Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Турбозол или варциментова мазилка?

Публикувано от plamen_dhl 
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
10-09-2011 - 08:15:38
За бързата кучка има две приказки едната всички я знаят а другата е "Бързата кучка - планина повдига, а сговорна дружина - слепи ги ражда" :]
Затова и бързам да стане колкото може по-бързо и ако изсъхне за 20 дни сигурно ще успея. Всичко зависи от майсторите, което не много добре smiling smiley
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
10-09-2011 - 12:28:57
avatar
Бетона съхне за около 28 дни,не виждам причина мазилката също да не изсъхне.
Не се притеснявай,но бих шпакловал с фина циментова шпакловка СТУКОКРЕТ/ИЗОМАТ/ или нещо друго по избор , вместо нещо с основа гипс.

Чест и почитание
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
10-09-2011 - 18:05:28
gogol...ей тая заблуда битува у много хора,в това число дългогодишни строители.Не съхне за 28 дни.За толкова набира якост,достатъчна за да се проведат тестове и да се продължава нататък със строителството без риск да провисне или да се получи друга повреда.
Съхненето е много по-бавен процес...месеци след това.С мазилките е същото.Набрала е якост да работиш върху нея.Но това далеч не означава,че е суха.
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
10-09-2011 - 19:32:47
Салвадор, защо се тормозиш? Който има уши да слуша.

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
10-09-2011 - 22:27:51
gogol, защо препоръчваш циментова шпакловка а не гипсова? Каква е разликата, предимства, недостатъци? Благодаря предварително!
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
10-09-2011 - 22:52:48
Ще се изненадаш колко хора си задават въпроса: "Абе с мокрите процеси приключих пролетта още,сега е есен..и от къде тая влага?" ...И никой не си задава въпроса къде изведнъж изчезват едни 4-5 и нагоре тона вода,използвани в строежа на къщата за бетон,разтвори,мазилки и т.н.Само в един кубик бетон (по спомени) имаше към 200 литра вода.
Смята се...или поне е възможно да се сметне с някаква допустимо голяма грешка.
Елементарен пример-30 кубика бетон и 5 кубика бетон си набират якост все за 28 дни.Обаче в 30 кубика бетон има към 5 тона и горница вода.В 5кубика бетон има около тон от нея.Единственият начин да се изпаряват еднакво при равни други условия е ако 30-те кубика имат 5-6 пъти по-голяма контактна площ с въздуха.Не,че не може...просто вероятността да се случи на практика в някой строеж е повече от скромна...А gogol е старо куче.Само на база писаното тук съм сигурен,че знае от опит неща,дето половината хора в неговия бранш не са ги и чували.И е допуснал тая иначе дребна грешка в поста си просто защото никога не се е замислял над същността на тия процеси.
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
11-09-2011 - 18:37:26
avatar
Привет отново!
Мисля,че грешка / с малки изключения/ няма.
Бетона набира якости до живот,не е доказано как работи и колко е як след 100 години,но и това ще стане.
За 28 дни при температури по големи от 20-25 градуса влажността на бетона /мерена в кубче стояло на проветриво/ е около 5-9% ,което ще го прави задоволителен за нанасяне за живеене.
Имайки в предвид ,че става въпрос за мазилка ,там водата е около 300-350 кг на тон и при добра вентилация всичко ще си е наред.Трябва да се има и в предвид средната дебелина на слоя - често при кофти зидария отива всичко по пет.....
Мазах преди време с машини гипс и т.н.,но вече не - надявам се че става ясно защо - просто всичко отиде към нула с тия майстори мажещи за лев на м2.....
Изцяло вярвам на цимента и циментовата шпакловка най вече,че имаме еднородност на материала - препоръчах фина шпакловка ,по фина дори от гипс.....Става божественяшко като визия.....
При гипса се получава цикъл който е отвратителен - денем изпуска влага,нощем си я дърпа по две.....
И така ,ако си срещу зима си жив умрял.Не искам да споря,не съм сигурен ,че и искам да влизам в полемика - просто доста неща в гипса вече не ме кефят - пинизи има наистина,много от тях сигурно и вие знаете,но аз повече с гипс не искам да се захващам.
Сега силата ми е в хидроизолациите,а там гипса е табу!
Най малкото ,при поява на теч,гипса се явява лоша основа и се налага всичко да се рине до тухла.....
Е , и това ако не е упражнение - здраве му кажи.....

Чест и почитание
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
11-09-2011 - 20:43:07
Да вземем кубик бетон нека да е B15.Масово се ползва за еднофамилни къщи със скелетно гредова конструкция.
235 кила цимент,1200 ЕДМ,850пясък.Химическа вода за реакцията максимум 80 литра.Другото изфирясва като физическа свързана вода.Бетона достига якостта си на 28 ден поне така се приема.Физически свързаната вода се изпарява доста бавно и то не всичката.

А сега по темата аз съм за вароциментовата мазилка.
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
11-09-2011 - 21:59:57
Има една малка разлика,ми се струва , между водата в бетона и водата при вароциментовата мазилка.При бетона излишната вода се изпарява,докато варта като става на варовиков камък дърпа от въздуха въглероден диоксид и образува карбонат, при което отделя вода или с други думи докато карбонизира варта произвежда и вода.Тя се изпарява,влиза нова порция въглероден диоксид,който пак прави карбонат и вода и така милимунт по милимунт може да отиде и 2 години до пълно изсъхване на мазилката.
Re: Турбозол или варциментова мазилка?
12-09-2011 - 00:56:03
Фло ти направо ме уби! Трябва май да изкарам още една зима в кутийката дето всички им викат апартаменти smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход