Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДНСК е упълномощена да ви „разруши“ ІІІ

Публикувано от OwnerBG 
Re: ДНСК е упълномощена да ви „разруши“ ІІІ
17-12-2010 - 13:24:12
В БГ се оказва, че за законите трябва да се говори внимателно. Не е само строителството (Камели, имам утвърден, но неизпълнен проект (до 35м2 на терен по постановление).
Ето, тия дни ШУМНО вървят две други "беззакония" по някакви променени или нови закони - дипломатите-разузнавачи и "нотариалния акт" на БСП/БКП/БРСДП. За мен същата работа - в 21в., когато целия свят коментира отдавна известна практика на дипломатите (в т.ч. "братски" американски) и една "столентница", която и децата знаят, че е факт. Отгоре-отгоре пиша, не съм вниквал в конкретната тематика, но ми намирисва на епезоди от един и същи филм. Не изключвам мисълта за "партията-хегемон" отново да витае в нечии мозъци.
Вчера външн. министър (иначе ми е симпатичен) доста ме замисли с "борческия си ентусиазъм" - изказ и стил 1 към 1 с комсомолски секретар, спомагащ напъните на Партията към светло бъдеще. А мотивите му едновремешни - какво ще каже "големият брат", когото пак не е ясно кой го призна за брат и дали е такъв.
После пък Татяна Дончева напълно го подкрепи - б'си кашата.
За мен лошото е, че аз и тези, които сме склонни да се замислим, го правим епизодично, махаме с ръка и отиваме да си гледаме работата, а НАШАТА Държава е НАША работа.
Re: ДНСК е упълномощена да ви „разруши“ ІІІ
20-12-2010 - 19:22:50
Дончева отдавна се опитва да играе "гласът на разума" в БСП и за мен в тоя случай е на правилната позиция.
Или разсекретяват всички досиета,качват ги в нета и разчистват тая гнилясала номенклатура...Или да си затворят устата и да спрат да си го бият в масата колко им е голям..щото той хубаво е голям...ама може и да не е чак толкова.
Re: ДНСК е упълномощена да ви „разруши“ ІІІ
20-12-2010 - 19:37:09
Quote
salvador
Дончева отдавна се опитва да играе "гласът на разума" в БСП и за мен в тоя случай е на правилната позиция.
Или разсекретяват всички досиета,качват ги в нета и разчистват тая гнилясала номенклатура...Или да си затворят устата и да спрат да си го бият в масата колко им е голям..щото той хубаво е голям...ама може и да не е чак толкова.
:] Не бе, може да счупи масата!
Re: ДНСК е упълномощена да ви „разруши“ ІІІ
20-12-2010 - 20:42:09
Всеки ден контактувам по няколко пъти с тая ченгеджийска пасмина...Писнало ми е.Не съм възлагал точно на ГЕРБ надежди да разрият тоя обор,щото са си милиционерска партия отвсякъде...ама като са се хванали,да карат докрай.Някой трябва да сложи точка на въпроса с досиетата.Или да се публикуват,или да заминават в най-близката пещ.Преди тя беше в Кремиковци,сега не знам къде е,но все някъде има.
Станахме за смях на половината свят...някъде около втората година на всяко управление започват да се вадят скелетите от гардеробите и се започва пак с тия агенти.И така до следващите местни избори,след което въпросът замира.Никой не знае какво да ги прави.
Re: ДНСК е упълномощена да ви „разруши“ ІІІ
21-12-2010 - 13:16:41
Quote
salvador
Всеки ден контактувам по няколко пъти с тая ченгеджийска пасмина...Писнало ми е.
Мисля си, че и това клише вече става "скелет". Все пак 20г. не са малко, а размахването на този байрак изигра не малка умишлена роля за "зомбирането и разделението на нацията".
За мен, читаво ченге става ок. 40г., доносник сигурно и ученик има, ама едва ли сега има главна роля.
Та, 40+20=60. Трябва да сме доста "зомбирани" за да ни плашат още и трайно - това преди беше същото - и след 20г. "излизаха от гората активни борци" и се търсеха "враговете - сътрудници на Гешев".
Друг е въпросът - синчетата, приближените, антуража какви ИКОНОМИЧЕСКИ позиции заеха, докато ние сочим призраците - дипломати с лозунга "Сега и докрай" - еми, не му вярвам на Младенов.
Тези проблеми открай време си съществуват и се решават - обявяват посланика за шпионин и другият си го прибира тихо и мирно - два дни шум по вестниците и до там. Този просто да си каже - "изпълнявам повелята на Партията" - аз не виждам др. истина. Било му "срамно, обидно пред световната общественост" - "Не нам!".
Кажи ми какъв ми е кяра - да ти повярвам. Тази ли общественост или ти лично ще ми платиш парното?
А да не ти е проблем парното, се помни и на 80г. и хич не им се връзвам на пенсионерите - макар и "алчни", просто са прави.
То затова, казват, че Бай Тошо поръчал "да го копат със задника нагоре" - по-лесно да го целуваме.
И те така, за политиката.
Re: ДНСК е упълномощена да ви „разруши“ ІІІ
21-12-2010 - 22:54:47
avatar
Едно е да срутиш хотел, друго – балкон


С Константин ПЕНЧЕВ, омбудсман на републиката, разговаря Лилия Христовска
- Г-н Пенчев, вие одобрихте идеята за събаряне на незаконното строителство, но с уговорката, че то трябва да е съобразено във всеки конкретен случай. Едното не е ли в противоречие с другото?
- Въпросът с незаконното строителство е много сложен и продължава от десетилетия. Похвално е желанието на министър Плевнелиев и неговия екип да се спазват законите и всичко незаконно да бъде съборено. Но аз се опасявам, че този принцип трудно може да бъде проведен от началото докрай.
- Защо?
- Веднага ви давам примери. Има цели квартали от незаконни постройки, предимно ромски, в които от десетилетия живеят поколения хора . Някои от тези постройки дори нямат качества на постройка, но ако държавата тръгне да ги събаря, идва въпросът: Какво се случва с хората, които ги обитават? Та това са десетки семейства, които ще останат на улицата. И не само това. Имаме печалния пример – България е осъдена от Комитета за социални права към Съвета на Европа, а има и висящо дело пред съда за човешките права в Страсбург за кв. „Баталовата воденица“. В мотивите по делото на Комитета по социални права се казва изрично, че държавата не е създала условия на това малцинство да строи законно. Тоест държавата, от една страна, е търпяла с десетилетия незаконното строителство, но сега изведнъж решава проблема, като събори всичко.
- Т.е. държавата трябва да се бори срещу незаконното строителство, но не бива да се дезинтересира от въпроса – къде ще живеят гражданите, които остават без покрив?
- Точно така. Това е идеята на тези решения на Европейския съд. И затова соча тези принципи, които трябва да бъдат спазени. В разговор с кмета на Петрич му казах: Ако тръгнете да събаряте квартала, първо трябва да уведомите хората, че това ще се случи, трябва да им се каже кога ще се случи, както и че те имат право да обжалват. Да им се даде възможност да минат през съдебната процедура. И едва тогава може да се премине към изпълнение на заповедта, и то при възможност тези хора да бъдат подслонени някъде. Да не остават на улицата.
- Наистина не е образец на правовия ред – от една страна, държавната власт спазва закона, а от друга, хора да остават на улицата без покрив.
- Така е. Но аз се страхувам, че при действащото законодателство, дори и при тази похвална воля на управляващите да изпълнят закона, че това няма да може да се случи. Страхувам се, защото става дума за цели квартали на малцинствата – в Сливен, в Ямбол…
- А какъв е изходът?
- Кметът на Ямбол твърдеше, че щял да опита да вкара тези имоти в регулация, в кадастъра, да отстъпи право на строеж на тези хора, живеещи там. За да ги ангажира. Дори с малко пари да си плащат данъците. Защото те, когато строят незаконно, не плащат и данъци. Това са добри програми на Ямбол, но те са неосъществими при сегашния закон, който забранява амнистия, забранява узаконяване на незаконни постройки. И затова миналата седмица казах на министър Плевнелиев следното: Уважавам вашето разбиране, че законът е еднакъв за всички. Разбирам ви, но кажете вие как мислите на практика да го направите, защото едно е да събориш пристройки в Несебър, друго е да оставиш цял квартал на улицата. Самият министър каза, че правителството обмисля специални програми за интеграция на ромите. Т.е. очевидно е, че няма как всички незаконни строежи в България да бъдат съборени за 2-3 месеца.
- Освен ако не се промени законът.
- Не, според министър Плевнелиев не бива да има поредната амнистия за незаконното строителство и за това
[www.sobstvenik.com]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход