Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Изолация в стената

Публикувано от dragula 
Re: Изолация в стената
11-06-2009 - 18:16:04
Изобщо не е проблем измазването.Това,което се е променило в двойния зид през годините е,че са започнали за вътре да ползват бетонови блокчета вместо тухли.Другото си е същото от началото на 20 век насам.Външния зид пак си е тухлен.
LKK
Re: Изолация в стената
11-06-2009 - 21:25:21
salvador, цената ли е причината да ползват отвътре бетонови блокчета? Не става ли въпрос за тези кухите бетонови блокчета? В БГ това май е терра инкогнита в строителството.

Re: Изолация в стената
12-06-2009 - 04:10:22
Като изключим здравината и факта,че с бетонове блокчета тотален аматьор би могъл да направи съвсем читав зид,остава най-съществената причина-равномерното разпределение на термичното натоварване.
При тухления зид от какъвто и да е вид има проблем с това,че свързващия слой между тухлите радикално се различава по топлопроводимост от самите тухли.Ак преобладава топъл климат-общо взето няма значение.Но ако имаш 5 месеца отоплителен сезон,натоварването от температурни разширения вече е съществено и то е от вътре навънБетоновите блокчета решават този проблем.Те са хомогенни и се загряват развномерно,с все свързващия си слой.Просто материала е един и съш-цимент.Процесът се подпомага от кухините.
LKK
Re: Изолация в стената
12-06-2009 - 08:22:50
Благодаря за коментара. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход