Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

започнахме строежа

Публикувано от rado 
Re: започнахме строежа
14-12-2006 - 16:08:55
kalinka хвърляш ме в размисъл confused smiley
за воалита явно са се усетили защото всички останали бяха налепени с буквите навътре ...
нямам идея за армировката, от това нищо не разбирам ... разчитах, че конструктура ги е следил за това поне и честно казано се притесних как е армирано останалото moody smiley
Re: започнахме строежа
14-12-2006 - 16:37:08
Ще се опитам да те успокоя за железата.

Предполагам че по проект между верандата и вече излятата плоча е предвидена фуга и верандата стъпва директно върху уплътнен обратен насип. Ако е така предполагам че стърчащата армировка просто ще държи верандата да не "тръгне" нанякъде ако се получат малки неравномерни слягания. Все пак учудва ме защо е оставена горна армировка да стърчи. Когато армират верандата гледай нейната армировка напречно на чакащата да е над чакащата.

Едно е сигурно - при сегашното положение верандата не може да се излее като самоносеща се, просто няма къде да се опре на къщата. Ако са искали да оставят такава възможност е трябвало да не бетонират 10-15см по периферията на бетонната стена. Само железата не могат да я държат.

Най-добре питай проектанта какъв е бил замисъла за тези железа.
Re: започнахме строежа
14-12-2006 - 17:29:32
Ще говоря с конструктура по този въпрос confused smiley
Посъветвайте ме какви тухли да вземем за преградна зидария. Строителя иска да взимаме едни сръбски, които много се трошат (видях палетата в склада) другия вариант гръцки Маджарис.. Според него българска тухла четворка трудно се зида обърната, защото й "бягали диагоналите" демек криви били ...
Don
Re: започнахме строежа
14-12-2006 - 23:01:50
Ей, какво сте се вторачили в тези железа, като че кой знае какво се е случило и от това едва ли не ще падне верандата. Ето няколко пункта, които са в защита на конструктора smiling smiley

1. Това, че въобще има чакащи железа е похвално.
2. Верандата ще бъде изпълнена с нормална долна армировка, на която не и трябва анкериране в стената (nihonjin ме смая с идеята да е над чакащата???).
3. Железата, които стърчат имат за цел да предпазят от поява на пукнатина в горната част на монолитната връзка веранда - плоча.

Така че всичко е наред и няма страшно.
Re: започнахме строежа
15-12-2006 - 09:51:06
Проверих конструктивния проект - точно така си е дадена армировката smiling smiley

Препоръчайте ми тухли за преградна зидария?
Re: започнахме строежа
17-12-2006 - 13:37:40
В крайна сметка от времето което измина би трябвало да е залята тази плоча на етажа .
Re: започнахме строежа
18-12-2006 - 09:53:08
Направихме прослувутия обратен насип. Наехме един бобкат, за 8 часа успя да го зарие, утъпче и заравни. Насипахме с пръста, която беше на пътя пред съседката. И съседите доволни и ние smiling smiley Остана може би да се вдигне нивото с ок 10см пред къщата, но това ще го правим на пролет. Спестихме 1000лв като не се хванахме с ония мошеници ...
Не мога обаче да измисля тухли за преградната зидария, строителя иска да ги купува сега, за да не скочат цените, а мен не ми се ще да обръщат четворки.
Re: започнахме строежа
18-12-2006 - 09:54:58
Здравейте уважаеми господа, извинете не съм в точния форум.
Как да подходя при избора на Ипълнител на обекта (~7500кв.м. РЗП. Ние ще сме само Инвеститори и земята е наша. Въпроса ми е: към голяма строителна фирма ли да се насоча или към малка-средна? Просто от опит в други дейности знам,че не можеш ли да контролираш една работа, по добре не я почвай. Не трябва да те люшка течението. Какви да са основните критерии при избора на Изпълнител?
С уважение :crazy:
Re: започнахме строежа
18-12-2006 - 10:21:41
Ако нямате опит в строителството докато го натрупате ще загубите някой лев. Така че няма никакво значение какъв вариант ще изберете - смело с главата напред без много да му мислите, че при строителството, който много мисли - много губи. Печелят тези, които действат смело и бързо.
И предварителните разчети за себестойност ги скъсайте още сега да не се побъркате, че нещо не излизат сметките - те никога не излизат.
Контролът над ситуацията сте го загубили още на фаза проектиране и колкото по-бързо осъзнаете това нещо, толкова по-евтино ще ви излезе накрая.
Re: започнахме строежа
18-12-2006 - 12:00:25
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход