Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Възстановяване на къща на гредоред след пожар

Публикувано от Chilio 
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
30-04-2011 - 21:01:56


Ми тази снимка си е за притеснение:стената до колонката е със цепнатина,няма щурц на прозореца,четворките са затиснати от бетоновия пояс,който не е продължен нагоре над прозореца.
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
30-04-2011 - 23:46:59
Фло, пак не четеш какво съм писал, а гледаш снимки, извадени от контекста. Над прозореца има оригинален тухлен щурц (като коментираният на по-задните страници), а бетоновият пояс ще бъде продължен след няколко дни нагоре, като се разчистят горните редове тухли. Затова са оставени и арматурите нагоре. Цепнатината, както споменах по-рано е предизвикана от направената с много по-плитки основи преди години пристройка вляво, част от която се вижда на снимката, която именно заради нестабилността й не възстановяваме. Т.е. зидът е издърпан и разцепен от продължението на стената, което е висяло кажи-речи във въздуха, но вече не съществува, така че процесът е спрян, освен че и бетонената конструкция подсилва и подсигурява невъзможността да продължи.
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
01-05-2011 - 09:08:40
Quote
Chilio
Фло, пак не четеш какво съм писал, а гледаш снимки, извадени от контекста.

Как се вадят снимки от контекст не ми е ясно! Коментирам това, което виждам и не ми е харесало.
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
01-05-2011 - 10:14:59
Добре де, човека нали каза, че понеже на тебе не ти е харесало и за да спиш спокойно - ще продължат с гредите нагоре по наклона и ще направят цялостен пояс . Ей това разбирам аз под "форумна колегиалност" - всеки да се притеснява за другия *yes*
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
01-05-2011 - 10:19:46
Ами изваждането от контекста е, че вече поне три пъти беше написано (като единия път конкретно в отговор на теб), че върху ВСИЧКИ стени ще има железобетонни греди, така че всичко ще е затворено в обща рамка, или както ти написа - скелетна конструкция, а ти коментираш все едно гредите свършват до този ъгъл и няма да има повече. Изваждане от контекста е да гледаш един етап от работата, когато при това си известен за следващите, да коментираш на парче, все едно следващите етапи няма никога да се състоят.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-05-01 10:21 от Chilio.
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
01-05-2011 - 11:54:42
Въпросният ъгъл ти е проблемен колега и то много! Там зида е прекъснат с тази огромна цепнатина.Подпрял си прекъснатия зид с бетонова колонка ,допълвана на два пъти ипри това със цепнатини в бетона и при двете допълвания,като горната е до сцепения зид.Това даже не бих определил и като опаянтване и тази греда ,дето лежи и товари четворките е излишно и безмислено мероприятие,като ще лееш отгоре и пояс.Това виждам извън контекста , както казваш,а виждам още ,че правиш къщата опастна вместо въстановена.Тоз дето ти е дал акъл вместо с единички да възстановиш къщата да използваш самоносещи четворки в смесена конструкция ти е направил мечешка услуга.Дано да не тресе през уикендите като спиш там! Живи здрави и късмет!
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
01-05-2011 - 12:57:53
Aко това има някакво значение, колонката е излята на един път, не е допълвана, отвътрешна страна си е съвсем плътна, просто между кофража и арматурата при хоризонталните арматури не е натекло достатъчно за да уплътни. Но не виждам смисъл да те убеждавам в каквото и да е, ти си перфекционист и разглеждаш обекта както би разглеждал сериозен многоетажен такъв. В крайна сметка говорим за едноетажна къща с кота корниз, по-ниска от повечето дувари около дворовете на хората, които са далеч по-опасни, нито имат основи нито скелетна констуркция. Хората живеят в къщи зидани без носеща конструкция на по 3-4 етажа, като вместо хоросан са използвали обикновена кал... Така че има къде да насочиш по-сериозните си антисеизмични притеснения smiling smiley
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
01-05-2011 - 14:34:23
Не съм перфекционист,просто има правила и норми в земетръсното строителство! Майсторът ти няма да ги е чел,но ти можеш да ги прочетеш и да сравняваш с това,което правиш и как се прави.Тая сутрин тресе във Вранча,но какво ще е ,когато затресе около Истанбул и Мраморно море ,както прогнозират за близките години с увереност 2:1 само Той знае! Между другото най-много жертви от земетресения в Япония има от едноетажните им къщи,заради тежките покриви.Това,че къщата ти е едноетажна и с нарушена основна конструкция и ремонтирана на фантазия не значи,че няма да стане на купчина от тухли и неуплътнени бетонни колонки за нула време!Защото единичките и спънатите четворки с греда работят по различен начин при хоризонтални ,вертикални сили , трептения и усуквания!Това е ,толкова от мен по тая тема,който разбрал-разбрал,на всички късмет!
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
02-05-2011 - 07:52:15
avatar
Фло е прав.
Колоната е НЕукрепена (НЕработи ) в равнината на фасадата (прозореца)
Това е НЕдопустимо.

Пари си имам... акъл ми дайте.
Re: Възстановяване на къща на гредоред след пожар
02-05-2011 - 11:24:20
Ох, ама не четете ли бе хора... как така избирателно гледате кое да прочетете и кое не... Точно в равнината на прозореца, сиреч по тухления зид над него предстои да бъде изградена железобетонна греда (част от пояса), която естествено ще е е вързана в обща конструкция с вече изградените по другата стена. Колко пъти да повторя, че колоната няма да си остане така и това около новата стена от четворки няма да остане просто едно П...

Но за да се работи по-нормално на по-голямата височина, първо се прави дървения гредоред, който ще затвори етажа. Ето и ситуацията тази сутрин:





























Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход