Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони

Публикувано от другата страна 
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-02-2007 - 14:59:55
Добре, че не може да се осъществят твоите идеи на практика, че към концлагерите ще ни подкарашsmiling smiley
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-02-2007 - 15:17:24
Камелия,

Имах предвид природата на човека (и добрите, и лошите черти в нея) - развили са се само начините тя да се проявява. Иначе човекът си е точно толкова алчен, егоист, продажен, лукав, лъжец и т.н. + добър, помагащ на други, честен, работлив и т.н. (в различните хора различни пропорции на всичко това), колкото и по времето на древния Рим. Много са се развили обаче, средствата. Някога убивали с лъкове, после с пушки с барут, сега - с атомни бомби. Не споря, че ефективността на средствата да правим както зло, така и добро, се е увелчила. Но движещите ни сили отвътре, те са същите - любов, приятелство, любознателност.... (от една страна), омраза, алчност, завист..... (от друга).
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-02-2007 - 17:18:26
Ех-х, Джоан, Джоан,
Това твое изказване ту издигна до небивали висини! Съжалявам, Джоан, че се заядох с теб. Ти поне си човек със своите аргументи. За мен някои са спорни, а пък и подозирам, че съзнаваш силата на статистиката, да доказваш някои явления, или да закопаеш някои от тях. Може би, това съм почувствала в твоите постинги. Това ме е подтикнало да ти напиша, че не всеки е съгласен с теб.
Още веднъж ти пиша:СЪЖАЛЯВАМ.
След като прочетох по-внимателно форума, разбрах, че си един от малкото хора, които могат да ти дадат друга гледна точка.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-02-2007 - 17:31:08
Global,

Няма проблем smiling smiley случва се. Важното е да си кажем "извинявай". И аз се извинявам, ако някъде съм била саркастична или заядлива, макар и в отговор. Не съм чак толкова християнка явно, че да обърна и другата буза smiling smiley

Интересното е, че въпреки цялото заяждане между нас, като осмислих нещата, ние сме на почти еднакви позиции по въпросите за цените на НИ, само че ти даваш най-голяма тежест на влиянието на фактор "чужденци", пък аз - на вътрешното търсене (незвисимо дали за отдаване под наем или за живеене, или просто за влагане на пари). Тъй като точни данни нямаме, не можем да изчислим теглата на тези фактори и от там, не е ясно коя е по-близо до истината. А може и двете да бъркаме, кой знае smiling smiley Времето ще покаже.....
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-02-2007 - 17:32:10
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
15-02-2007 - 11:13:15
Joan,

Вече сме коментирали какво би трябвало да се направи, когато властта се е ояла и самозабравила. Така че няма смисъл да се повтарям winking smiley

Дадох примера с т.нар. цар, защото той е христоматиен за това, че ние, самите българи, не можем да кажем със сигурност какъв е манталитета на нацията.
Факт е, че подготовката на този човек за тези избори беше плачевна, но резултатите се оказаха смазващи всички конкурентни политически сили. Това е очевидно доказателство, че в случая твоята теория е неприложима – поне по отношение на посочените от теб „илюзии”, че нещо може да се промени.
Винаги може и се променя, друг въпрос е дали това става в посоката и по начина, който ние искаме smiling smiley

Характерът на властта винаги е бил сходен, така е. Но все пак има големи различия, и аз смятам, че рано или късно те се проявяват по съответния начин – дали ще бъде Жельо Желев, но с много по-добри управленски умения и политическа находчивост, или нов Хитлер, който ще пресели елита на Марс, а Земята ще превърне в робска - промишлена и земеделска територия, няма значение за казуса.

Да, именно, защото вярвам в изключенията, вярвам и в това, че е възможна промяна във властта. Но ако очакваш да ти дам точен график и имена, няма да стане winking smiley Не ми е в стила, а и го намирам за неуместно.

Що се отнася до историята на западните демокрации и това дали можем да проследим някакви закономерности, проявили се там, които вероятно биха могли да се случат и у нас ... е, хайде да оставим политологията и социологията на разните му там специалисти – нека я нищят в книжки, списания, по радиото и телевизията.
Още нещо – дреме ми за качеството на западните политици, щом те не са избирани от мен и не управляват страната, в която живея ... Ако искат, нека да бъдат най-честните хора, раждали се на тази земя, ако могат – нека бъдат най-крадливите и лъжливи копелета, ходещи по тази земя.
Аз се интерсувам от тези, на които е дадено доверието на избирателите в бг (колкото и стадно, разнородно или всякакво да е това понятие), да имат качества, потенциал и активност, които да способстват за прогреса на държавата като цяло. И да, абсолютно вярно е, че всеки народ заслужава своите управници – това е и горчивата истина за бг днес.

Фиш, позната фигура (макар и не лично, що се отнася до мен). Немалък интелект, съчетан с откровен цинизъм – range">хм, вероятно това се харесва на жените, или поне на някои winking smiley
Аз лично смятам, че за да бъдеш откровен не е нужно да си като него, и че по-удачно би било да следваш собствения ход на мисли (доколкото не всеки, обаче, има тази способност). А мисълта in English не казва нищо по-различно от тезата, която застъпих навремето за революцията – даже е прекалено евфемистична на фона на тази дума.

Не разбрах какво точно се опитваш да докажеш с това, че човешката природа от една страна е добра, а от друга лоша. Това е ясно на всеки winking smiley
От своя страна ще кажа така – именно защото сме изтъкани от тази полярност, надеждата остава винаги жива smiling smiley
Светът не е създаден, за да бъде рай, но не е създаден и за да бъде ад – за сметка на това човечеството, и в частност отделния индивид, винаги е поставяно в ситуации, в които да изпита какво е да си на границата ... на рая, и на ада. Колкото е условно-религиозни да са двете понятия.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-15 11:16 от Motion.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
15-02-2007 - 14:50:52
Motion, спроред мен да тръгнем да търсим някакви чисти и святи личности на които да се оповаваме ще довде до това, което спомена в предишни мнения - лоши хора пак ще се възползват.
Затова аз съм привърженик на по-либералните обществени отношения, по-слаба държавна власт, по-малко централизирано влияние. Нещо срещу което се борите ти (без да го осъзнаваш) и враговете ти (съвсем целенасочено). ТА ми е все едно кой ще управлява ако е с орязани функции.
Освонотот е да не се дава власт и изврънредни пълномощия на някой. Предпочитам да си се отстрелват и вечно да си делят властта и все да не могат, пред това Героят да обедини народа. Точно такива Герои направиха Втората Световна война, Студената, планираха края на социалистическия блок...
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
15-02-2007 - 16:03:44
Motion,

Ние с ФИШ колкото сме се плюли..... smiling smiley ако кажеш, че го харесвам, грях ти на душата smiling smiley , но цитираната мисъл заслужава адмирации, макар да не е негова.

Оносно западните демокрации само исках да отбележа, че човешката природа е една и съща и на запад, и на изток, макар и с културни различия. Пък ти си вярвай в изключенията, аз нещо да съм казала! smiling smiley Даже казах, че това е добре за душевното здраве.

Цитат: "Не разбрах какво точно се опитваш да докажеш с това, че човешката природа от една страна е добра, а от друга лоша. " исках да кажа не това, а че тя не се е променила за хиляди години развитие и точно тя води след себе си всички тези негативи, които цитираш. Но води след себе си и позитиви, да не ги изброявам сега. Именно затова светът не е нито рай, нито ад.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
15-02-2007 - 16:42:35
Ами днес си помислих, че този който трябва да опазва хабитите и птиците, не е самата "Натура 2000", нито еколозите, нито Джевдет Чакъров. Това би трябвало да са самите собственици на имоти, които попадат в защитените зони.
Само да си помислим, че някой е екстремист, и вместо да ги опазва, слага отровна храна на животинките, пръска с "Раунд-ъп" горите. Така, че ако Държавата наистина иска да опазва природата, тя трябва да намери общ език със собствениците. Ако тя не иска, нищо не може да спаси природата.
Re: Без излишни думи
15-02-2007 - 17:45:08
Отложените зони:

"Шабленски езерен комплекс", "Варненско- Белославско езеро", "Дервентски възвишения”, "Провадийско- Роякско плато", "Емине", "Комплекс Камчия", "Дуранкулашко езеро", "Калиакра", "Галата", "Мелнишки ирамиди","Добростан", "Места", "Бакарлъка", "Батова", "Палакария", "Рупите", "Триград-Мурсалица", "Плаж Шкорпиловци", "Долината на река Батова", "Галата", "Камчия", "Река Долна Луда Камчия", "Езеро Дуранкулак", "Дервентски възвишения 1", "Долна Места", "Комплекс Калиакра", "Палакария", "Варненско- Белославски комплекс", "Емине- Иракли", "Река Места", "Рупите- Струмешница" и Среден Пирин - Алиботуш".

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход