Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
30-01-2008 - 18:46:02
Търся, книга - "старите къщи" и книга - "дървените къщи". Нови, луксозни издания. В която и книжарница да търся - свършили. От книжарниците не ми казват издателите (не знам защо)
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
31-01-2008 - 09:29:56
След 2г. ако имате желание пак може да си поговорим на тази тема с Екозид, особено, когато започнат да не вдигат телефоните и да се крият. Успех и дано нямате тези проблеми, които аз имам, което е малко вероятно.
Сегашната им технология аз не бих я предпочел, най-малко защото не виждам какво има в стените.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
31-01-2008 - 09:51:46
Всъщност точно за това говорим. Нелоялните към клиентите си фирми просто опетняват името на целия този бранш. За това вече хората подхождат малко страхливо къ тези къщи.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
31-01-2008 - 22:13:47
Традиционно българина подхожда по - плахо към решение за строителство на такава къща. Според мен сглобяемите дървени къщи имат своите предимства. Разбира се решението за такова строителство е строго индивидуално.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-02-2008 - 10:03:43
Ако някой има преки впечетления от сглобяемите къщи(т.е. обитава такава),то нека ги сподели!Изчетах всички мнения и оставам с впечетление,че повечто мнения са на нереализирани архитекти или псевдо разбирачи живеещи в панелки!
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-02-2008 - 11:15:33
От 3г живея в такава, правена от Екозид и преправяна после от мен.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-02-2008 - 11:56:52
Много интересно...

За няколко години този форум не успя да установи кои фирми са лоялни към клиентите и кои не. Все пак живеем във времената на глобалната комуникация, а част от фирмите за сглобяемо строителство са на пазара от доста време - достатъчно да се разбере много за тях.

Нека ви кажа от личен опит като строител на такива къщи:

1. НЯМА да намерите фирма на 100% перфектна от А до Я. Строителството е процес в който се включват много разнородни материали и немалко хора - всеки с проблемите си. Винаги има шанс нещо да не стане като хората веднага НО....

2. Важна е отговорността - дали строителя поема реална отговорност към вас - ако се получи дефект - да го отстрани и толкова.

3. Проблемът на потребителя е винаги един и същ, че търси цена и сравнява като правило по-ниските оферти или най-ниските. Оттук и рисковете, за които трябва да е предварително информиран - т.е. да знае всички плюсове и минуси на своя избор.

4.Важен е подробния, ясен договор и суперподробни приложения към него с описания на всички детайли - точно какво се влага, точно колко струва всеки елемент, всяка стена, врата, плочка и мивка. Подписи, печат и край. Тогава настъпва спокойствието и за строителя и за инвеститора - просто си четат договора, подписват протоколи за всеки етап и всичко е наред.

За да няма разочарования и недоразумения отговорни са и двете страни. Те трябва да утвърдят съвместно точен проект, точни описания на строително монтажните работи, количества, срокове и етапи на плащане - къде е проблема? В усилието? В мързела или в незнанието?

Когато направите усилие да сложите нещата в ред от самото начало няма да си говорите на езика на хипотезите - аз мислех, че вие, а пък ние мислехме че ти...



confused smiley
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-02-2008 - 12:13:12
Миланов е абсолютно прав.
iav
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-02-2008 - 20:25:23
Хмм пак реклама , как пьк никой друг не каза все пак колко би била цената на м2. все реклама реклама и цена няма smiling smiley,да винаги ще се намери някой който ще каже 4е така цена не може да се каже, все пак имате някаква база нали???Откритата игра пак е трудна.....



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-01 20:29 от iav.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
04-02-2008 - 00:30:25
Прочетох всичко до тук - голям купон. smiling smiley

В България най-лошата черта на хората е желанието да не се минат. Начи лоши са къщите, щото са скъпи, а като са такива "паянтови" би трябвало да са евтини. А и фирмаджиите найш кви палати си вдигнали за себе си... :}

Живял съм в панелка, в ЕПК, сега съм в стандартната соцкъща на три ката, а скоро ще се местя в ново строителство - мансарда на цял етаж. Тъй като навсякъде до сега съм чувал и чувам съседите, особено в панелката, направо не знам с каква смелост някои от вас критикуват сглобяемите къщи за лошата си звукоизолация. Според мен бетонът и желязото са отлични проводници на звука, а в България не се поставят, а и никога няма да се поставят, звукоизолационни материали в жилищните сгради. Това го знам от личен опит, защото почти половин година търсих начин да се изолирам от съседите отдолу (три отделни апартамента...) в мансардата, но начин просто няма при този тип сгради.

Качеството на строителството като цяло е лошо у нас. Не само строителите (не всички) на сглобяеми къщи са кофти. Дори на фона на ужасното железобетонно строителство някои фирми, предлагащи сглобяеми къщи, направо ми светят на хоризонта... Но както един господин вече съди братя Не-знам-кои-бяха, така трябва всички недоволни да подпукат строителите, пък да видим дали са толкова корави, колкото им се иска да си мислим, че са.

Според мен трябва да наблегнем повече на технологичните и функционалните предимства и недостатъци на сглобяемите къщи, а не толкова на претупването на изпълнението или на съмнителното качество на материалите. Трябва да ги сравним с традиционната железобетонна и много водна сграда тип бункер на открито, но при равни други условия. Иначе човек остава с впечатлението, че нормалната бункероподобна сграда се строи от перфектни фирми и със супер качествени материали. А това ИЗОБЩО не е така. Поне аз не съм чул за добре построена сграда от железобетон, а личният ми опит е толкова негативен, че по-добре да не го споделям - ще излезе нещо като тъжна изповед... Та дайте да изслушаме тези, които знаят сравнителните характеристики, пък после да преценим кое е по-добро за фамилна къща. Така ще добием представа на теория кое е по-добро за различните предпочитания. А на практика... Сещам се за един лаф "На теория няма разлика между теория и практика, но на практика има"

Цените - сложна материя. Не искам да давам акъл на производителите, но сегментацията и позиционирането са задължителни. Фирма, която има претенции да строи всичко и за всеки... ами какво да ви кажа ... това е просто нелепо. Поне един курс по маркетинг ще е от полза на всеки строител.
За съжаление у нас банките, които иначе работят добре, не са толкова гъвкави в предвижданията си, както са в САЩ, а и общините изобщо не ги е еня какво ще стане след 2, а камо ли след 20 години. Та от тази гледна точка всички губим едни наготово дадени прогнози. Но пък и сглобяемите къщи едва ли ще настъпят в градовете. Според мен ще завземат донякъде хаотично селата, в които отново се завръщат... граждани.

Аз имам едно местенце на 15 км. от центъра на Пловдив и сега е в процедура по смяна на предназначението. Предполагам, че до една година ще трябва да реша какво ще строя, но честно да си кажа цената на строителството не е от водещите фактори, които ще наклонят везните. Повече ме интересува каква ще е цената на имота след като бъде завършен, а също и как (според прогнозите) ще се движи тази цена в следващите ... 20 години. Как ще се развива районът? Също така и какви експлоатационни разходи ще има евентуалната къща. Затова ми трябват сравнителни характеристики по всички възможни точки, а не обобщения от сорта "у нас нищо не е наред" spinning smiley sticking its tongue out Може би, ако тази констатация бъде сведена до минимум, ще имаме доста конструктивна дискусия тук.

Между другото през 1945 г. екип от американски икономисти прави прогноза за развитието на Япония. Тъй като СССР и Китай не стават за съюзници на САЩ, а Япония е победена, то американците решават, че тя е единственият възможен американски политически партньор в региона. Та прогнозата била, че при изключително големи усилия и помощ от САЩ икономиката на Япония ще настигне изостаналите БАЛКАНСКИ икономики някъде в началото на 21 век... Как ви се струва? smoking smiley

Когато човек строи къща, а това за българина е почти закон, трябва да мисли за бъдещето, а не да се вайка от настоящето.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход