Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

покрив

Публикувано от valio 
Re: покрив
11-01-2007 - 13:15:59
ок, ще си държа на казанчетата ..
Искам да си наредя вата върху покривната бетонна плоча (не на самия покрив, а направо върху бетона). Имаш ли идея как се прави? лепи ли се с теракол или нещо друго?
Re: покрив
11-01-2007 - 14:27:28
Виж, тя ватата се слага винаги върху бетон, не върху покрива. Ако имаш предвид че ще ползваш подпокривното пространство като таван, а не като мансарда, това е и моят случай, само на някои места при мен бетонът е под наклон и се явява таван на стаите, там слагам ватата затварям с ОСБ-то отгоре подпокривното фолио, летвите и керемидите, това правя в момента. Но към средата на къщата вече покрива ми си следва наклона нагоре и се събира на билото и между него и плочата остават 140-160 см в най-високата точка, което ще е таван.
Там може да се сложи:
- стъклена вата - тя е най-евтина но трябва да направиш летви по пода , като на дюшеме, да наредиш помежду им вата -поне 15 см, понеже е мека и да затвориш отгоре с нещо- шперплат или гипсфазер, за да можеш да ходиш отгоре. При това положение не е необходимо да слагаш вата от вътрешната страна на покрива, над главата ти, като си на тавана, за теб е важно че си изолирал плочата. Получава се така наречения "студен покрив"
- каменна вата - тя е по-скъпа но е по-здрава, ако не ходиш много-много отгоре може и да не се налага да слагаш върху нея покритие, ако само ще редиш там боклуци, като на всеки таван.
И двата вида вата не се лепят с нищо, просто се редят върху пароизолация - фолио или дебел найлон.
- може и XPS да сложиш вместо вата или стереопор с по-голяма плътност, но пак ако ходш отгоре трябва да се направи леко армирана замазка, ако не - особено ХПС-а с нут и глъб може да фиксираш с дюбели и да метнеш нещо върху него.
Re: покрив
11-01-2007 - 15:22:29
По твоя край намират ли се вече праховобоядисани водосборни казанчета? Тия от 25 лв. прилично ли изглеждат? Кои от елементите при пластмасовите и безшевните не се предлагат? Питам, да знам дали да търся из Варна. Трябват ми десетина бройки.
Re: покрив
14-01-2007 - 09:20:05
Може ли да се ползват за обшивката използвани платна за кофраж - от тези черните?
Re: покрив
14-01-2007 - 10:06:46
Съседа ми така направи. Моя конструктор нещо мърмори по въпроса, според него с дъски е по-здраво. Може би все пак и аз ще слагам от черните плоскости.
Re: покрив
14-01-2007 - 16:01:21
пуснете някоя снимка на строежа . smiling smiley
Re: покрив
14-01-2007 - 20:23:22
тези са с втория етаж

строеж

в сряда ще направя нови с гредите по покрива smiling smiley
Re: покрив
18-01-2007 - 15:32:15
Ето снимки от днес:
снимки


Някой има ли идея защо при мен се получава такъв голям улей при обратния ъгъл на покрива - там където е обкова между мансардата и покрива. Нещо ми обяснаваше че от плоския покрив :ami: Има ли как да се избегне това? Става въпрос точно за това:
улей
Re: покрив
18-01-2007 - 16:14:32
Няма как да се избегне този улей (улама). Той е следствие от приетата от архитекта форма на покрива. Не ми изглежда голям (ако имаш пред вид широк?) По-добре да е широк че да се оттича добре водата. Ако го бяха покрили повече с керемиди, с течение на времето между керемидите и ламарината се събират боклуци (листа) и може да се задръсти и да прелива при силен дъжд. Така като го гледам си е добре.
Re: покрив
18-01-2007 - 18:09:58
Т.е. защо не са симетрично застъпени керемидите от двете страни на уламата ли? Ами сбъркали са и сега не им се пилят наново керемиди - иначе нищо сериозно. Кажи на майсторите, че не е красиво и се вижда от терена, затова да го оправят.
Мен повече ме притеснява какво продължение има уламата в онзи триъгълник, където свършва челната дъска посока ската. Като гледам кви цигански тапи на улуците ти е направил тенекеджията, съмнявам се да се е престаравал.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход