Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони

Публикувано от другата страна 
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
12-02-2007 - 17:58:04
Motion,

Цитат "Ако имаше повече хора като теб, си мисля, че нямаше да има толкова некадърници в управлението на държавата Как стигнах до този извод? – много просто, защото мисля, че няма да гласуват за хора като Ах.Д. или Р.П. например. "

Не е вярно, не е достатъчно да има повече хора като Жими, ама трябва и да се хванат с политика smiling smiley, за да станат алтернатива на Ах.Д. А това по подразбиране е невъзможно, според мен, защото хората с морални качества не могат да виреят в мръсотията на политиката. И или не се захващат, или се отказват бързо (защото почва да им става гадно), или пък се променят до степен да не са вече хора с морални качества. И така изборът пак си остава между Ах.Д и Ах.Д. (е, под друго име, но със същите качества). И да гласуваш за него, и да не гласуваш - все тая - няма за кого да гласуваш въсщност. Т.е на теория избор имаш, на практика - не. "Тъй върви светът......."
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
12-02-2007 - 21:14:47
avatar
Има една възможност,но ако гражданското общество наложи промяна на избирателния закон.Да се въведат мажоритарни избори с възможност за отзоваване.Надявам се внуците ми да успеят...... smiling smiley
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-02-2007 - 17:28:07
Joan,

Приемам, че липсва реален избор (ама как ми даде алтернативата: Ах.Д. или Ах.Д. winking smiley), но ...

Е! Е възможно smiling smiley В бг-то няма невъзможни неща.
Колкото и тъжно, но донякъде и смешно, да звучи доказа го не кой да е, а т.нар. цар - Сакса.

Какво знаеше за него гласоподавателят, когато той се изтъпани на зелената морава и с псевдоинтелигентния си, леко малоумен външен вид и рехав български обеща светлите бъднини, които не успяха да ни докара дори социализма и онзи Тодор Живков? - при това за някакви си 800 дни.
Виж, докараха ни други "интересни, интелигентни, опитни и действени" юпита със знайни и незнайни имена, които спомогнаха за "некои" неща (разбирай проекти, инвестиции, или просто имоти) - разбира се за сметка на държавата.
В резултат на което "известни суми" се пренасочиха от където не трябва към местата, където трябва - по усмотрение на хора, които спадат към сравнително непознатите за широката аудитория.
Това е моя лична преценка, и не искам да ангажирам никого с нея.

Така че - малка държава сме, и нямаме големи герои ... winking smiley
Нямаме си дори един единствен, просто герой.

Освен ако, не назовем с това гръмко съществително един И. Костов
eye popping smiley :g: за чиито "полезни" решения и ходове може да се напише цяла историческа хроника. Уви, черна, като ... нали знаете



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-13 17:37 от Motion.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-02-2007 - 17:33:01
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> Има една възможност,но ако гражданското общество
> наложи промяна на избирателния закон.Да се въведат
> мажоритарни избори с възможност за
> отзоваване.Надявам се внуците ми да успеят......


Бих гласувал с чиста гражданска съвест за въвеждането на опцията за предсрочно отзоваване smiling smiley
Естествено и за мажор-а.

Единственото ми, но за сметка на това огромно раздразнение е, че една такава градивна и изключително полезна за държавността възможност отново ще бъде използвана за нечисти цели, или казано по-просто: омаскарена.

Ще се използва срещу неудобните, вероятно малцина загрижени да се направи нещо в и за тази държава, но ще се блокират всякакви опити да се отзоват истинските фигуранти и профани в НС.
А пък представяш ли си, ако тя съществуваше към настоящия момент и се приложеше наистина ефективно?!?
Нямаше да има нужда БНТ да ни показва заседателната зала, в която дремят 5-6 души народни представители winking smiley




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-13 17:40 от Motion.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-02-2007 - 18:09:03
Не мисля, че има някакво значение дали е мажоритарен или пропорционален вота. Работа на управляващите е да измислят начин как да се управлява най-ефективно, а не работа на управляваните (ние с вас). В момента не се управлява ефективно и не е нужно обществото да дава идеи как да му сложат хомота - да му мислят тези, които държат да ни управляватsmiling smiley
Защо всички решихте, че Доган , или Сатнишев, или Царя управлява обществото? Вижте само какво пишете за тях, какво ви е мнението и решете дали може да се нарече управляващ човек, който няма възможността да прокара каквато и да е било негова идея , която да срещне обществена подкрепа.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-02-2007 - 18:40:16
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Не мисля, че има някакво значение дали е
> мажоритарен или пропорционален вота. Работа на
> управляващите е да измислят начин как да се
> управлява най-ефективно, а не работа на
> управляваните (ние с вас). В момента не се
> управлява ефективно и не е нужно обществото да
> дава идеи как да му сложат хомота - да му мислят
> тези, които държат да ни управляват
> Защо всички решихте, че Доган , или Сатнишев, или
> Царя управлява обществото? Вижте само какво пишете
> за тях, какво ви е мнението и решете дали може да
> се нарече управляващ човек, който няма
> възможността да прокара каквато и да е било негова
> идея , която да срещне обществена подкрепа.
>

Не съм съгласна.Управляващите ги избираме ние и след като се извъртяха партиите по няколко пъти,и независимо от различните им платформи/обещания/,нищо не се променя,значи системата е сбъркана.Тях това ги устройва-нас,не.Значи,трябва нещо да направим.
Факт е,че гореизброените управляват .И не им пука,че обществото не удобрява.Защото са несменяеми 4г.И неконтролируеми. :g:
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-02-2007 - 19:02:42
Ами то обществото си прави нещо - масово се пестят данъци за да се ограничи кражбатаsmiling smiley
Всъщност даже този начин на действие е доста по-ефективен от разни там мажоритарни избори, хипотитични честни политици...
Ти нали беше брокер - много ли им трябва на двете страни за да се споразумеят да се изповяда сделката на данъчна оценка? И какво заявяват най-често хората , не е ли "и тези пари са им много". Според теб били било толкова масово това явление ако управляващите имаха реална власт и респект?
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-02-2007 - 19:37:52
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Ти нали беше брокер - много ли им трябва на двете
> страни за да се споразумеят да се изповяда
> сделката на данъчна оценка? И какво заявяват
> най-често хората , не е ли "и тези пари са им
> много". Според теб били било толкова масово това
> явление ако управляващите имаха реална власт и
> респект?


Реална власт имат.Но я употребяват както им харесва.Номерът с данъчната оценка е тяхно изобретение-такъв закон са сътворили.И неслучайно.Така си пазаруват скъпите имоти и влагат скътаните пари.Респектът е "духовна" категория.А кучето скача според тоягата. smiling smiley
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-02-2007 - 09:39:06
Приятели,

Мисля, че сте утописти smiling smiley Хубавото е, че има хора като вас, които са запазили морала си. Лошото е, че "Приказка за стълбата" е ужасно и непоклатимо вярна.

Камелия, мисля, че каквато и промяна на избирателния закон да въведат, нещата няма да се променят. Тук ще цитирам един стар колега ФИШ (мисълта не е негова, но аз от него я научих) - if vote can change anything, it would be illegal.

Motion, илюзията, че само в БГ политиците са маскари е полезна за душевното здраве smiling smiley - дава надеждата, че щом някъде другаде не са, значи е постижимо и у нас (някога, някак.....). Аз имам друго мнение по въпроса. Обществените закони са непоклатими също като природните, защото са следствие от природата на човека. Която във всички времена и общества за хиляди години развитие си е останала на практика същата.

Нещо много политизирахме темата за опазване на природата, обаче.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-02-2007 - 14:14:41
avatar
"Motion, илюзията, че само в БГ политиците са маскари е полезна за душевното здраве - дава надеждата, че щом някъде другаде не са, значи е постижимо и у нас (някога, някак.....). Аз имам друго мнение по въпроса. Обществените закони са непоклатими също като природните, защото са следствие от природата на човека. Която във всички времена и общества за хиляди години развитие си е останала на практика същата."

Несериозно е.Нищо не остава на едно място.Развива се,в противен случай загива.Цялото развитие на човечеството го илюстрира.В годините на началното натрупване на капитала,всички страни минават точно по този път,преживяват едни и същи етапи.За съжаление,всичко трябва да се преживее,не става със скачане "трупешката".Бавно е и никога не отговаря на идеала,който сме си създали.............. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход