Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ще строя! Дайте ми съвет за бригада

Публикувано от sisill 
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:26:43
avatar
Разгледай темата ми"Запозвам да строя ...пак",там съм направил разбивка колко излиза грубият строеж,който завърших съвсем наскоро.Проекта ми се струва сходен,само е с по-малка квадратура и гараж,но без конкретния проект и терен ще е само ориентировъчно.

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:30:27
Имам предварителни договори с енергото и водата. Ще имам 3 фазен 15кв ток. Водопровода минава по улицата ни.
На 22км от Околовръсното (Симеоново) и на 35км от Самоков.
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:33:32
Без ток и вода , били те дори от съседи , строежа ще е меко казано - неприятен .
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:36:13
Sisil, порови се по темите, виж например тези на Magea, има много неща които ще са ти полезни.
Материалите сам можеш да видиш има информация и в скалдовете и в нета, има и отстъпки за количества.
Важно за теб е да остойностиш собственото си време и да си наясно с буфера - перо "незнание, прошуснати ползи и измами" който можеш да понесеш.
Ако печелиш на час по-малко от цената за комплексна услуга на фирма, почвай сам, но това перо бързо ще се пълни в началото, после по-малко и т.н., човек се учи.
Ако нямаш времето, не знаеш как и не ти се занимава, взимай една цена там 250-300 евра на квадрат груб строеж подписвай договор и се кръсти да не те измамят много.
Плюса на това сам да се занимаваш е че виждаш че материала влиза на твоя а не на друг обект. Че парите, които даваш се остойностяват в бетон, тухли и труд пред очите ти (ако случиш на бригада). Че мизериите от сорта - затрити 10% от биглите под пръстта по безхаберие, излят остатък бетон от легена на бетоновоза на парцела директно че било най-удобно, врътки с кофража по на 10 обекта, като навсякъде се фактурира за нов и т.н. са ти под контрол
Минусите:
- трябва ти техническо лице за заверките, които спомена МБ горе. Нещо повече, трябва ти независим контрол, че нарисуваното в проекта се изпълнява реално и качествено.
- отстъпките, които реално ще договориш едва ли ще са по-големи от тези, които ще договори фирмата - строител. Това си е в играта - никой в БГ засега няма да ти строи с 10% печалба, забрави.
- Дали ще се справиш с организацията - не е проста работа, а бригадата не й ли стъпиш на врата почват да те гледат като ховещ портфейл и може да изпищиш...

Въобще - спокойствието и качеството имат цена във всичко. Намери си свястна фирма, приеми, че и те са търговци (на труда на бригадите си) и както не питаш оня на пазара що ти продава бананите на 3 лева а на борсата са на 1.50. така и не гледай в неговата паница, колко печели. Да, това са твоите пари, но и построеното от тях е твое, накрая и ти ще им сърбаш попарата - каквато си я направиш такава ще стане.

Безспорно, ако имаш доверен технически с бригада може да ти излезе поне 25 до 40 процента под фирмените цени с огромен ангажимент от твоя страна за всичко и ако ти се отдава организационната работа , работата ти го позволява да се моташ по складове, да организираш транспорт, да се разправяш с малоумници и пияници.
Но ако успяваш си струва, просто излиза по-евтино. Голямата загадка е дали ще успяваш , щото ако не, ще го платиш поне още наполовина а да стане читаво.
Пример:
Ако стената ти е зидана от вчерашни майстори без свестен техник да изисква, може да даде 20 см на 6 метра отклонение по вертикала. Е, грубото ти е излязло тънко, а като почнеш да мажеш или изолации да слагаш какво правиш - слагаш двойно материал че и тройно за изправянето . Това е само бегъл незначителен пример, щото освен да е права една стена трябва да е здрава, хеле пък шайба, а това става с добър кофрай, грамотни връзки и вибриран читав бетон от съответната марка.
Ако последните 5 думи нищо не ти говорят , или се заравяй в четене и търси технически с опит и добра бригада или приготвяй пачката и тичай при фирмите - строиш ли в България си ппоредния пациянт, пожелавам ти да случиш на доктор, че малко останаха свестните.
Успех!
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:39:15
sisill Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте,
> Знам, че всеки ще се опита да ме излъже от
> доставчика на бетона, до тези които ще наема да ми
> слагат паркета.

>
> Ще съм благодарна ако ме ориентирате за цени на
> труда и на основни материали за груб строеж.


:} :} Добре дошла в маймунарника!Ще те излъжат и ориентирана и неориентирана!Във втория случай можеш да спестиш стреса. :]
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:44:34
За тока знам, че Чез изискват разрешение за строеж за да ме вържат, но за водата честно казано незнам дали ми трябва.
Всички комшии казват, че го познават този който се занимава с Водата в Ярема и че ако му се обадят веднага ще дойде ще започне прокарването.
Ако някой може да ми каже дали е законно да си прокарам вода без разрешението за строеж ще е супер. И даже още другата седмица ще задвижа нещата.
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:45:07
Да осъвременим малко ценообразуването !
1. 250-300 евро/ м2 е цена на която бих строил и на Луната и то с удоволствие .
2. Тези 25-40% са вече химера за мое и на колегите съжаление .
3. Не приканвай хората към второ висше по строителство , изяждаш ни хляба ! *angel*
4. Ако тези 25-40 % са някаква визирана печалба , бъди сигурен че това са разходите или поне по-голямата част от тях , на бъдещият собственик по осигуряване на строежа с материали в срок ! *book*
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:47:46
250 - 300 евро груб строеж от фирма ?? ако е така по добре хващаи бригада. колкото и да те излъжат пак няма да ти излезе повече от 150
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:47:57
ЧЕЗ не ти иска разрешението за строеж ,а виза за проектиране , въз основа на която те правят своите проучвателни дейности за присъединяване или отказ на бъдещият обект!
Re: Ще строя! Дайте ми съвет за бригада
06-03-2009 - 11:50:56
Бате Димо изказа се като Гюро Михайлов , май !? Хем не знаеш , че с фирма излиза под 200 евро , хем казваш , че с бригада излиза 150 евро ? ? ? Много ценна информация даде ! :] :] :]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход