Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Предстоящ ремонт на покрив

Публикувано от cubcubcub 
Re: Предстоящ ремонт на покрив
22-02-2012 - 14:57:47
Смешното и трагичното в 13 -те лева в смисъл ? Ниска или висока е цената?
Има обяви ,описани са същите операции на 10 лева.
Re: Предстоящ ремонт на покрив
22-02-2012 - 15:34:37
avatar
Quote
vipltd
.....
Има обяви ,описани са същите операции на 10 лева.
Това пък въобще не е нормално. Не може да има такава цена.Просто няма как тези дейности да се впишат в тази цена. Всеки здравомислещ ще разбере, че нещо не е наред. То в тези цени влиза и "подкеремидената мушама", извозване на строителни отпадъци за сметка на изпълнителя. И как се образува тази цена? Тази фирма не трябва ли да печели? Как си поема гаранциите? Тук дори фактор "цена" те кара да се замислиш върху офертата. Аз съм виждал оферта за 10000 лв. от подобна фирма, която е написана на ръка. Бяха описани абсолютно всички дейности споменати по-горе. Но най-странното беше описано как ще се извърши ремонта. Просто и ясно. Махат се керемидите, почиства се варовия разтвор, ДЮБЕЛИРАТ СЕ ЛЕТВИ 3X4 ДИРЕКТНО ВЪРХУ БЕТОНА(покрива е бетонна плоча),ВРЪЩАТ СЕ КЕРЕМИДИТЕ ОБРАТНО.
Дори беше споменато за нотариално заверена гаранция.Някой да е получавал нотариално заверена гаранция, като си купи по-скьпа техника или кола?

[www.roofbg.com]
Re: Предстоящ ремонт на покрив
22-02-2012 - 18:34:13
Уважение и към двете страни на барикадата.
Офертата от 13 лв./м2 съвсем не е смешна ако;
1.Става въпрос не за изграждане на нов покрив,а за препокриване,с евентуални подобрения.
2.Офертодателят не е управител на холдинг с няколко секретарки,а едноличен строител с чирак роднина.
3.Двете хиляди лева ще са му достатъчни да изкара някой месец,че и да се похвали пред някои ,които съвсем не взимат и толкова,още повече ,че работата е за дни,не месеци.
Стига да си върши съвестно работата.
Re: Предстоящ ремонт на покрив
22-02-2012 - 18:46:34
avatar
Няма да споря по този въпрос повече. Както се казва, за всеки влак си има пътници.Ако някой се нуждае от съвет, помощ аз съм насреща.

[www.roofbg.com]
Re: Предстоящ ремонт на покрив
22-02-2012 - 23:18:42
Споровете за и против единичната скара наистина са си за отделна тема...Има достатъчно производители,на които системите са с еднична скара и пласират продукцията си в държави с много специфичен климат.

[www.kialim.com.my]

Тези работят в Малайзия и съседните държави.Ако се сещате какво значи "мусонни дъждове",ще се сетите и на какви изисквания трябва да отговарят системите за покриви.
Re: Предстоящ ремонт на покрив
23-02-2012 - 00:10:40
avatar
Смятам, че покрива трябва да се прави сериозно и "както си требе". smiling smiley Ние сме в умерен климатичен пояс, а ако съдим по случващото се в момента с времето, то е ясно, че е задължително да се прави с презастраховане. Скари, изолации, подложки, пълнежи, хубави керемиди и система за водосъбиране. Без компромиси в качеството и пестене на материали.
Най-пресен пример от мойта практика: Правим голям ремонт на къща/ малко преди Нова Година, продължаваме след снеговете/ - стигаме до покрива - увиснал, крив. Собственика каза, че дал еди колко си лева преди 2 години за ремонт. Разбрал е грешката си и сега го ремонтирахме за доста повече лв. Снимки ще кача на сайта си скоро.
Просто не трябва да сме "евтини на брашното, скъпи на триците".

И се надявам да вземете правилното решение, за да не пишем след 3-4 години в тема : " Ремонтирах покрива скоро, но пак тече - помощ!"
[sechkov.com]
[luxremonti.alle.bg]
Re: Предстоящ ремонт на покрив
24-02-2012 - 23:40:03
Благодарен съм много. Научих доста неща. Но имам следния въпрос. При ремонтните работи си мисля, че колкото и да се внимава, ще има счупени керемиди. Лошото е, че разполагам само 20 резревни и 15 капака. Навремето ги купих директно от Виница, Македония. Тогава се казваше Пролетарий , а сега е Тондах. Моделът тогава се е казвал olandese (така пише върху керемидата) , сега името им е Виенски валс. Тук [www.tondach.bg] в техническия проспект са на 12 страница. Дистрибуторите казват, че въпросните керемиди ги доставят само с поръчка и то количества. Възможно ли е в определен участък да се заменят с друг вид?
Re: Предстоящ ремонт на покрив
24-02-2012 - 23:59:47
avatar
Може. От 2 малки триъгълника си вземи керемидите и капаците. На тяхно място сложи други.




КАЧЕСТВЕНИ ПОКРИВИ

[www.roofbg.com]
Re: Предстоящ ремонт на покрив
01-03-2012 - 22:35:12
obadise i popitai sam 0892771420 rado se kazva momceto
Re: Предстоящ ремонт на покрив
01-03-2012 - 22:58:18
avatar
Какъв е този комар който мина през форума?:g:

[www.roofbg.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход