Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Апартамент или къща ???

Публикувано от n.nikoloff 
Re: Апартамент или къща ???
29-05-2008 - 19:32:21
Продавач, как така стана, че за някакви си десетина години нашегобрата българина стана "бизнесмен", а вече и "ИНВЕСТИТОР"? Сигурно защото звучи гордо, а? Или може би тази чуждица има друг смисъл по нашите земи winking smiley
Re: Апартамент или къща ???
29-05-2008 - 20:01:40
Geto,
За последните някакви си десетина години нашегобрата българина стана просяк, ноктите по караката и ръцете му се чупят, зъбите му изпадаха, кожата му увисна, косата му побеля, ставите му скърцат, като стара порта на село, трудно се изказва, защото без зъби не му се разбира, а пък и мисълта му тече бавно поради хроничен глад, червените петна по кожата му се увеличават, защото е затънал в мръсотия, когато се изкашля, може да изхвърли едно зелено топче с големината на орех, не го допускат в големите молове, защото миризмата му се носи на 3м. в диаметър, не му дават кредит, защото няма лична карта, когато се реди на опашка, за да си плати данъците, никой не се мръщи, защото всички са като него.
В същото време, нашегобрата българина зад граница, през ден отваря нова тема в този форум, за да се информира къде аджеба да си построи къщата, защо аджеба канала е тесен, дали не е по-добре в Благоевград , защото не бил чак толкова далеч от София, как да си изолира стените, как да е близо до училището, но в същото време да е в планината, как да живее във възрожденска къща, без да е възродил нищо, как да си подмие дупето, как да е в добри отношения със съседите, които отдавна е загубил....и т.н.!
За мен вторият вариант е по-близо до Бай Ганьо, въпреки, че Асен твърди обратното!
Re: Апартамент или къща ???
29-05-2008 - 20:08:59
Гето - не мога да разбера какво те дразнят тези понятия. То сега верно -новоизлюпени "бизнесмени" с неясен първоначален капитал много де - ама са много далеч от истината как се прави реален бизнес.
Обаче инвеститор ?
Що пък да не смятам и себе си за инвеститор, то така и си го пише в разрешителното за строежа. Какво лошо има ?
Още повече 4е мойте пари са си чисти ( спечелени с работа навън от гадните империалисти spinning smiley sticking its tongue out ) и си инвестирам в собствената си държава и къща, за разлика
от бившите другари дето си перат и препират парите точно най-много в строителството.
Или предпочиташ да си се наричаме чорбаджии и ратаи ?
Нещо не мога да ти схвана мисълта....
Re: Апартамент или къща ???
29-05-2008 - 21:25:55
Парцалев, от картинката в дясно съдя, че си емоционален и кибритлия човек, но да ти кажа напразно се хабиш.

Виж на Петър ще отговоря каква ми е мисълта, защото е възпитан и добронамерен.
За чистотата на българският език няма да говоря след всички напъни на "политици" за замяна на кирилицата с латинца, просташкият език в "медийте", парламент и на всякъде. Е защо нашият форум да прави изключение? В един от последните си коментари Човек каза, че предпочита 60 апартамента (дори само един), но явно не за да живее в тях/него, нали? Е те това разбирам аз "инвестиция", вложение или както щете го наречете. Но когато някой реши да си построи/купи Дом за семейството, но го нарече "инвестиция", или "инвестирам в дом" наистина ми "замирисва" на простотия и снобизъм. Ето ви няколко страхотни инвестиции: 1. Ще взема да подслоня у дома старите си и изнемощяли родители, защото ще ми гледат децата, ще чистят и готвят... 2. Ще се оженя. Жената ще бачка, ще делим сметките на две, ще ми готви и чисти, ще я е-а... smiling smiley smiling smiley smiling smiley Те на това също май трябва да му викаме Инвестиция winking smiley нали?
Парцалев веднъж спомена нещо във връзка с изхвърлянето на Семе на пясъка в следствие на някаква манипулация. Ето какво ще кажа на един такъв "манипулатор": Не си хвърляй залудо семето а ИНВЕСТИРАЙ в правенето на деца! В това е всичкият смисъл, па ако толкова ти харесва и Инвестиция го наречиwinking smiley

Така че Петре, нямам теб предвид, даже те поздравявам за това което правиш!!!

Който има уши да слуша, който иска да разбира, а на който му харесва да го наричат "Инвеститор" нека бъде инвеститорwinking smileysmiling smiley

Хайде със здраве



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-29 22:50 от Geto.
Re: Апартамент или къща ???
29-05-2008 - 21:58:38
"За последните някакви си десетина години нашегобрата българина стана просяк, ноктите по караката и ръцете му се чупят, зъбите му изпадаха, кожата му увисна, косата му побеля, ставите му скърцат, като стара порта на село, трудно се изказва, защото без зъби не му се разбира, а пък и мисълта му тече бавно поради хроничен глад, червените петна по кожата му се увеличават, защото е затънал в мръсотия, когато се изкашля, може да изхвърли едно зелено топче с големината на орех, не го допускат в големите молове, защото миризмата му се носи на 3м. в диаметър, не му дават кредит, защото няма лична карта, когато се реди на опашка, за да си плати данъците, никой не се мръщи, защото всички са като него."

Ако мн. уважаваният Парцалев говори за пенсионерите, то животоописанието му е правилно. Пенсионерите и децата станаха най-голямата жертва на "Демократичните промени"! Не искам да бъда безсърдечен, НО за останалата част от народа НЯМА място за оправдание, рев и самосъжаление! :g:
Re: Апартамент или къща ???
29-05-2008 - 23:30:35
Има ли на някой от тук пишещите , които строят или имат къща да им е излезнала под 250К евра!??.... всъщност на мен ми е интересно колко ви излиза строежа на къща!? За апартаментите всики знаем какви им са цените!
На мене ще ми излезе къщата 250К евра 320кв РЗП е и без изгъзици ... това са 2 много добри апартамента>...///.. кво ще кажете по въпросите :ami:
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 00:16:54
Еlpi, със златни тухли ли я строиш тая къща бе :}
800 Е/м2 ???? Не мога да повярвам...какво включваш в тези 250К Евра ?

Щото на мене грубия строеж миналата година ми е 195Е/м2.
Сега съм по довършителните работи - с голямо застраховане (поне 10% отгоре) раз4етите ми сочат още 260Е/м2 за довършване.
Тоест 450-460 Е/м2 общо.

Довършителните работи включват прилични материали, не най-евтиното на пазара.
ВИК и ел инсталации, дограми и врати навсякъде,стени и тавани с боя, подове с гранитогрес и естествен паркет (1 качество), завършени бани с фаянс и гранитогрес, соларна система с 300л бойлер, френска вградена камина, японски климатици, цялостна подова и външна ТИ с 8см ЕПС,стълбища,тераси и др.

При всички случаи поне двойно по-евтино ще ми излезе от калпав апартамент в широкия център на Варна например.

Не съм включил в горните разчети бъдещите разходи за уреди, мебели, кухни, компютри и всякакво друго обзавеждане и аксесоари за стаите и баните, което до голяма степен е въпрос на вкус и финансови възможности.
Грубата ми сметка показва около 140-150 Е/м2 още по последните пера. Ама това е за мене си, мозе да е 50Е/м2, мозе да е и 500Е/м2
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 05:25:57
Petar Написал:
-------------------------------------------------------
> Еlpi, със златни тухли ли я строиш тая къща бе
> 800 Е/м2 ???? Не мога да повярвам...какво включваш
> в тези 250К Евра ?
>
> Щото на мене грубия строеж миналата година ми е
> 195Е/м2.
> Сега съм по довършителните работи - с голямо
> застраховане (поне 10% отгоре) раз4етите ми сочат
> още 260Е/м2 за довършване.
> Тоест 450-460 Е/м2 общо.
>

> Довършителните работи включват прилични материали,
> не най-евтиното на пазара.
> ВИК и ел инсталации, дограми и врати
> навсякъде,стени и тавани с боя, подове с
> гранитогрес и естествен паркет (1 качество),
> завършени бани с фаянс и гранитогрес, соларна
> система с 300л бойлер, френска вградена камина,
> японски климатици, цялостна подова и външна ТИ с
> 8см ЕПС,стълбища,тераси и др.
>
> При всички случаи поне двойно по-евтино ще ми
> излезе от калпав апартамент в широкия център на
> Варна например.
>
> Не съм включил в горните разчети бъдещите разходи
> за уреди, мебели, кухни, компютри и всякакво друго
> обзавеждане и аксесоари за стаите и баните, което
> до голяма степен е въпрос на вкус и финансови
> възможности.
> Грубата ми сметка показва около 140-150 Е/м2 още
> по последните пера. Ама това е за мене си, мозе да
> е 50Е/м2, мозе да е и 500Е/м2

......................................................................................................................
Това може би са коректни разчети , но :
-говориш за миналата година
-не включваш цена на двор
-не включваш време -около год и половина
---------------
А И НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТОИ (като вдигнат и тока и повлече другото след себе си)
тази цена ще остане като мил спомен
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 07:09:32
Това е нашия спор между мен и мъжа ми. Той иска къща, аз не искам. Това предполагам е, защото като е бил малък е пораснал в къща... Някога между другото за това са спорели и майка ми и баща ми, майка ми е била на моето мнение...
Аз едвам смогвам да оправя апартамента и плащам допълнително на една жена да помага ... Да, той иска къща - спокойствие... дворче. След като никога не чисти вкъщи със сигурност и къща да си вземем това няма да се промени, но с това работата за мен ще се увеличи доста. Освен това къща в София не можем да си позволим.. става дума за къща на не знам си колко километра от София...
Там помощница за къщата и градинар не само, че ще е трудно да се намери, дори и да се случи никой на такова място не е свикнал с това и ще ни гледат малко странно.
Сутринт ставаме, водим детето на детска градина, после аз пеша или с колата отивам на работа. В случая , в който живеем в къща в колко точно трябва да стане човек сутрин, за да отиде в нормално време на работа?
Нямам представа, кое му е по-хубавото на къща... Сигурно става дума за случай, в който в къщата или се живее с родителите? Или жената не работи?
Да! Определено като се пенсионирам мисля да се изнеса от София и да живея в къща и внучетата от време на време да ми идват на гости smiling smiley
Re: Апартамент или къща ???
30-05-2008 - 08:26:44
A за въздуха който се дишат децата ни помисли ли ?
Защото какъв е смисъла от всички тези инвестиции, ако нямаш сносен въздух?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход