Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

"Дренаж"-истински,професионален

Публикувано от KALDERON 
Re: "Дренаж"-истински,професионален
14-02-2009 - 13:11:02
Благодаря ви много,но едно нещо не разбирамкак точно ще се изведе водата тъй като това се пада зад виличката и може би трябва да се прави завой около къщата (нещо като на буквата Г-образно) и се чудя дали ще има ефект.
И какво ще стане с влагата,която вече е попила в стената.Да я изчакам да изсъхне може би и нова замаска или боя само?
Re: "Дренаж"-истински,професионален
14-02-2009 - 14:14:57
Kalderon, мразя да се повтарям, но може да не съм бил ясен. Ти водата не можеш да я спреш, но можеш да я отведеш далеч от виличката. Ако ти прави влага-значи ,че имаш събрана вода в основите. Изкопаи до това ниво защото иначе не можеш да я отстраниш. Направи от мястото отвеждащ канал като му дадеш правилен наклон. Нарича се "дренаж". На откритите основи сложи една черна мушама на изпъкнали "бобчета"и извии долния край навън- да покрие дъното на изкопа. Предварително правиш наклон 10% на дъното и наи-ниската точка да е далеч от къщата- 1-2 м. Полагаш тръба за дренаж върху хидроизолацията -мушамата и затрупваш с чакъл. В наи- ниската част тръбата се свързва с вертикална която излиза над терена. Туряш и една извивка за да не се пълни. Тя служи хем като отдушник-изпарява насъбрала се влага, хем можеш и ти да я източваш с маркуч. разбра ли? kapito? *tired* *tired* Аре и да почерпиш една боза.
Re: "Дренаж"-истински,професионален
14-02-2009 - 15:13:28
Горе долу разбрах ,
хайде като си дойда лятото от мен бирата,барбекюто и компанията ,а от теб инструкциите (на място разбира се),че е най добре. *ok*
Re: "Дренаж"-истински,професионален
14-02-2009 - 20:11:35
фло Написал:
-------------------------------------------------------
А пък супер
> устойчива на износване и химикали циментова
> замазка се прави с цимент и калциев хлорид и след
> полагането ,когато може да се ходи отгоре, се
> търка с водно стъкло с мека четка!

Би ли обяснил по-подробно как се приготвя тази замазка - пропорции и технология и дали могат да се използват оцветители .
само за цимент ли става въпрос или за циментов разтвор /с пясък/ и може ли да се използва вместо цимент - готово лепило за плочки / Теракол и прочие./
Водното стъкло в какво процентно съотношение ?



*beer*
Re: "Дренаж"-истински,професионален
14-02-2009 - 22:00:59
status Написал:
-------------------------------------------------------

> Водното стъкло в какво процентно съотношение ?
Малко се притеснявам,че темата ще добие прекалено професионален характер,ако почнем още оттам,че водното стъкло се продава в три ,тъй-наречени модула!Затова ще се огранича до това,че водното стъкло би могло да се влага в края на приготвянето на циментната замазка/вода,цимент,пясък/в количество от 2-3 % от количеството на цимента/тегловни %-ти/и да се търка с воден разтвор на калциев хлорид,отново 2-3 тегловни % от цимента,както и обратното! Взаимодействието между тези два химикала и цимента е забележително! Не съм срещал наименование на реакцията ,но ако не е много объркващо и претенциозно бих го нарекъл силикатно калцифициране на цимента!Не бих препоръчал да се използват тия компоненти при готови циментови лепила.Понеже лепилата от рода на теракола най-често представляват метилцелулоза/тапетно лепило в цимент/ би трябвало да се повлияят от калциевия хлорид в неблагоприятна посока/вследствие на йонообмен може да се получат големи агрегати от лепилото/. Има патентована американска течна подова заливка с водно стъкло от 60 години-продава се и днес,но не и помня търговската марка-използват я главно за автосервизни подове!


Re: "Дренаж"-истински,професионален
15-02-2009 - 16:06:49
Благодаря.
Питам, защото винаги имам проблеми с "финиша" на бетонови заливки на открито -площадки ,пътеки и пр. По никакъв начин не мога да избегна повърхностното "изронване" и пограпавяване на уж добре изгладените с цимент повърхности .
*beer*
Re: "Дренаж"-истински,професионален
16-02-2009 - 21:42:59
avatar
дайте точната рецептура на тази химия-ще пробвам и ще кажа какви са впечатленията *beer* *yes*

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход