Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
bnm
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
18-08-2007 - 17:32:06
Явно за някои "останал в България" е синоним на некадърен,предател,иска,но не му стиска и т.н.Добре,че не е жив Паисий,за да научи за неудобството на българина(и то както разбрах учител),да пише на кирилица!
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
18-08-2007 - 19:20:58
Даря,
Дискусията кирилица/латиница многократно е била "ожесточена" тема, но по-подходяща за раздела "Обща дискусия". Тук имамаме навика и считаме това за уважение към околните да пишем на кирилица (може и да сте го дискутирали с bnm, но нямах нерви да изчета постовете Ви на латиница).
По същество:
Преди не споменахте, че Ви интересуват къщите от трупи - върнете се по-горе в тази тема, където доста подробно ги дискутирахме наскоро - Къщи от трупи на ф-ма Vipdom. Да, за целогодишно обитаване в БГ не е достатъчна изолацията им, а с допълнителна изолация вече не са тези къщи.

Дали може различни фирми да строят една къща - това е мнение на Р.Велчев - той има опита и се надявам да Ви отговори по-компетентно - по принцип не би трябвало да има проблем при добър надзор. Неговата къща е по-скоро "американски тип", където повечето неща се сглобяват на место, за разлика от панелните такива, където магат да идват и на цели полузавършени стени. Ползването на различни фирми обикновено е по-скъпо. Предимството е да ползваш възможно най-добрите за различните дейности.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
18-08-2007 - 20:35:02
здравейте отново,
ами добре, аз нямам проблем да пиша специално за форума на кирилица ако това ще е по-приятно за участниците в него. Преподавала сам много години в чужбина , никога в българия, от там ми е образованието и професията и сега пиша на латиница с чужденци постоянно от компютъра и просто това беше причината.
Извинявам се за латиницата щом толкова ви е смутила. Незнаех за навика ви , но щом Любо казва че така е прието, аз също се присъединявам към навика с кирилицата. Обичам си нашата азбука и се радвам че я защитавате. (за това че който не е бил в чужбина е неуспял или некадерен, съвсем не съм казвала такова нещо, та нали и моето семейство е тук цялото, така че не мога да кажа че са неуспели некадърници.това е глупаво. моля да не се тълкуват думите ми своеволно. Никога не съм говорила против България или българите. Милея за тях и винаги сам си обичала родината и нашите си хора. Просто казах, че познавам хора, които нападат завърналите се от чужбина като неуспели непатриоти, когато всъщност просто ги е яд на това, че човек е бил и е видял свят а те не са могли, но това са толкова малко хора за щастие. Ама това са глупави дискусии и съвсем не им е мястото тук в този форум. Българинът е хубав човек за мене и с това приключвам тази глупава разправя).


от строежа с трупи Не че конкретно се интересувам, а просто съм в процес на търсене на начини и варианти. Искам да се ориентирам в това какви са предимствата и недостатъците на различните неща предлагани на пазара. Ще прегледам дискусията относно вип дом.

Благодаря много и сърдечни поздрави
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
18-08-2007 - 20:47:46
и се питам дали сглобяването на къщите с материал докаран от финландия ще е качествено толкова колкото ако я сглобяват там. понеже някои тук беше казал че е като да сглобяваш в българия мерцедес на части и да очакваш да стане хубава кола, та попитах DARU Lapponia House от коя година е опитът им при сглобяването и ми отговориха така: (латиницата не е моя, а тяхна, ама сега няма да им превеждам текста на е-мейла на кирилица--моля за извинение ако някого това го смущава, така ми е отговорил човека така го лепвам тука):


Predstaviteli sme na Lapponia House ot 2004 g. Na6a ku6ta mojete da vidite v Sofia, na teritoriata na DARU Car v kvartal Drujba. Tam 6te se ubedite v predlaganoto i zapazeno pri montaja na ku6tata ka4estvo ot nai-visoko ravni6te. Materialut, ot koito e napravena ku6tata e izcjalo skandinavski bor. Za montaja na ku6tata sme polzvali uslugite na stroitelna firma s dokazani umenia i kvalifikacija na rabotnicite si. Osven tova mojem da polzvame i uslugite na firma za proizvodstvo na sglobjaemi , bulgarski durveni ku6ti. Predlagam Vi da posetite na6ata stranica v Internet na adres: www.darucosyhomes.com i tam da namerite otgovor na mnogo ot vuprosite, koito Vi interesuvat.
Pozdravi
Plamen Grancharov
Manager

така казват пък незнам. Аз не разбирам от строителство и точно за това имам нужда от вашият форум. Но това че не знам как се произвежда брашното не значи че не трябва да ям хляб. Все трябва да си построя къщата някакси и се надявам да е качествена. Ще видим на какво ще се спра.

Re: търся мнения за сглобяемити къщи
19-08-2007 - 06:10:37







Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-05 11:09 от US Builder.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
19-08-2007 - 08:04:59








Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-05 11:10 от US Builder.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
19-08-2007 - 09:49:39
чудесно и полезно.

Истина е че поради липса на традиции в тази област в българия смятаме че всичко което не е от тухла и бетон е сглобяема къща и че бъркаме панелните със дървените и т.н.

Ако това хубаво обяснение се придружи и с някакви илюстрации за всеки от описаният тип къща за хора невежи в тази област като мен ще е още по-полезно, нагледно и ясно за сравнение.

А за това че все някаква степен на грамотност човек трябва да си изгради относно нещата които купува ( в случая къща), то в това нямам ни най-малко съмнение.

Значи според вас панелното строителство или сглобяемото не са за предпочитане пред къща сглобена на място. Звучи логично по принцип остава да видим как хората по света изпълняват строенето на къщата на место без тя да е от тухли и какви са цените в сравнение с традиционното тухлено строителство. Кое определя предимствата и какви са недостатъците им и за колко време къщата е готова за живот , макар това да е по- незначителен фактор. Ще се върна нагоре в съобщението ви да препрочета различните видове къщи и да ги осмисля и да видя дали мога да ги вкарам в google за да намеря и илюстрации на тях и нагледно да ги преосмисля.

сърдечни поздрави на всички

bnm
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
19-08-2007 - 10:40:42
Аз се извинявам за нападките си към daraia,малко прекалих.Просто,сблъсквайки се всекидневно с неуредиците в страната ни,съм малко чувствителна към поучения и разсъждения кой ще ни "оправи".
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
19-08-2007 - 16:59:34
US Builder,
Уважавам менението ти - даже си копирам някои разяснения в отделен файл.
Все още не мога да формулирам някой от въпросите си на подходящо нивото, за да ти ги задам на предоставения за целта мейл.
Ще те помоля да разясниш несъгласието си с (освен ако не визираш друго):

"Повечето колеги (вкл. Велчев, 4овек, УСБилдер и др.) са доста въздържани за къщи от панели, инж. (пък и аз) не ги отхвърля така категорично, основно заради контрола и обработката на дърв. материал в заводски условия, както и по-големия опит с този тип къщи, което за БГ са най-важните проблеми. "

Вече бях повярвал, че някой от старите фирми в бранша имат технологии за обработка на дървото в заводите си и необходимия СОБСТВЕН контрол на изделията си и опит (поне така твърдят), за да елиминират поне тези проблеми на ПАНЕЛНОТО дървеното строителство в БГ. :crazy:
За престижността ясно, както при теб, така и от край време у нас.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
19-08-2007 - 20:07:09
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход