Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЗА стойността на строителството

Публикувано от 4ovek 
Re: ЗА стойността на строителството
07-04-2009 - 19:54:57
Оставете ги точно тези хасковлии .....

Информация от вчера - желязото започва да повишава цената си !
От петък се е вдигнало с 50 лв./ тон ! smoking smiley
Re: ЗА стойността на строителството
07-04-2009 - 20:54:49
avatar
Nova Написал:
-------------------------------------------------------

> За турците,забогатели от "шивашка" дейност вече и
> децата знаят.
> Улиците-да,няма не асфалтирана и разчертана улица
> или занемарен парк без детски кът ,трева и
> пейки.Така е и край вилите в парк "Кенана" затова
> хората се местят да живеят там-гора,чист въздух и
> тишина.Все още е девствена природата край язовир
> "Гарваново"
където се строи (от поне 15
> години)хотел и ще бъде гребна база.Преди около
> година кмета си направи вила там и все още няма
> много съседи.
>


Малко офф-топик - като запален риболовец питам - язовира, който визираш не е ли "Клокотница"? "Гарваново" е един друг водоем.




______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: ЗА стойността на строителството
08-04-2009 - 01:50:44
Не съм сигурна за името макар да имаме вила в района затова ще ти обясня къде е.
От Дивото козле (партийната вила)където някога обръщаше автобус 102,по посока туристическата хижа,главния път свива на ляво (направо е кетличевото стопанство) след което някой "умен мозък" направи един разклон на ляво(и на дясно има път но не съм сигурна къде води,преди май имаше военна база?!?,направо е черен път който съкращава пътя но ще си разбиеш колата),минава се край вилата на Тепелията (отдавна го убиха,но вилата му все още служи за ориентир),свива се на дясно (от двата края има ниви),минават се две малки язовирчета (когато преди 18 години живях в района имаше щука във второто,идвайки от града).Като свършат всички вили които са само от дясно,след завоя от ляво има черен път който води до 3 изворни чешми а асфалтирания път води до стената на язовира,там е и хотела за който писах.От ляво близо до гората се вижда вилата на кмета.От десния край на стената се пада Асеновата крепост където е била битката при Клокотница.
Там по план трябва да бъде гребна база,затова и асфалтираха пътя ,мисля 1991-92 год.
Ако ходиш в района си заслужава да си напълниш вода от чешмите които са направени в памет на двамата сина на един съсед и докато можеше да ходи бай Георги поддържаше всичко.В последните 2-3 год много други хора направиха доброволно маси,пейки,люлки и други удобства за приятното прекарване на семейства с деца затова е трудно да си "запазиш" място събота и неделя.
Re: ЗА стойността на строителството
08-04-2009 - 01:57:36
MB2316 Написал:
-------------------------------------------------------
> Оставете ги точно тези хасковлии .....
>
> Информация от вчера - желязото започва да повишава
> цената си !
> От петък се е вдигнало с 50 лв./ тон !

Пак ще падне...казват,че кризата ще се задълбочава и народа още ще обеднее.


Re: ЗА стойността на строителството
08-04-2009 - 12:18:15
Между другото Хасковлии са трудолюбиви хора.Там завист няма.
А зобогатели "шивачи"има из цяла БГ.Просто човек няма възможност да си избира родителите.Тук се случил някой турчин.Емил Димитров преживе получавал 230 лева пенсия,познавам един турчин,работил е като такелажник получавал 1050 лева.
Ние набираме още точки за пенсия.
А в строителството отново ще има бум,когато желязото стане 2,50 кг.,защото нищо евтино не ни отърва.
Лека Ви работа.
Re: ЗА стойността на строителството
08-04-2009 - 13:40:41
Нова , никой не е казал че ние в БГ влияем на цената на желязото ! Недей да се стремиш към компетентност на всяка цена и по всички въпроси !
Това е борсова стока !
Re: ЗА стойността на строителството
08-04-2009 - 19:41:41
То за да се вдигне цената на нещо...има няколко фактора...

-Спекупа
-Повищено търсене
-Свито (ама с много) предлагане.

Особено при шантав продукт като желязото...и трите са възможни.
Re: ЗА стойността на строителството
08-04-2009 - 19:59:49
Прав си Салвадор ! На мен ми се иска да си стои евтинко разбира се и дано е пореден опит за провокация на пазара (спекула)
Re: ЗА стойността на строителството
08-04-2009 - 22:06:00
Всъщност не знам защо като се каже за "желязо" и всеки веднага си представя черни метали,при това под формата на арамтурни пръти.Строителството по света вече на няколко пъти взлиза в балон точно заади тия глупости..За сметка на това до сега никой не се е набил да балонира корабостроенето,вагоностроенето,строежа на далекопроводи или ремаркета за ТИР-ове.Все неща,от които зависи 90% от световната търговия въобще.Това са чудовищно металоемки производства.Милионите тонове стомана и чугун там са нещо като гащите на Женския пазар.
Re: ЗА стойността на строителството
09-04-2009 - 08:20:21
Айде , бе . Салвадор, ти някога през живота си купувал ли си ремарке за ТИР? Или всичко извън сторителството не се смята колко е материала и колко е труда? Ако сторителството е балонирано, защото падат продажбите, автомобилната промишленост не е ли на същото дередже?
Мога да ти дам пример с машината за шлайфане на стени и тавани на FLEX - качили на флекса шкурката на прът и цената от 200 скача на 2000лв. Ами асансьорите - те освен в жилища се използват и в производството - един двигател, някакво смешно управление , една платформа и цена от десетки хиляди евра...Да не продължавам, че мога да пиша с дни по тази темаsmiling smiley
Пробелмът ти е , че наблюдаваш само неща от които имаш нужда или твои приятели имат нужда. Като тръгнеш да си купуваш кораб или ремарке за тир и видиш каков представлява и каква му е цената ще разбереш, че изобщо не си прав.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход