Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена за линеен метър на бетонова ограда

Публикувано от StefanB 
Цена за линеен метър на бетонова ограда
10-09-2008 - 12:57:30
Строители, бихте ли помогнали с ориентировъчна цена за лин метър на ограда плътната част е около 60 см нат терена с колони 20/20 през 2 метра. Проект нямам и не мисля да правя, имам си трасировъчен карнет и точки, смятам да копна на 50 см трапче и да викна пампайците да действат. Питам, защото моят строител е претрупан и не може да ми отдели време преди зимата а ми се ще да излея поне масивната част с колоните а после ще мисля за платната - дърво, желязо ли ще е.
Ще съм благодарен за някакъв ориентир. Знам че имахме тема преди време, но там като че ли не е актуално. Върши ми работа и само труда, материала ще си сметна на база спецификация на армировка за 20 см. стеничка и колони на 2 метра. Мисля, че желязото за арматурата не би следвало да е над 8. Дължината е около 40 метра. количеството на бетона е ясно, като имам и камъни, бето мога да ги мятам вътре и да постигна бутобетон, поне в земята...
мерси предварително.
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
10-09-2008 - 17:19:08
Ако няма да "спъваш" минаването на БТР,ТИР,москвич -412 и други мощни ППС можеш да я изидаш с бетонни блокчета на 4 реда/40Х15Х20 см./с колонки и линейния метър ще ти излезе 10-15 лв. и ако бюджета позволява се облича с облицовъчен камък,долу-горе още толкова пари!
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
10-09-2008 - 22:35:36
[www.sam-shum.com]

Стефане виж тука. Добре изглеждат. Ама и добре струват, май към 100лв/ л.м. някъде, ама поне казват че е с труда.
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
10-09-2008 - 22:41:52
Тези дето Петар ги показва са хубави само на снимка.Виждах такива на живо и се ужасих от калпавото изпълнение с много шупли :ami: :ami: :ami: съмнявам се човека да си е поръчал второ или трито качество.
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
10-09-2008 - 23:14:50
djorch - сигурно си прав.
Идеята може да е добра, ама изпълнението....като всичко в БГ.
Аз смятах да ги търся другата година като допра до оградата.
Ама след думите ти - едва ли....

Между другото гледах продават и форми, можеш да си излееш бетона в двора сам.
Ама на такива цени 4е.....е безмислено.
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
12-09-2008 - 01:07:15
Петре,

Това: "Идеята може да е добра, ама изпълнението....като всичко в БГ"

Това ниско самочувствие ли е при теб или щоconfused smiley
Разбира се, не се заяждам, но е някак некрасиво изречно от доктор, нали winking smiley :ami: moody smiley
bnm
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
12-09-2008 - 08:22:57
Моята е зидана с тухла между колоните.Започнахме от 35лв -2006,миналата година есента я завърших отпред за 60лв за труд с готов бетон.
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
12-09-2008 - 13:28:10
Гето

не става дума за нихилизъм от моя страна, ама няма нужда и от гол патриотизъм какъвто долавям като че ли в думите ти.

Просто всеки народ заслужава толкова колкото му е БВП на глава на населението. Това е аксиома и по нея НЕ дискутирам.

Истината е че в България няма почти никакъв качествен контрол, нито в сферата на производството , а още повече и в сферата на услугите.
Затова е и този форум - всеки се мъчи и си губи времето опитвайки се да "отдели зърното от плявата". Ама кво да се прави...такова ни е дереджето, поне засега.
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
12-09-2008 - 16:34:16
Петре, Петре! Патриотизъм, национализъм не са мръсни думи!

В българина има много добри и ценни качества, но онова което му липсва е самочувствие и себеуважение за да ги изяви. Пак казвам, не се заяждам, напротив, но такива генерални и обидни за българина определения са безвкусни. Ето един пример. Не зная ти доктор на философските науки ли си или хуманен, но ако приемем че си хумамем доктор, то твоето определение за калпавата българска работа е плашещо winking smiley Или, калпави ли са българските учители? Ето, имайки опита от САЩ и Канада мога с гордост да кажа, че българските лекари и учители в много отношения се извисяват над колегите си тук и това не го казвам от гол патриотизъм (земляка сигурно е на др. мнение, но карай).

За качеството на продукти и услуги единственият регулатор е клиента. Аз тези дувари без пари да ми ги дават няма да си ги сложа, но явно някои ги харесват, както впрочем и картонените къщи winking smiley

Хайде със здраве и не приемай всичко толко лично :loveu:
Re: Цена за линеен метър на бетонова ограда
12-09-2008 - 17:05:02
Благодаря на всички за мненията, макар да не срещнах конкретна цена, освен горните 60 лв/л.м. за труд, което е пак ориентир.
Гето, да си призная склонен съм да се съглася с Петър, но само ако добявя една дума в обобщението - "повечето" Съгласи се, че напоследък особено, да срещнеш професионализъм, съвест и стриктност при каквато и да е работа у нас, е по-скоро рядко от често, за каквото и да говорим. За съжаление, понеже говориш за учителите, безхаберието на държавата към техния труд и тяхното положение заложи бомба със закъснител и сега тя тепърва започва да се взривява, като продуктът на техния труд (обучаемите) излизат на пазара на работна сила и започват да демонстрират същия дебелашки начин на поведение и същото безхаберие, което досега отчитаха само световните организации като ниво на образованието у нас - да, то беше на супер високо ниво и пред очите ни за тези 18 години безумия се срина до невиждани измерения. Ами при мен идват на стаж хора с ъс завършена френска гимназия например, които не могат да проведат един смислен разговор на езика - пускам ги да говорят с клиент или да превеждат и се втрещявам от безумията... Ума ми не го побира. Същото с лекари, икономисти, юристи и т.н., но слава Богу, не с всички, но с ПОВЕЧЕТО. Просто е страшно положението...
Ами ти виж уж цвета на нацията, дето всяка вечер са по телевизията как говорят и какво говорят, виж бившите настоящите и бъдещите политици...
Но, да не влизам толкова надълбоко...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход