Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон

Публикувано от stivemaster 
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
01-02-2011 - 15:08:00
Навсякъде листа е скъп но мисля че ще си пробие път защото качествата му в сравнение с гипсокартона са много големи.Особенно с прилагането на новите противопожарни изисквания за огнеустойчивост.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
04-02-2011 - 17:43:01
По отношение на пенобетона-поздравления за всички които мислят модерно и живеят вече в 21 век. Предполагам, че използвания гипсокартон е бил водоустойчив а не този за сухи помещения. Аз специално съм изпълнявал такива стени, като самия "оставащ кофраж" е изграден от ИТБ тухлите в които се прави армировка със специален инструмент и в готовата стена се налива пенобетон или пенополистиренбетон с плътност каквато пожелае конструктора. В този случай отпада и необходимостта от допълнителна изолация с ЕРS. Еднократното наливане действително се прави на не повече от 1 метър височина защото въпреки ниското относително тегло на пенобетона, съществува риск от пропукване. Това е само в случая с ИТБ тухлите. Макар, че вече има и такова производство и внос на тези тухли, че може спокойно тази височина да се удвои. На обекта на който изпълних този вид стени зидарията от тези тухли направи до самата горна плоча, а наливането го правихме през специални дупки пробити с бор-корона в плочата точно над зидарията. Предполагам, че това няма да е проблем когато се оформя оставащия кофраж от каквото и да било.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
04-02-2011 - 22:42:46
Всъщност гипскартона беше импрегниран пожароустойчив на Норгипс , щото е с фибри и е по здрав.Лошото е че такива възможности не впечатляват бай Ганьо бе колега не го впечатляват и това е.Аз колко съм предлагал просто да му излеем стените с кофраж бе е такъв [www.geoplast.it] само разликата е че стената ще е с пено или полистиролбетон на същата цена като тухлата - хората обаче отговарят - ъъъъ не , не.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
05-02-2011 - 07:36:59
avatar
Момци, аз така и не разбрах като напълним стената, напр с полистиролбетон - къде отива влагата? Или тайната е в поетапното наливане?

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
05-02-2011 - 10:34:08
Ами влагата отива в атмосферата колега Николов , колкото и да е различно това в нашия район - става дума в случая за Обзор.Целта на мероприятието е влажността в стената на 28 ден да е под 25% - ще видим дали ще я постигнем в този срок . А точно в този смисъл и когато говорим за "мокри процеси" нали трябва да сме наясно с проблемите на места като Варна например където замазката ти може да не изсъхне и 6 месеца , могат да откажат да ти положат паркета , може положения ти вече гипскартон в новия апартамент когато се нанесеш всички фуги да се сцепят и да се видиш в чудо.Така че проблемите с влагата не са еднакви навсякъде и решенията не могат да са еднакви.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
05-02-2011 - 14:00:32
Най-благоразумно е едната от двете страни на кофража да се сваля и да не е оставаща.
Така влагата от голяма площ ще се отдели по-бързо.Аз това го правих с вътрешната страна на кофража.Благоразумно е защото направната вода не е малко на квадратен метър. Цимента свързва само около 25 % вода от масата си,останалата трябва да излезе от някъде тоест да се изпари.Така например при маса 500кг/м3 по една рецепта за полистиролбетон цимента е 250 кг. и водата 120 л., така след смесването цимента ще свърже 62,5 л и ще остане свободна вода 57,5 л.,което на квадрат за дебелина от 25 см ще бъде около 14 л. свободна/несвързана вода на квадрат за изпаряване.Скоростта на изпаряване освен други фактори зависи и от площа.Нямам идея как ще се изпари свободната вода при оставащ хидрофобен кофраж,напълнен догоре през отвори на плочата.Най-вероятното е да таи през бетона , върху който е положен много дълго време,може и 2-3 години!Подобен ефект се получава при новите сгради,които набързо се опаковат със стиропор без да се изчака да се изпари свободната вода от бетона и мазилките!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-02-05 14:07 от фло.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
05-02-2011 - 16:58:45
Quote
фло
Най-благоразумно е едната от двете страни на кофража да се сваля и да не е оставаща.
Колеги,
Нещо изобщо не мога да се "плъзна по вихъра" на мисълта Ви или самоцелните Ви предложения.
Започнахме с оставащ кофраж.
За основа възприехме констр. W116, за която освен малко допълнителна вата, нищо друго не е нужно.
Започнахме да "мислим съвременно и напредничаво" и да изливаме разни чудодейни смески.
Оказа се, че водата ни пречи.
Върнахме се в началото вече с "полуоставащ кофраж".
Гениално, но "за чий" никой не отговори, явно с готовността да се намери решение за всяка, дори и некоректно поставена задача..

П.П. В двете си предишни включвания изредих ред недостатъци (вкл. и мокрия процес) + и едно пазарно предимство.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
05-02-2011 - 18:18:49
Любо,става въпрос за леки бетони и възможността да се постигне евтин ,качествен и бърз вариант на изграждане на стени! Колегата stivemaster спомена 120 квадратни метра стени от 4 човека за един работен ден.Няма да можеш да си го представиш сигурно. Освен това използването на различни видове лек бетон ,като стиропорбетона премахва тъпата идея да се лепят стените отвънка със стиропор и ред други мистификации като споменатата от тебе констр. W116 пълна с вата за външни стени. Тука си говорим и от гледна точка на практиката и ,ако имаш някакъв практичен опит в която и да е посока на изграждане на външни стени ще ни е интересно да го споделиш с нас и да го дискутираме,както аз например имам мнение по отношение на оставащия кофраж и казвам какво съм правил и към какво имам известни притеснения. Аз може и да греша и колегата да даде някакъв аргумент въз основа на опита си и така да водим дискусия по въпроса за леките бетони ,докато твоята вметка за "чудодейните смеси" ни връща в изходна позиция по темата,да обяснянаме що е туй ,що онуй и т.н.Образовай се,почети нещо по леките бетони ,излей някой и друг квадрат и тогава заповядай да ни оплюеш авторитетно!
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
05-02-2011 - 18:24:08
Ти хубаво се включваш колега - като радио Ереван , освен това през цялото време не е ясно с какво всъщност се занимаваш и какво се опитваш да извадиш от главата си в този форум , но вземи си подготви следващото "включване" като си изясниш ,какви са изискванията за външна или оградна стена и ще си отговориш на повечето от напъналите те въпроси .Може пък после да ни спестиш "включванията" си.
Re: Външна стена от пенобетон в кофраж - двущендерна стена от гипскартон
05-02-2011 - 19:16:49
Не ми е ясно защо трябва кофража да е оставащ двустранно. Проблем с оставащата влага със сигурност ще има. Виждал съм кофраж който след сваляне оставя "щампа" като каменна зидария, доста ефектно при това.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-02-05 19:54 от Nasko.Stoykov.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход