Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley

Публикувано от mtodorov 
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 16:59:01
venciev препоръчай фирма за качествени такива. Нямам нищо против попринцип това е и най евтиния вариант. Мерси предварително
Abu
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 17:34:02
salvador,
Имаш предвид ниво, различно от водоравното или ... ? На рампа наистина трудно ще стоят, но за терасиран двор (площадка) не е никакъв проблем заглаждането. Ако може да се сравни с гладене на бетонова плоча, в пъти по-лесно е. Говорим за нещо до 5-6% - дори е добре наклонът да е в подложката, а самите камъчета да са наплъстени до водоравна настилка. Към мястото на оттичане се монтират филцодържатели (нещо решетесто, да пропуска водата, но да задържа филца), а при необходимост - и някъде в средата. То, като гледам, целият двор няма 100 квадрата - какво толкова има за поддържане на настилка? Ако е 10 см (макар че е много) дебелината и подложката е що-годе равен бетон, двама с лопати ще го обърнат, промият и подравнят за един ден и дори няма да се напънат много. А за чистенето от сняг ми е по-тайно къде ще го изринат, а не как.
За наклон и гладкото не е хубаво - хлъзга се. Може би бетонова рампа с "топинг" (уф че модерно! - аз като мита мозайка го знам) от същия филц, ама Тодоров нещо не го харесва... Обаче с павета ... представям си какъв купон ще е като падне сняг!

mtodorov,
ти нали искаше нещо по-естествено? От естествен камък или чакъл какво по-истинско? Иначе, дето ще лепиш тротоарни плочки, направо прасни една щампа на бетона и толкоз! Ръгай метални фибри, оцветители и квото там трябва и няма какво да му мислиш (ако ти харесва, де). Щото то и пътен асфалт може да се положи на подхода за колите, ама ще замяза на бензиностанция - малко асфалт, малко шлайфан бетон, тук-там кашпи, градинка, алпинеумче... невероятно неуютно и фалшиво стои.

Накрая пак ще направиш каквото на теб ти харесва, и така трябва, ама не забравяй да пуснеш едно фото, моля! Че то ако не се похвалиш, къде ти е кефът?
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 17:52:17
Abu аз все повече си мисля за естествен гранит китайски 1,5см залепен на земновлажно върху бетона. Май това ми допада наи много засега. Гледах и едни клинкерни павета на винебергер. Вечни са но 92 лева квадрата... само за материала.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-05 17:54 от mtodorov.
Abu
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 19:26:10
Няма лошо, какво като е китайски. Само да не е хлъзгав, че наистина се прецаква ползата от добрия външен вид.
И не разбрах - за рампата, за площадката пред входа или за навсякъде?

Само да напомня - щом няма да попива на място, водата трябва да се изведе по безопасен начин далеч от къщата. Включително и чакащите линии от покрива. Дали с канавка, дали с голямо Фи вкопано, ама да бяга от къщата, че не ти е малка денивелацията и доста сила ще набере водата, съответно големи поразии може да направи...

По повод клинкерните павета - не че са сравними, ама като си тръгнал да гледаш, виж (и цени, че нямам представа дори) подови плочи от лят базалт. Знам, че има и с грайферна шарка, така че са подходящи за твоя случай. Освен ако цената не е над тази на клинкера... наистина нямам представа как се харчат.
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 19:49:17
Abu знам за водата мисля да сложа отводнителен канал до оградата и наклона да се насочи към нея. Относно тръбите от покрива ще ги вкарам в земята във ф110 и от там директно на улицата на нивото на асфалта ще ги вкиоая в бордюритеsmiling smiley.
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 21:03:14
Чак сега видях снимките...и се сетих,че това е онази къща,за която човека питаше с какво да си облицова стъпалата.Площта наистина е малка,забравяме за меки настилки.В краен случай "зелено" павиране,с дренаж отдолу.



[www.energyandenvironment.com]

Така поне аз го виждам.
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 21:15:20
Salvador мерси за идеята. Площа ми хич не е малка може би не съм обяснил достатъчно добре. Към 160 квадрата имам за настилка без пътеките в двора smiling smiley
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
05-10-2009 - 22:55:33
За двора-ползвай спокойно техниката на "естествения път".Това е една идиотия от парковото оформление...ама идея нямаш колко е ефективно.Правят всички паркови съоражения,пейки,беседки...и садят трева.Няма алеи.Пролет-лято-есен-зима...един сезонен цикъл.През това време правят карти на пътеките периодично.През пролетта ги налагат една върху друга и застилат с плочки само там,където е било отъпкано.Останалото-трева.Заради това на много места по света алеите в парковете не следват нито за момент права линия,имат различна ширина и т.н.Обаче хората си следват "естествения път" и никой не гази из треволяка.Просто не им идва отвътре да газят там,защото подсъзнанието ги води другаде.Така в момента из парковете в БГ е пълно с много добре направени алеи,по които никой не ходи.Поради националния ни комплекс за малоценност си го обясняваме с това,че сме варвари и прасета.А не е така.Просто алеите не са си на мястото.
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
06-10-2009 - 01:06:18
Естеството на пътеката/откъм улицата/ е да влизат коли там,нали МТодоров?!Тези коли ще влизат напред и ще излизат на заден.Ако е така,съобрази кой ще живее в тази къща/най-лесното е да сложиш бетон или нещо подобно/, на тези хора ще им се иска ли да имат зеленичко покрай колите или искат бетон,плочи или каквото и да е подобно?!Ако ги мързи да си поддържат алеята/а това си е алея/,направи я без зеленина,ако са междинен вариант-използвай идеята на Салвадор със снимката по-горе...варианти много,важното е кой ще заживее в тази къща!Защото,ако реша да купя тази къща и всичко в нея ми харесва,но не ми хареса алеята,ще я преправя така като на мен ми харесва....По вкус и по цвет-товарищи нет!
Същото е и с банята:на теб ти харесват такива плочки,но на Иванчо-не! winking smiley
Само не слагай ЖП тарверси като Артър Дент :] :] :]
Re: Препоръчайте качествена настикла за двор smiling smiley
06-10-2009 - 09:44:58
mtodorov Написал:
-------------------------------------------------------

> Гледах и едни клинкерни павета на винебергер.
> Вечни са но 92 лева квадрата... само за материала.
>
>
>
Ако е за клинкерни павета и цени,в Пловдив има една голяма фирма за строит.м-ли- Або.Напоследък са взели да предлагат такива,не са лоши и цените ми се върти че бяха м/у 25 и 45 лв/м2.Вземи им координатите в нета и ги питай-има интересни неща.Съжалявам,че рекл. материали не са в мен в момента-някъде съм ги забутал....

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход