Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

vatre6na ili van6na izolaciq

Публикувано от anito 
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
20-11-2008 - 23:21:37
Топлинното съпротивление е обратно пропорционално на топлопроводимостта, иначе нямат нищо общо, прав си.... :g:
Защо не се съсредоточиш в нещата от които разбираш вместо да се буташ там където не разбираш с "експерименти" от рода на: "сложих парче бетон на котлон и отгоре то не се загря..."
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
21-11-2008 - 08:43:48
Boby Написал:
-------------------------------------------------------
> Топлинното съпротивление е обратно пропорционално
> на топлопроводимостта, иначе нямат нищо общо, прав
> си....
> Защо не се съсредоточиш в нещата от които разбираш
> вместо да се буташ там където не разбираш с
> "експерименти" от рода на: "сложих парче бетон на
> котлон и отгоре то не се загря..."


*stop* Хей,не е ли по-добре да си провериш това ,което ти предстои да закупиш,и то в големи количества,отколкото да се довериш на числова еквилибристика от кашотина коефициенти, поднесени с един наукообразен похват от претенциозен и анонимен "специалист" по ТИ?Иначе е много лесно да питаш :Я Еди Кой Си ми изчисли топлинните характеристики на 5 -те слоя включително мазилката на зида!....и се почва едно мятане на формули и коефициенти за чудо и приказ,с убеждаващи вмятания къде точно може да се очаква конденз ,мухъл и други изненади между слоевете! *book* и всичко това без да имат хабер за същността на процесите!
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 00:25:52
Изрових тази тема отново понеже изникнА въпросТ. Фло, знаеш че съм привърженик на вътрешна ТИ, но само кагато става дума за дървено-скелетна къща. Сега обаче съм на път да купя къща градена с моите омразни 4-ки, бетон и камък, вар и кереч. Как да я изолирам от вътре, като според мене ще трябва да изолирам и вътрешните стени и таваните. Прав ли съм и къде ще ми е киро на кирия?? Иде ми на ума да сваля покрива(така и така ще се оправя), да изолирам 100% от фасадата и 100% от подпокривното пространство, па ако ще и къщата да стане двойно по-голяма външно. Това е селска къща вътре в двора. Някакви възражения или съвети???
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 01:28:13
Привет,

Ето, тъкмо се прибирам от едно изложение в Торонто където изолацийките бяха особено силно застъпени. Разговарях с доста производители, като такива имаше не само от С. Америка, но и от Германия, но също се набутах и в няколко семинара за да чуя и научните работници какво казват по въпроса. Отговорът е: изолация, колкото повече толко по-добре, от ВЪН и от ВЪТРЕ *yes* А хидро изолациите, ееех*xxx*
Нека си прегледам бележките и ако желаете мога да споделя видяното*book*

С поздрав,
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 02:22:10
Отговорът е: изолация, колкото повече толко по-добре, от ВЪН и от ВЪТРЕ
Така си и знаех. Как иначе ще отоплиш един бункер. Моя вариянт ще е 10см. от вън , а от вътре само ламперия с въздушна кухина м/у нея и стените. Така или иначе ще е битов стил. Единствено камъка на сутерена не възнамерявам да го скривам с нищо от вън.
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 03:21:21
Дон, ако иде реч за ваканционна къща хич не mу бери грижа, но ако ще се живее целогодишно аз вече съm на mнение за вътрешна изолация от вата с въздушна (паро) mеmбрана и картон, а от вън 10 сm. стиропор.
Днес видях интересна външна иволация от стиропор и направо стако върху него, без mрежи и др. mохабети.
Успех в начинанието ти!
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 03:42:20
Обитаема е целогодишно Гето. Хората и сега живеят там ама дървата летят като за световно. Това дето си го замислил е супер само че трябва да се предвиди още в плана, и според мене трябва да се изолират не само външните стени от вътре, но и преградните и тавана. Те това му е кусура на монолитното строителство-термо мостове и магистрали за извеждането на топлината дал Бог. *book*
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 08:04:26
Don Balon Написал:
-------------------------------------------------------
> Моя вариянт ще е 10см. от вън , а от вътре само
> ламперия с въздушна кухина м/у нея и стените
. Така
> или иначе ще е битов стил. Единствено камъка на
> сутерена не възнамерявам да го скривам с нищо от
> вън.


Предполагам,че ламперията ти ще е от дърво и тя се слага на обрешетник.Нищо не пречи пространството между ламперията и стените да топлоизолираш.Прави се едновременно и много лесно.Пробваш една зима и ако не си доволен ,тогава мислиш и за отвънка,но според мен няма да ти се наложи.Още повече ,че имаш и база за сравнение с досегашните енергийни разходи.
Вече загубих ентусиазъм да доказвам,че според графиката на температурно разпределение на зида външната ТИ дава само 3/три/градуса енергийна икономия.Ако тези 3 градуса те устройват залепи едни пари отвънка на къщата!Ако обаче искаш комфорт при нисък енергиен разход виж как се практикува изолирането при пасивните къщи *beer*
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 09:38:09
Фло ти май гледаш само графики и четеш учебници. Ела да видиш при мен какъв е ефекта от 10 см външна изолация и тогава ще си говорим пак. Много е некоректно да се каже че давала три градуса енергийна икономия. Има толкова много фактори от които зависи това. Давам пример .. Външна температура -16 градуса вътре няма врати между помещенията и не се топли, изолацията ми е 10 см вътре не пада под нула .. разлика 16 градуса и повече между външна и вътрешна температура.
LKK
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
04-12-2008 - 16:45:26
Който е живял в жилище с външна топлоизолация не вярвам да експериментира с такова с вътрешна, докато за обратното не знам. Говоря за постоянно местоживеене.

Погледнато научно при еднаква дебелина на носещият зид и топлоизолацията няма разлика дали тя е отвън или отвътре. Просто, когато е отвън в жилището е доста по-конфортно заради топлинната инерция на носещият зид, но кой как знае така да я кара.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход