без колони и шайби, външния зид върви във височина отдолу до горе (пред плочите) и така се избягват топлинните мостове. Обикновено отвън са фасадни тухлички.
На мен ми се скъси живота докато майсторите иззидаха първите десетина квадрата стена. После му хванаха цаката и аз тъкмо се успокоих и те го удариха през просото и взеха да зидат за норматив... после съборихме една-две стени и работата пак тръгна, но не си струва нервите.
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
01-03-2007 - 16:44:09
Относно "тухла-вата-тухла"....нужно ли е допълнителна външна или вътрешна изолация или може и без тях?
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
01-03-2007 - 16:50:40
Зависи колко ти е дебела ватат smiling smiley)))
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
01-03-2007 - 16:58:49
yavorand,не знам точно колко е дебела ватата,но като цяло стената е около 40см.
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
02-03-2007 - 09:07:31
Ако е общо 40, има два варианта: при тухли 12+25 ти остава 3см за вата, което е много малко. Ако е 2х12 имаш 16см вата което е много добре и няма да имаш нужда от допълнителна изолация. Дори да пуснеш 2см въздушен слой за вентилация, пак то истават 14см вата.
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
02-03-2007 - 09:24:33
Ясно....мерси много за инфото!
Сега искам да отворя още един въпрос.Има ли някой опит с конвекторни радиатори на ADAX.Мисля да използвам такива за отопление на малко жилище с квадратура на стаите от по 20см2,12см2 и баня 3см2.Доколкото знам за отопление на такова малко жилише това е доста добър вариант.Ако някои не е съгласен с мен може да пише, като допълнение бих искал да чуя и други варианти,които ви се струват удачни за отопление.
Re: Каква е ползата от изолацията на тухлени сгради?
02-03-2007 - 09:40:35
аз от 8 години съм с такива, в тухлен апартамент с чиста площ 60 м2 (35 + 14 + 3 + 7 м2 коридор) с 3 конвектора (2 квт + 800 вт + 1400 вт + 600 вт за банята) сметката ми за отопление преди 3 години беше около 100-120 лв на месец, при положение, че бяхме с бебе и поддържахме 23-25 градуса. Дограмата ми беше нова ПВЦ. Сега пак съм с такива, но къщата ми е с много добра изолация и се отоплявам комбинирано камина + конвектори, пак са адакс. Тока ми за отопление е около 70-80 лв на месец, като конвекторите ги ползвам за отопление на 100 % за 2 стаи и коридор (общо около 45 м2), в останалите стаи и баните само за поддържане на мин. температура от 19 градуса но практически тази зима почти не са се включвали. За тухлено жилище стандартно изпълнение ги дават по 1 квт/10 м2. Но по-добре си вземи от стария модел с електронен терморегулатор, защото новите с цифровия дисплей ми дадоха дефекти, а се яува включването и изключването, а старите са абсолютно безшумни. Надявам се да съм ти бил полезен.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход