Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Апартамент или къща ???

Публикувано от n.nikoloff 
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 10:09:10
Недостатъци на къщите и как съм ги решил :

= транспорт - за тази цел къщата мисля че е оптимално да е до 20-25 км от центъра на големия град (или работното ти място) и да има прилични пътища.
Аз съм на 18км и определено стигам до центъра на Варна (с кола) за не повече от 1/2 час. Добре е и да има при избор на къща що годе приличен обществен транспорт като алтернатива,когато колата не може да се ползва (сняг и т.н.)
например ако ползвам автобус - отнема 30-40 мин. При горните 2 съм напълно съпоставим с всеки дето живее в крайните квартали а дори и широкия център на града.

= населено място - за предпочитане е да се избере такова без джипси или с малко налично количество. Също по мое разбиране населеното място е оптимално да е малко градче или по голямо село за да не се губят обществените контакти и социалния живот, иначе почваш да се чувстваш като "на вилата". А и децата трябва да има с кого да си играят в края на краищата.
Още повече че в по-големите села и градчета около града училищата са близо до дома и имат общо взето добър учителски персонал за основното образование.
Например племенника ми във Варна губи 30 мин до училище докато сина ми 5 мин.

= приятели в града - като искам паля колата и за 1/2 час съм у тях. Или същото от тяхна страна. Не се чувствам изолиран. Като имаш "битовка", която няма как да е налице в апартамент и двор с други екстри приятелите със сигурност по-често се сештат за тебе spinning smiley sticking its tongue out

= допълнителна работа по къщата и двора - както бе споменато по горе - аз също смятам че това не е недостатък, а предимство.
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 21:09:36
avatar
Привет!
Е това вече са приказки....
Оценка 6 за къщата..... и никакви гета повече...
Макар да живея в панелка! :g: smoking smiley :g: :g: sad smiley

Чест и почитание
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 21:25:12
Petar, както казвам нкакви изгъзици, и това е цената със все всичкото обзавеждане/ което ще си закупя от турция на 2но по ниска цена от тук предлаганата/ огради басейн, дворно място, озеленяване и др. /1 декар е/ барбекю и всички неща от първа необходимост!
Само за да ми излеят басейна , ми струва в момента 21К лева, влизат нечовешка армировка и 23 кубика бетон , а басейна е 3 на 10 метра /една плюнка/ и от делно още около 12к лева за еФтини плочки и помпи момпи и др...... sad smiley

Вече от доста време има апартаменти на цена по висока и от 800евра , така че при всички положения дори и така да излезе цената няма да е толкова фатално при сегашните цени на пазара!

Но при всички случай е добре човек да има и един малък апартамент около центъра на града, при финансова възможност разбира се! :ami:



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-30 21:38 от elpigroup.
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 21:50:44
elpigroup, не мога да разбера как ги сметна мебелите, озеленяване и др. и ги вкара в цената на кв.м. разгъната площ? Само питам!
Аз разбирам крайна цена на кв.м. РЗП включено: груб строеж с прозорци; външно с изолация и измазване/боя; вътре на шпакловка и замазка. Това е стандартния завършен вид на една къща или апартамент и само при тези условия е реално да се говори за цена на кв.м.

Успех,
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 22:40:40
Quote

Само за да ми излеят басейна , ми струва в момента 21К лева, влизат нечовешка армировка и 23 кубика бетон , а басейна е 3 на 10 метра /една плюнка/ и от делно още около 12к лева за еФтини плочки и помпи момпи и др......

Quote

Petar, както казвам нкакви изгъзици

Еlpi, e и това ако не е изгъзица....здраве му кажи. Как няма да стане 250 К Евра пък и наистина защо ги калкулираш тия разходи ?

Между другото и аз бях в началото на мнение да си правя басейнче, макар и по-малко 2.5/4м , ама вече окончателно се разубедих, наистина термина си е изгъзица.
За 2-3 пъти по-малко пари ще си взема голямо джакузи за 4-5 човека с всичко необходимо вътре. Цопвам на го на двора,покривам го с прозрачен похлупак и мога да си го ползвам кажи речи целогодишно за разлика от басейна. Пускам му топла вода от соларката и никакви нагреватели не ми трябват.
Re: Апартамент или къща ???
31-05-2008 - 08:52:53
Още един глас от мен за къща.
Особено що се касае за София.
Къща на 20 километра от центъра, стигам за 40 минути до Булбанк в трафика. Ако оставя колата на метрото - за 30.
Да, наистина - за децата е трудно, но има и варианта да си ги вози човек до някое училище или детска до работата. Или в частно такова с транспорт.
Ние сме народ със сбъркана психика. Най важното за нас е да сме "на центъра", на "5 минути от НДК" и там подобни... Никой не отчита че децата имат нужда от въздух, простор, природа...

Abu
Re: Апартамент или къща ???
31-05-2008 - 09:26:06
А за къща в града какво мислите?

Мога да сравня две къщи - едната, в която живея и другата, в която не мисля, че мога да живея:
Първата е на 5 мин. от Червения площад (Варна), с отлична гледка към морето. За сметка на това е с кофти ток, без канализация, чешмяна вода също няма. Път до къщата има отскоро, но е тесен за камиони, та имам сериозни трудности с медарките. Тръбата на ВарнаГаз е на 20 м от входа (ако пожелая да се включа). Откъм градски транспорт и магазини не мога да се оплача. Очевидно имам интернет, кабелна и другите екстри...
Градската къща е на Генералите. Като състояние и квадратура е сравнима с първата - вечно нещо има нужда от ремонт, но като конструкция е добре. Иначе си е с ток, ВиК, газ на прага, телефон - абе всичко като апартамент. Ама е къща и е скатана между две 5-етажни кооперации. Дворът - колкото да паркираш една кола. А кварталът знаете каква лудница е!
Не знам кой показател най-много натежава, но от едната къща не искам никога да се местя, а в другата не искам да влизам!
Re: Апартамент или къща ???
31-05-2008 - 09:49:02
Напълно съм съгласен с мнението на Petar каква къща трябва да се търси. И като сме отворили тази тема, да ви попитам: кои са населените места да 40-45 км от София с добри училища, малко цигани и чист въздух ?
Re: Апартамент или къща ???
31-05-2008 - 15:08:10
avatar
Дай тази в която не искаш да влизаш насам....!
Ако съдя по разположението и ще си вдигна един сарай и нищо няма да ме спре....
Сами по себе си и двете имат стойност и то равнозначна-в едната получаваш спокойствието от делника-другата е за всеки ден!
Почит clap: :]

Чест и почитание
Re: Апартамент или къща ???
31-05-2008 - 16:22:14
За всеки влак си има пътник! Винаги ще има хора които искат да живеят на пъпа на града и в това няма нищо лошо, то е просто начин на живот. Животът в апартамент е безгрижен, безметежен smiling smiley Няма ремонти, няма копане на домати, всичко е на една ръка разтояние. Но всичко е до времето си winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход