Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дискотека на покрива

Публикувано от Don Balon 
Re: Дискотека на покрива
25-10-2008 - 17:50:02
Просто се съгласих с Абу, че плосък покрив върви на сгради с по над 3 етажа, или поне достатъчно голяма площ, та затова. Иначе съм на мнение, а мисля че и Абу няма да ми противоречи, че плосък покрив не върви на еднофамилна едноетажна къща.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-10-25 19:45 от Don Balon.
Re: Дискотека на покрива
25-10-2008 - 19:33:53
Имам удоволствието да ползвам покривна градина от 280кв.м направена саморъчно над апартамента в който живея и мога да кажа,че проблеми досега ,не съм имал .
В моят случай,преди години закупих сградата ,която е на 2 етажа,преустроих първият етаж на 4 магазина ,продадох половината от вторият за да си върна парите и като бонус ми остана апартамент от 144кв.м ,който с вътрешно стълбище излиза на плоският покрив.Изпълнението над плочата е хидроизолация двуслоина,фибран за под 5см.,замазка с мрежа,хидроизолация ,някаква на рула жълта и черна ,геотекстил,дренаж 5см ,геотекстил,почва лека торфена.В покрвната градина има алпинеум,шадраван,15кв.м барбекю ,зелени площи
Усещането при пребиваването там е несравнимо. намислил съм напролет да опитам, дали ще мога да извия едно малко ручейче да обиколи градинката.
Re: Дискотека на покрива
25-10-2008 - 19:41:25
Звучи повече от добре. Каква обща дебелина се получава след всички хидро и топло изолации и торф, достатъчна ли е за да не се усеща студ в апартамента на етаж 2?
Abu
Re: Дискотека на покрива
25-10-2008 - 19:47:24
Не съм казвал това - казах, че скатен не върви на висока сграда (ако не е готическа катедрала, разбира се, но там се търси друг ефект). По въпроса за Бетовен и Франк Лойд Райт знаете кого да питате. Ето няколко снимки на неща, които определено ми допадат. Който помни "вилата на Гяуров" край сп. Журналист, Варна, ще разбере какъв стил харесвам. Мисля, че Валери Божинов си е спретнал подобна виличка в средиземноморски стил някъде край София, но сега не ми се търсят снимки.
За да съм ясен - ниското строителство може така, може и инак, за високото - само плоски покриви.

По въпроса с топлоизолацията мога да споделя за 35 годишен покрив над тавански помещения с 15 см ЕПС под замазката. Лятото жегата е убийствена, а зимата е кучи студ. За сметка на това жилищните етажи надолу нямат такива проблеми (таванският все-пак не е предназначен за живеене). Детайлът на повечето панелки плоча-сгурия-втора плоча на метър също не е перфектното решение, но поне нагряването не е като при директното плоча-топлоизолация. Сега, като загрубя работата с парното, доста хора си правят топлоизолация върху таванската плоча и това определено има ефект. Ако става дума за ново строителство, не би било зле да се предвиди по-голяма височина на последния етаж, като в това пространство се помести някакъв хънтър, топлоизолация и въздушна междина към покривната плоча. Същото може да се направи и при скатен покрив, но като се пренебрегнат противопожарните изисквания.
Abu
Re: Дискотека на покрива
25-10-2008 - 19:59:47
Завиждам ти Маринов! Смятах такава идея за прекалено авангардна (виждаш как още дъвчем очевидни неща), но се радвам че си го направил! Пусни няколко снимки, моля. И да не вземеш да си правиш ручейчето от разни найлони и ПВЦ-та! Ако си "на ти" с пачките, можеш да помислиш за медна ламарина, нещо като седящ улук - вярвай ми, много стилно става!

Don Balon, торфът е отличен изолатор на топлина. Предполагам слоевете геотекстил са бариерата срещу корените, освен че пазят от чакъла. Така покрита хидроизолацията най-долу ще увеличи живота си поне двойно. Проблем би било натоварването на плочата, но както е описано май няма кой знае какви тежести.
Re: Дискотека на покрива
25-10-2008 - 20:14:42
Абу, явно сме гледали на света от различни покриви и всеки е бил прав за себе си. Аз съм го гледал от покрива на 100-120м2 застроена площ на един етаж и мансарда, а ти от височината на сграда с над 3-4 етажа, с огромна площ, разчупена. За торфа знам че е добър топлоизолатор, на скоро гледах едно филмче за някоя от скандинавските страни, там къщите по селата и до днес използват зачимени покриви, дори скатни, ех не толкоз стръмни.
Re: Дискотека на покрива
25-10-2008 - 21:51:18
като привърженик на плоските покриви си наоправих такъв на къщата разбира се ... искам да попитам някой замисли ли се, че съществува подово отопление , което може да бъде направено тип самоделка и няма да струва кой знае колко, и зимата да свърши много добра рабоа отоплявайки пода на плоския покрив хем намаляйки топлозагубите хем разтопявайки снега и дефакто държейки повърхноста суха! smiling smiley
Re: Дискотека на покрива
26-10-2008 - 09:00:06
Фло, плосък покрив също можеш да направиш с дървена конструкция, особено ако не го ползваш за тераса.
Видът на покрива се определя така , че да изглежда добре сградата и съответно няма отговор на въпроса кой покрив е за предпочитане. Видът на покрива го определя архитекта. Не му отнемайте функцията за да не стане на свинче звънче.
Re: Дискотека на покрива
26-10-2008 - 09:09:24
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Фло, плосък покрив също можеш да направиш с
> дървена конструкция, особено ако не го ползваш за
> тераса.
> Видът на покрива се определя така , че да
> изглежда добре сградата и съответно няма отговор
> на въпроса кой покрив е за предпочитане. Видът на
> покрива го определя архитекта. Не му отнемайте
> функцията за да не стане на свинче звънче.


Прав си! Ама нали търсим всички функционални възможности!Защо да не е и още нещо?
Темата много ме интересува за да си оформя идеята!
Re: Дискотека на покрива
26-10-2008 - 09:25:45
Аз по-скоро искам съвсем сериозно да попитам за басейн на покрива.
Имам място около 700 кв.м и разрешение за 200 кв.м РЗП. Ако сложа басейн в двора, от него нищо няма да остане. Някой правил ли е такова чудо и ако да, струва ли си изобщо да мисля по този въпрос?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход