Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ремонт на течове в панелен апартамент.

Публикувано от Ivo.NovDom 
LKK
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
20-10-2009 - 22:37:37
Е, за 170-180 може и като на снимката, дори прекалено добре е станало. *beer*
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
20-10-2009 - 22:55:38
LKK Написал:
-------------------------------------------------------
> Все си мисля, че плочките в банята трябва да се
> почват от сифона.

Не мислиш правилно, ЛКК.
1. Трябва сифона да е сложен според плочките на правилното място, за да ти се падне там където ти се иска. Ако е сложен накриво, ще е доста глупаво и плочките да ги подкараш накриво.
3. Плочките са залепени по трудния начин, а не диагонално както го правят плочкаджиите. По две от стените върви цяла плочка, на вратата също идва цяла плочка, без рязане - красота...ЛКК естествено че се мери преди да се започне от някъде, даже проверих дали стените са под прав ъгъл иначе не бих се хванал да ги редя както е на снимката. Мое мнение е че диагоналното редене се прави като трябва да се вземат пари без много старание.
2. Не забравяй, че съм брокер на НИ и лепя плочки по-добре от нискоинтелигентен плочкаджия с китайски нивелир от 1 лев и мистрия от 2 лева. Имам маркови инструменти и ... както забелязваш излиза по-евтино и по-качествено, ако някой брокер ти направи банята :} :} *drunk*
LKK
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
20-10-2009 - 23:45:06
Е, Иво, опасна работа си, по гръб не падаш. *drunk*
Това, което го казах са си мои, естетически съображения, а това как да идват плочките към вратата и към стените, дали да са диагонално наредени или прави си зависи от предпочитанията на собственика и връзката с другите помещения.
Внимавай да не се напълни с обяви от рода на "Търся брокер с марков инструмент да ми ....... " :]
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 08:41:32
ЛКК, признавам естет си. Красивото си е красиво, мен също ме е яд когато видя някой да е оплескал нещата. Без да звучи като оправдание, аз също исках сифона да стане в средата, а не да "бяга" с 3 см.
Ако наместех плочките според сифона, на стената откъм вратата щеше да има рязани парчета, като на стената в ляво. Диагоналното редене също не ми допада по естетически съображения. Правилното решение е да се премести сифона с 3 см. Обадих се на собственичката за да и кажа, че сифона е много корозирал (метален) и трябва да се подмени защото скоро може да протече, но номера не мина.
ЛКК, при това положение, е направено по най-добрия начин. *beer* *beer*
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 09:08:22
avatar
clap:

Чест и почитание
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 09:12:36
Как ще се наредят плочките, наистина е според зависи, по стените ако се слагат фризове или размерите не са същите като на подовите - диагоналното е за предпочитане. Любо, прав си, най-важното е да се харесва на този който ще си ги гледа всеки ден
При реденето на подова настилка, много е важно да се чистят плочките и фугите от лепилото. Това се прави след всеки два реда, иначе после няма да може да се стигат. Ако се остави чистенето за следващия ден, лепилото засъхва и ще отиде цял ден за да изчистите 3-4 квадрата, без гаранции че въобще ще се изчисти. Безмислен труд, при положение че когато е пресно, лепилото лесно се забърсва с гъба.

Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 10:49:54
Така и така съм отворил темата за плочките: На снимките се вижда, че плочките се лепят директно на кривата мозайка. Не се прави така.
Прави се изравнителна замазка, която трябва да е идеално хоризонтирана по крайщата и да се спуска под наклон към сифона. Много хора отказват да се прави, защото струва допълнително средства (егати средствата - 4 кв.м. по 15 лева за труд + 3-4 торби готова замазка по 5-6 лева)
Когато това не се направи, при лепенето в кривия под започва да се прави пълнеж от лепило, което е доста по-скъпо от замазките, а при опит да се наместят ръбовете на някоя плочка, съседните започват да се надигат или да хлътват (добрите лепила са по 15-20 лева торбата, ако се прави пълнеж с лепило, се оказва че пак ще дадете същите пари, но ще сте нашляпали в пода неподходящ материал и ще стои криво). Дори и най-голямото старание при монтаж, без изрванителна замазка, не може да стане отлично. По ъглите, където пода опира в стените, стават едни дъги, които след слагане на фаянса започват да личат... С две думи, когато правите нещо го правете както трябва - няма да излезне по-скъпо, но ще е по качествено и по-красиво.







Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-10-21 11:16 от Ivo.NovDom.
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 17:55:08
avatar
При положение ,че хората няма какво да ядат - що да ги хулим.....
Всеки знае себе си .. *angel*

Чест и почитание
LKK
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 18:55:56
Иво, добре са си плочките. *beer*
И при брокерите има свестни хора, ей. *drunk*
Напълно те разбирам за това, че те е яд, че собственика настоява да си остане на място ръждясалото чудовище, но какво да се прави, "който плаща, той поръчва музиката".
За сметка на това винаги, когато влезе в банята и му се набие в очите сифона ще си спомни за твоето предложение. :]
Съгласен съм с теб за замазката и чистенето на фугите. Сподели, ако има някои тънкости при даването на наклоните, може на някой да е от полза.
Re: Ремонт на течове в панелен апартамент.
21-10-2009 - 22:45:31
ЛКК, вече има сифони които да се монтират до стената - линейни, дава се наклон към тях, но вече не е нужно да се правят фуниеобразни подове, а се ползват модерните размери за подови настилки 60/60 см. при тях наклона се прави само в една посока.


Доскоро имаше само вносни, но вече и наще ги правят (има ги от доста време де) Хубавото на българските е че габаритната им височина е 8 см. В повечето проекти заложената дебелина на замазките заедно с настилките е 10 см, остават 2 см за наклони в банята. Вносните (фирма ЕЙКО - `ACO` latinica) височината им е 10 см. и практически няма място за наклона, освен ако собственика не се навие на прага на банята да се направи технологичен праг...

Има и едни други сифони, които много харесвам, ще видя дали ще намеря сайта на фирмата и ще дам линк.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход