Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем при двойната изолация

Публикувано от jboy 
Проблем при двойната изолация
26-12-2012 - 12:27:50
Здравейте,

Имам следният проблем, Имам двойна изолация на къщата, отвън е със стериопор от най плътния а от вътре с вата 10см и гипсокартон. Стените са тухлени. За пръва зима съм тук(Негован) и е много студено, навън духа постоянно. При опит да затопля стаите нямах никакъв успех ( греене в продължение на седмица с печки с реутани и духалки) В моментът които спреш печката става почти веднага студено. Вече си мисля, че двойната изолация вместо да е добре дали няма да икзлезне голям проблем. Мисля да се отоплявам с камини с водни ризи на 2та етажа(на 2 кръга 2 или 1 ако е достатъчно) Дали гипсокартончето и ватата не спират напълно топлината и няма как да се загреят стените, дали не беше по достатъчно само отвън изолацията а стените да ги бяха направили по стария начин с мазилки и щпакловки. Изолациите са направени перфектно не е от тях да има проблем нещо. Чудя се дали не беше грешка ватата под картона, или поне да беше залепен плътно с материал, някакво лепило та да има топлообмен зада може да се затоплят стените? Моля ако някой се е сблъсквал с подобно нещо нека пише.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-12-26 12:39 от jboy.
Re: Проблем при двойната изолация
26-12-2012 - 14:04:35
ти стените ли искаш да загрееш или стаята?
Re: Проблем при двойната изолация
26-12-2012 - 19:24:04
Честито Рождество Христово! Радвайте се.

Изолацията си я бива, но стените вечече няма как да затоплиш, че да ти акомулират топлина. Майката му е парното да бачка:0

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Проблем при двойната изолация
26-12-2012 - 19:25:02
E, идеята със загряването на стените и добра външна изолация мисля, че е ясна - като едновремешните акумулиращи печки. Стената се загрявя бързо, след което по-бавно топлоотдава, и понеже изолацията й пречи да топлоотдава навън - го прави навътре, т.е. поддържа се по-дълго приятна температура вътре в стаята.

P.S. с Geto сме писали едновременно...Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-12-26 19:25 от Chilio.
Re: Проблем при двойната изолация
27-12-2012 - 00:35:44
Проблемът ти май идва от грешен избор на отопление.Инфрачервеното (печките с реотани) няма какво да загрее,а духалките създават лъжливо усещане за топлина (ефект на принудителната вентилация-в помещението всъщност не е толкова топло,колкото го усещаш).Не изстива бързо-просто ефектът изчезва със спирането на вентилатора.
Заложи на нещо по-сериозно...конвектори, климатици, камина...нещата ще изглеждат различно.
Re: Проблем при двойната изолация
27-12-2012 - 01:47:33
avatar
Къща се топли с "жив" огън. Отворена камина най-добре.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Строеж на къщи, Бетон, Арматурa, Изкопи , Плочи, Изолация, Хидроизолации, Кофраж, Колони, Основи, Подпорни стени, Теракот, Ремонт на бани, Фаянс, Изграждане на басейни, Покриви, Къщи и жилищни сгради, Ремонт покриви, ВиК, Груб строеж, Гипсокартон, Зидарии, Мазилки, Вътрешни ремонти , Поставяне на капандури, Реконструкции, Ламинат, Интериорни врати, Топлоизолационни системи, Сухо строителство, Ел. инстлации, Топлоизолация, Дограма, Латекс и др.
Re: Проблем при двойната изолация
27-12-2012 - 04:14:45
Човече, ти си имал благоразумието да вложиш не малко пари в добра изолация, а се топлиш с реотани и духалки! Е те това не мога да го разбера?
С добра отоплителна инсталация и тази изолация би трябвало доста добре да се чувстваш в къщата си.
Не зная какво др. да кажа.

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Проблем при двойната изолация
05-01-2013 - 17:54:40
Quote
jboy
В моментът които спреш печката става почти веднага студено.
Бе не е много нормално, ако се живее постоянно там. Дограмата как е? Тавана? Пода?
Re: Проблем при двойната изолация
07-01-2013 - 10:01:51
Много странно.Живея в панелен апартамент и съм сложил също картон + вата.Трябва да ти кажа че едва ли само с осветлението и компа мага да се отоплям ,а ти пишеш че е студено.eye popping smiley
Re: Проблем при двойната изолация
21-04-2013 - 12:42:07
Здравей
ново строитество ли е? Възможно е стените да не са затоплени и веднага да ти "издърпват" топлото от стаята. Ако Отопляш постоянно един месец мисля, че проблема ще изчезне. Изолацията е идеална. Имаш ли качествена дограма?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход