Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ремонт на течове в панелен апартамент.

Публикувано от Ivo.NovDom 
LKK
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 23:58:44
Абе за имане, не е като едно време, вече всичко има, ама не е за панелен апартамент такъв сифон. Там, въпреки, че е по-просто с наклоните, майсторлъка също не е 170-180 лв.
Хм, плочки 60х60 в баня 2х2 метра също не ми се връзва /естетически/.
Мен лично доста ме вълнува въпроса за целесъобразността на сифона в една баня. Какво излиза, влизаме вътре, за да намокрим обилно навсякъде и да проверим как работи сифона и дали ще протече отдолу? Ама кво да правиш, пусти навици...
Иначе, дай линк и цени ако може, "за всеки влак си има пътник".
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
22-10-2009 - 09:09:24
Някой дали е ползвал показаните сифони. От снимката не ми се видя да е възможно в тях да има водна преграда за миризмите.
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
22-10-2009 - 18:43:19
ЛКК, има плочки с рязани ръбове, при реденето се лепят плътно една до друга, без фуга и се създава илюзията че пода е едно цяло.
Булхоуме, в средата е сифона, помислено е, няма миризми. Представлява една тръбичка която се издърпва при почистване.
Въпрос на дизайн - ако не искаш душкабина с легенче отдолу, купуваш такъв сифон и го монтираш до стената, като цена сифона и легенчето са еднакви или сифона става по-скъп, с увеличаване на дължината му. Тези около 90 см. струват около 210-230 лева бройката. Вносните са по 1.5 че и отгоре. На вид изглеждат еднакви, но нашите, като прокараш ръка отгоре се усеща че не са с толко качествена изработка - т.е. трябва да избереш от няколко бройки най-сполучливия. Лошото е че се доставят по поръчка. Ама това мойто е вталясване - екстра са си и нашите...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-22 18:47 от Ivo.NovDom.
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
22-10-2009 - 19:35:25
Една идея за сифона в ъгъла. Сега се сетих, че съм го виждал. Сифона е под стената (поизкъртено е от тухлата или няма цяла) и стенната плочка е 1 см по-къса от другите и в отвора долу влиза водата. Там където го виждах беше използван само един сифон за банята и тоалетната (различни съседни помещения)
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
22-10-2009 - 20:22:56
Такива сифони има от...не знам...50-те години примерно.Но не мислете,че нямат проблеми.Централния сифон се е наложил като евтино и глупакоустойчиво решение.Свинщината идва от това с наклоните.Но тия тесни и дълги сифони са голяма мизерия за почистване.За това се прави друго-комбинира се полезното с приятното.Слага се декоративна решетка,о долу има улей с форма полукръг,завършващ накрая....пак с кръгъл сифон и стандартен утайник.Нещо такова:
[www.freepatentsonline.com]
което се "зауства пак в кръгъл сифон.

За модернистите има и други решения:

[img.archiexpo.com]

*bow*
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
22-10-2009 - 20:47:57
Салвадоре, сифончетата лесно се почистват, всъщност трудно се запушват.
Ха, салвадоре, точно за тези казах че са ме впечатлили на стройкото WEDI
Произвеждат модули от фибран с много знрава замазка. от тях се сглобяват даже и вани, после се облицоват с фаянс. Дадоха ми каталог, страхотни неща имат!!! *yes*



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-10-22 20:55 от Ivo.NovDom.
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
23-10-2009 - 20:02:23
avatar
То от къде почнахте и накъде отидохте.....
Дай снимки да видим как изглежда след рязането на лентата... *yes*

Чест и почитание
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
23-10-2009 - 20:58:57
Гогол, готово е: *beer* *beer*








Драскам малко теория, за тези които смятат да ремонтират сами или да наемат нискоквалифицирани работници за ремонта си и да им дават правилни инструкции:
За грубо почистване на плочките ползвайте хавлиен парцал с малко оцет.
При фугиране е хубаво да се минат фугите докато са пресни с инструмент който е със закръгление според вкуса ви (не вкопавайте много), също ако ползвате метален инструмент, бъдете внимателни, за да не нашлюпкате ръбовете на плочките - с дърво сатава най-хубаво, без такава обработка, фугата стои замазана, недовършена, грозна
Не оставяйте оформянето и почистването на фугите за следващия ден!!!






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-23 21:04 от Ivo.NovDom.
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
23-10-2009 - 21:20:10
ЛКК, щракнах едно детайлче което се ползва, за да се наместват сифоните на точното място (с Ф50 е). При ремонт на баня или ако тепърва ще строите, когато ви правят замазките, помолете мазачите да сложат такъв детайл с мека връзка преди сифона и около самия сифон ДА НЕ ЗАМАЗВАТ!!! Чак когато се купят плочките и се започне лепенето, сифона се донамества и фиксира така, че да попадне в средата на фугите.




Качвам и линк за сифоните които бобещах:

http://www.kessel.bg/
Не са евтини, но имат много добри продукти, не само сифони. *beer* *beer* *drunk*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-23 21:37 от Ivo.NovDom.
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
23-10-2009 - 21:35:31
Вчера снимах на едно място, ето в подкрепа на това за което говоря - лукс тоалетна, със скъпи плочки и скъпи материали. "Майсторите" са тръгнали от сифона и са покривили плочките откъм стените, има едни парченца, които вървят на клин и на двете стени... :] :] За мен това е скъпо, но не е луксозно а НАШЛЯПАНО! Пак казвам, доста неща се правят и залагат още с грубия строеж, не се оставят за после. :g:





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-23 21:50 от Ivo.NovDom.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход