Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Актуална цена на каменна облицовка (външно)?

Публикувано от StefanB 
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
13-05-2009 - 20:11:29
Petar Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:Как ви се струва цената?
>
> Фаянса баните върви 15 лв/м2, за гнайс 7лв/м2 -
> 30лв труд (при равна основа) - за мене си е
> изнудване. Особено в тая криза.
>
> Стефане, нали знаеш приказката за зелника....
> Ма щом имаш много от него....давай
>
>

Петар , не му казвай на Стефан за зелника , ами иди му го налепи гнайса щом така вървят другите облицовки и настилки ! Съгласен ли си ?
smoking smiley
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
14-05-2009 - 00:44:19
Стефчо, ако желяеш звънни.... мисля че има какво да ти предложа smiling smiley
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
14-05-2009 - 01:13:02
Момчета,преди две години ми искаха 18 лв за квадрат и аз ги отрязах!Налепих си сам камъка,лепих по 3-4 квадрата на ден/без фугирането и без да си давам зор/ и бях страхотно доволен от труда си и от резултата/и не само аз/!100 лева на ден надник за мен си е 100 лева!Един добър майстор би налепил повече от 3-4 квадрата на ден...демек надника ще му бъде не 100,а 150-200 лв!Не мисля,че това е нормален надник за един работник в нашата България,при това лепенето на гнайс по стени не е кой-знае колко квалифициран труд!
Има много мнения по въпроса,нека и моето бъде като ориентация...
Abu
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
14-05-2009 - 07:30:10
Подкрепям Венци! На твое място, Стефане, лепенето на камъка, особено като не е фасада или нещо отговорно, не бих го дал на друг - то си е удоволствие. Ама и заради парите, пък и по-лесно е човек да се научи да го прави и да го направи, отколкото да обясни как го иска. На мен например никак не ми харесва широката фуга. Обаче като вземеш да пасваш по-точно парчетата, квадратите от 5 на ден стават 2. Самата фуга, освен че не ми харесва да е широка, гледам и да е релефна (вдлъбната) - още играчка... Има разни дребни чалъми, дето улесняват работата, ама ти се навий сам да лепиш, а с акъл ще помагаме...
И пак повтарям: Рядко има работа, при която фантазията е по-важна от техническите умения. Затова не я изпускай!

Пропуснах да кажа за цената - миналата есен 20 лв. за 30 м2 цокъл и малко повече пътека. На собственика много му хареса изпълнението, а на мен - не, щото го правих както той иска. Особено пътеките, твърдо съм за пясъчна възглавница и наливане на фугата с канче (като при тротоарните плочки). Че има бетонова подложка е плюс, но трябва и слой пясък, а ме караха да лепя директно. Ама щяло да вдигне нивото, дрън-дрън... Да са мислили като са изливали бетона по пътеките, не са ли знаели, че ще има настилка? Случайно да имаш бордюри? Странно, бая кинти смъкват за ландшафтния проект, а елементарни работи често липсват...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-14 07:44 от Abu.
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
14-05-2009 - 10:35:50
Благодаря на всички за мненията.
Значо първо за удоволствието - споделям мненията Ви, но много удоволствия ми се събират, не успявам. Ето днес съм си поръчал багер и ще си копая пътя за да вкарам кабела на захранването, който вчера си купих сам от ЖОВЕН заедно с други кабели за сутерена който сам икабелявам за удоволсвия - това го мога. Вътрешните первази са ми готови и ще имам удоволствието да си ги зарежа по ъглите и налепя сам следващите 2 уикенда щото по 10-20 кинта на лин метър не ми са дават, а и инструменти си имам и си мога. Стъклени тухли вече сигурно 15 квадрата си градя стенички с тях, пак за удовоствие - чаках една мърда 1 мсец да благоволи да дойде да ги прави за бесни пари на ден надник, че било играчка и не можело на квадрат, е, купих си кръстчетата, прочетох в ИВД.ру как се зидат и сега съм отличник, правя по вда реда на вечер, по 14 тухли, с армировка и заливка, останаха ми малко още.
Еми не става всичко сам, няма цял живот да бъцкам...
Има работа за целия китайски народ там, а лятото е едва 4 месеца.
Гнайса е сериозна квадратура - само пътеките са поне 50 кв. отделно оградата поне 30 по основата и 9 колони, а има и кърпежи, ако се хвана сам са ми нужни не по0малко от две седмици работа само там. Вярно, че не е много спешно, но ми се ще да стане това лято, та затова се замислям за бригада.
Абу, мислих първоначално да слагам тротоарни плочи затова и бетона - хем гладко хем здраво хем на ниво и с терахол на тънко. Сега е ясно, че на места няма да е равно, дори на разтвир да върви, гнайса не е плоча, иска си мегдан да хлътва, може би разтвор ще сложим за хастар.
Колкото до 100-те лева на ден - на кой му се дават, аз и затова питам за цени.. Но в крайна сметка пътеката е лице, не ме се ще да е направено криво, неравно и т.н...
Не знам.
А е скъпо 30 кинта, прави сте, много даже. Но добрите майстори, които зная не са без работа, факт, а от останалите туземци вече патих - платих 4 лева за мазане на няколко стени дето са в мазето и само аз там ще влизам и останах без флекс и перфоратор след 1 седмица - ми като си ги купих ми излезе като да платя за квадрат за мазане на сериозните майстори, дето правиха другите стени с машина. А не мога да им седя на всеки един на главата - нали и на работа трябва да се ходи...
Абе пълна лудница..



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-14 10:55 от StefanB.
Abu
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
14-05-2009 - 14:15:35
Днес питах и пак ми казаха 30 лв. - като миналата година. Човекът не прави разлика дали материалът ти е от 7 или от 27 лв., все еднакво му е трудът.

А това, че още ходиш на работа си е изцяло твоя грешка. Като започваше къщата нали разправяше, че се замисляш дали да не се преквалифицираш, поне докато трае строежът? Ами да го беше направил! И не се оплаквай - я се постави на мое място: Аз като се прибера от работа, нищо не пипвам у дома, щото попадам в абсурдната ситуация от поговорката за обущаря, или иначе казано, парадоксът на Ръсел (при него е бръснар).

Хайде малко да се разсееш, ей ти я задачката:
1. Строител е човек, който строи за другите.
2. Аз съм строител.
3. Мога ли да строя за себе си?

Според мен решението е точно да се определят множествата (границата) на строител и "аз" като човек, равностоен или не на "другите". Според 1. от условието строител строи само за другите, защото не е упоменато изрично, че може да строи за себе си. На 3. ако отговоря "да", значи не съм строител (а уж съм - точка 2). Ако е "не" - ами "не" си е "не", нищо не барвам и вечер пия бира, докато удавя угризенията. Обаче понякога просто е наложително да се посвърши нещичко - тогава (и само тогава!) се сещам за "не пожелавай на другите това, което не искаш да изпиташ върху себе си!", т.е. че аз и другите сме еднакви (граница няма) и че мога да си свърша къщната работа като строител и няма никакъв парадокс. Това прозрение също иска бира, но по-малко.
В твоя случай трябва да направиш анализ на заниманията банково-квото-е-там и домашен майстор. Забележиш ли, че се отъждествяваш поравно и с двете, значи няма проблем. Но има ли йерархична разлика и в частност, ако банката ти е приоритет, просто е задължително да си кихнеш въпросните 27 кинта на турчетата и толкоз. По въпроса когато строителството е приоритет вече се произнесох.
Аре чао, Успех, и да не стоиш на слънце, че виж как ми се отразява на мен!
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
15-05-2009 - 01:05:59
Така е Стефане,не ни остава време за нещата,които можем и ни се иска да направим и затова си плащаме като попове!Лошото при нас е,че за нещата,които можем сами да ги свършим си плащаме,а през това време самите ние не изкарвме толкова пари,колкото "майсторите" на нашите обектчета...!
Между другото,пътеките с гнайс,цената за труд е два пъти по-евтин отколкото за облицовка на стена!Ако за облицовка на стените ти искат 30 кинта,за пътеките трябва да е 15!Поне такива оферти са ми попадали на мен!
Сполай ти!
И понеже си готин човек,ако наредиш масата,ще дойдем да ти ги наредим с Абу без пари....ама масата да е сериозна все пак....smiling smiley))) :]
Re: Актуална цена на каменна облицовка (външно)?
15-05-2009 - 08:27:19
Днес ще говоря с един от моите гавази и ако го навия на тънката лайстна , ще ти пиша ! Той по принцип е супер теракотаджия , ама имам малко луфт преди един голям обект и може да ги оправи ..... докато си почива :] :] :]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход