Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля помогнете. Информация за керемиди

Публикувано от rossi23 
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
29-10-2010 - 17:19:38
От всичко прочетено не мога да разбера, керемидите от кой материал най-препоръчвате. За битумните мисля, че не съм много съгласн, понеже в офиса сме с такива и това, което виждам никак не ми харесва. Малко приличат на балатум за покрив smiling smiley
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
29-10-2010 - 18:38:27
Бетонни, защото с времето този материал повишава своята якост.
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
29-10-2010 - 18:58:37
To aко има конкретен отговор няма да има различни видове. На един му харесва едно,на друг друго. Съвсем скоро си сложих Тондах, но като че ли съжалявам, че не го направих с метални - много са красиви.
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
29-10-2010 - 19:34:42
Това е другия вид, който бих ти препоръчал, особено тези с посипка / наподобяват бутумните керемиди, а и всеки ден минавам покрай една такава къща - перфектна визия / , но е по-скъп вариант, но е много разпространен по на север от нас. Също, поне в моя район, не съм чувал да има кой да ги монтира.
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
29-10-2010 - 22:31:56
при неправилен монтаж на металните керемиди, се получават течове и конденз
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
30-10-2010 - 00:16:40
Едната ми къща е на 38 години. Сменени са някои керемиди по краищата - вятъра ги събори.
Другата гони 70. Все нещо ще е сменил дядото, но не съм го чувал да ме пита по въпроса последните 25 години. А непременно би ме попитал - такъв е човекът.
Третата - над 100 годишна (купено наследство smiling smiley ) единственото нещо което остана от нея са керемидите.

Това което трябва да внимаваш!

Основната причина за пукането на керемидите е нееднородността и качеството на материала и начина на изпичането. От глини в които има примеси се получават керемиди с шупли, рядко невидими с просто око - попадналата вода в тях и замръзването и отмръзването и става причина за пукането им .
Хубавата керемида ще я разпознаеш по равномерния цвят и гладкостта на повърхността и, а защо не и "звънтенето".
Трошливостта - не е признак в случая. И стомните са трошливи.
И... са направена от глина... smiling smiley
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
30-10-2010 - 11:57:59
Quote
menyman
Бетонни, защото с времето този материал повишава своята якост.

Това е много разпространена погрешна представа,що се отнася за бетонните керемиди конкретно! С времето под въздействие на въглеродния диоксид от въздуха,повърхностния слой милиметър по милиметър се скапва и ерозира под въздействие на атмосферните условия-влага и замръзване и бетонните керемиди започват да таят и протичат. Механизма по разрушаването на видимите бетони е добре познат и има достатъчно публикации по този въпрос,да не го описваме с детайли тука!
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
30-10-2010 - 13:09:02
Извинявам се, ако подвеждам някого, но цитирах техническите характеристики на втория, по-големина, производител в Европа на бетонни керемиди/а вече може да е първия/. Аз не съм толкова технически компетентен и затова се доверявам понякога и на производителя с доказан опит: [www.bramac.bg]. Макар опита ми да казва, че нашето производство малко отстъпва по качества от румънското /съпоставял съм ги/.

Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш....................../Салвадор Дали/,
но може да пробваш......
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
30-10-2010 - 16:19:00
Да,бетона втвърдява към 50 години само,че не тоя ,дето е на покрива с два сантима дебелина! За това време ще е свършил отвсякъде заради въглеродния диоксид от въздуха! Няма начин-природата се стреми да си върне нещата в първоначалния им вид и няма значение дали това ще стане с бетонните керемиди на най-големия производител или на най-малкия!
Re: Моля помогнете. Информация за керемиди
30-10-2010 - 16:44:10
Сигурно е така. Писах, че не съм техническо лице, а цитирам даден производител. Ако има нещо невярно в тяхната реклама - не е мой проблем да доказвам нещо, а техен. Те затова дават 30г. гаранция, макар и с лицензирана от тях монтажна група и спазени техни норми/правила.
Като писах, че съм ги съпоставял - на всичките им модели съм скачал /в средата/, все българското производство се трошало пред клиенти, но само евтините им модели. Това е съвета от мен към роси23.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход