Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Топло изолация и мазилка на фасади?

Публикувано от Geto 
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
22-05-2008 - 20:26:09
А какво мислите за 1 см финишен слой от МПА35 на баумит, положен машинно и изпердашен въху минатите с 1 ръка шпакловка и мрежа плоскости ЕПС? Т.н. Драскани , влачени и прочие мазилки изобщо не ме кефят, видях подобно изпълнение на топлоизолацията на един манастир и много ми допадна външния вид. Отгоре с грунд и 2 ръце фасадна боя на оргахим? В сегашната ми къща измазах оградата с МПА 35 и отгоре боя на оргахим, оградата е без цокъл и няма нито една язва от влага, а на един съсед - мазана по класическия начин се олюпи като за световно....
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
23-05-2008 - 00:49:47
Не знам какво да мисля, освен че звучи хубаво. И как си обясняваш здравината на твоята мазилка?

Зестате, какво става с градския басейн на Банкя? Бат Бойко няма ли да го стегне? Хайде, че идвам, къде ще си разхлаждаме т.....е в тая жега летоска winking smiley
М/у другото вече се спрях на препоръчаната от теб преч. станция. Хайде има да те питам нещо, но в др. тема за каналаsmiling smiley

Поздрав,
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
23-05-2008 - 11:29:56
Самата МПА35 е достатъчно здрава. Надявам се да има добра адхезия към вече шпаклованите с мрежа ЕПС плоскости. А външния вид трябва да е като на класическа измазана българска къща, какъвто и ефект искам да постигна.
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
23-05-2008 - 20:04:29
Ако съм сбъркал темата моля, да ме извините!
Моля ви да коментирате къщата от снимката дали си заслужава саниране или е по -добре да се събори до каменните основи?
Строена е 47-а год. греоред (здрав), ЗП 115 кв.м., тухлите са много "печени" и са станали като камък, няма никакви пукнатини. Канализация и към двете улици, тр.ф. ток, тлф. ИТ.
Колко, според вас, грубо, ще излезе ремонт на покрив, цялсотно саниране с нова PVC дограма, т.е. само отвън. Отвътре - отделно!

Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
23-05-2008 - 20:21:34
avatar
Първо почнете от покрива щото там ви е по голям проблема....
Сменете всички изгнили дъски и пренаредете циглите!
Иначе една изолацийка и къщичката е огън! :g:
Няма да ви излезе кой знае какво като я гледам отвън.....
Най готиното че е от единички тухли и ще е ерес ако я порутите!
Санирайте и смело напред
Чест и почитание
П.П. Няма да ви се вярва каква ще стане след ремонта.... :]

Чест и почитание
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
23-05-2008 - 20:29:55
gogol,
Благодаря, май е най-добре чисто нов покрив. Без да разбирам много, ми се струва, че тези две капандури,които се виждат, могат да станат прозорчета към две отделни стаи горе.
Abu
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
23-05-2008 - 20:52:21
Ееей, загрях - тоя вика shut the fuck up!

С нов покрив ще ти дойде нагорно - малко разчупена ми се вижда къщурката. Старият наистина ли е за смяна или може да се мине само с подмяна на елементи и пренареждане на керемиди. Според мен трябват и улуци.
На тия стайчета къде им е стълбището? Щото по стените на подпокривното май няма височина за вход, а на схемата не видях вътрешно стълбище. Нали не мислиш да се катериш по сгъваема стълба през капандура?
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
23-05-2008 - 21:10:19
Abu,
Прав си. Не е имало вътрешни стълби, но предишните собственици са направили такива, за да я разделят на три самостоятелни жилища,за да ползат сутерен и етаж, защото има три отделни входа. Пробили са на две места гредореда и са сложили стълбички от винкели, което според мен може да се възстанови. До тавана в момента има само капандура, но около нея, след преработка на покрива, може да се слоижи вита стълба и горе да се оформят две стаички към капандурите. Ако това отпадне, покрива може само да се пренареди и да се сложат улуци. Имаче ще трябва да се пипне целия покрив.
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
24-05-2008 - 09:38:06
avatar
Привет!
Обитаем топъл покрив ли ще става?Ще трябва да инвестирате в добра топлоизолация/понеже е голям гарантирам че ще е топличко лятно време/ и ще става само за сън-не и за постоянно живеене.Хубаво сте го измислили с витата стълба....отнема място ,но ако има такова -защо не...!
Иначе си е хубаво къщето....
Остава едно локално парно и ще е съвсем добре и за през зимата!
Вече не се строят такива къщи - от мен да го знаете...
Завиждам ви....,но и инвестицията си я бива.Ще ви глътне не малко,но пък нали за това са парите - да се харчат!
УСПЕХ
Чест и почитание :]

Чест и почитание
Re: Топло изолация и мазилка на фасади?
24-05-2008 - 13:43:25
gogol,
Благодаря още веднъж за куража, който ми вдъхна! Желанието ми е да запазя гредореда. Явно, ще падне сериозно къртене. Колкото до покрива, има само на едно място загнила греда от продължително подлизване, иначе е сух, а гредите са станали като железни. На два метра от къщата има дълбок кладенец и май ще стане за термопомпа. Лошото е, че на две места в сутерена избива влага.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход